Download de technische fiche

Rubson anti-condensatie coating

New product

De anticondensatie coating van Rubson bevat thermoplastische knikkers die beschermen tegen vocht, schimmel en blaarvorming. Voor de behandeling moeten de muren droog zijn, proper en ontstoft. Gelieve de technische fiche te raadplegen voor meer details over dit product.

Voor muren in vochtige ruimtes (badkamer, wasruimte, keuken, ...)

Leveringstijd van 10 werkdagen

More details

Aanbevolen prijs 0,00 €

36,66 €

- +

 
More info

Condensatie

Condensatie is afkomstig uit het contact met zeer vochtige buitenlucht en een koude wand : De lucht, die te veel watervocht bevat zal zich op diezelfde wand omzetten in water. De condensatie vertaalt zich in de aanwezigheid van water/vocht op de muren en ramen : wanneer u met uw vinger langs de wand gaat wordt deze vochtig.

De condensatie komt voornamelijk voor in de herfst en winter. Deze bevindt zich het vaakst in de keuken en de badkamer, twee ruimtes die vaak veel vocht bevatten.

Karakteristieken van condensatie

Er is sprake van condensatie wanneer:

  • Vocht aanwezig is en de druppels soms van de muren lopen ;
  • Damp op de vensters wanneer men ‘s ochtends wakker wordt;
  • Schimmel op de muren en de tegels ;
  • Zwarte vlekken (schimmel) die de koudebruggen zichtbaar maken en waar de thermische isolatie niet voldoende is).

Condensatie of muurvocht ?

Het is vrij gemakkelijk om het onderscheid te maken tussen een condensatiefenomeen of een vochtprobleem binnen de muur. Neem een stuk aluminiumpapier of een hemd in PVC en knip er een stuk uit van de grootte van een A4 blad. Leg dit neer op de plek waar het vocht zichtbaar is, door ze vast te maken aan de muur met tape. Laat dit daar gedurende een week. Wanneer u dit een week later wegneemt van de muur heeft u twee mogelijke uitkomsten. Ofwel zijn er druppels langs de muurkant, in dit geval komt het vocht uit de muur. Indien er druppels zijn langs de andere kant, spreekt men van condensatie.

Welke oplossingen bestaan er voor condensatie ?

Condensatie is het gemakkelijkst oplosbaar probleem.

Desondanks moet men weten dat een familie van vier personen ongeveer 11,5 liter water produceert per dag: ademhaling, douche, huishoudactiviteiten,…

Een simpele dagelijkse verluchting, door de ramen eens open te doen zal niet voldoende zijn op de geproduceerde condensatie te verjagen !

Een betere ventilatie en thermische isolatie van uw woning zijn duurzamere oplossingen voor dit probleem.

Anti-Condensatie verf

Dit is verf op basis van acrylaathars en bevat thermoplastische knikkers. Dit vermindert de condensatie fors: de eerste druppel zal 4 keer minder snel verschijnen dan met klassieke verf. Dankzij het isolerend en thermisch effect zal ze ook warmteverlies verminderen. Ze kan overdekt worden met een speciale badkamerverf die antivocht bevat.

In geval van terugkomende schimmelproblemen kan dit product gebruikt worden in combinatie met Steracryl antischimmel verf.

Verf voor vochtige plafonds

Typische situatie: « wanneer de temperatuur buiten vermindert, vind ik iedere morgen op het plafond van mijn kamer, die zich op het 1ste verdiep onder het dak bevindt, vochtige vlekken op een aantal plekken. Op deze plekken verschijnt er na een zekere tijd soms ook schimmel. De vensters zijn ook heel vochtig. Men zei tegen mij dat het een ventilatieprobleem is. Ik verlucht nochtans regelmatig… Dit probleem duikt enkel ‘s nachts op. »

Het gaat hier om een typisch condensatieprobleem dat gelinkt kan zijn aan een slechte ventilatie. Dit condensatiefenomeen verschijnt wanneer een oppervlakte (plafond, venster, muur) onderworpen is aan een groot temperatuurverschil. Indien u vochtvlekken heeft op uw plafond, kan dit twee verschillende oorzaken hebben: ofwel is dit een koudebrug die ontstaan is uit een gebrek aan isolatie, ofwel door een lek in het dak.

Op de vensters is het volkomen normaal condensatie waar te nemen op enkel glas. Dit is een reden waarom het aangeraden wordt oude vensters te vervangen door dubbel glas. Dit verbetert de thermische isolatie en voorkomt condensatie op de vensters.

Ook hier gebruikt men een anti-condensatieverf op waterbasis die thermoplastische knikkers bevat. Dankzij het thermisch en isolerend effect vermindert ze de condensatie fors: de eerste druppel zal tot 4 keer minder snel verschijnen dan wanneer men met klassieke verf schildert. Dit product kan men overschilderen met een speciale badkamerverf die antischimmel bevat.

In geval van een aanhoudend schimmelprobleem kan men dit product ook gebruiken in combinatie met Steracryl antischimmel verf.

 
Data sheet
RendementOngeveer 0.4L/m2
ToepassingsgebiedBinnen
DroogtijdVolledige droogtijd: 24u
OverschilderbaarNa 6u
BewaringVerpakking na gebruik goed sluiten. Vorstvrij bewaren
MateriaalKwast of roller
Reiniging gereedschapWater

Schrijf uw recensie

Rubson anti-condensatie coating

De anticondensatie coating van Rubson bevat thermoplastische knikkers die beschermen tegen vocht, schimmel en blaarvorming. Voor de behandeling moeten de muren droog zijn, proper en ontstoft. Gelieve de technische fiche te raadplegen voor meer details over dit product.

Voor muren in vochtige ruimtes (badkamer, wasruimte, keuken, ...)

Leveringstijd van 10 werkdagen

Schrijf uw recensie

 
Comments(0)

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

 
levering

Paint Trade Centre tracht steeds om de beste oplossing te vinden aan de laagste prijs daarom stellen wij de volgende leveringsmogelijkheden en tarieven voor :

Tarieven:

Via GLS@home voor :

Een levering aan huis binnen 72 uur.

8.5 euros voor leveringen tot 12 Kg 

13 euros voor leveringen tot 30 kg

21 euros voor leveringen tot 60 kg

30 euros voor leveringen tot 90 Kg

64 euros voor leveringen tussen 90 en 600 Kg (levering op pallet)

70 euros voor leveringen tussen 600 en 1000 Kg (levering op pallet)

 

Voor grote bestellingen, bv. per Palet, gelieve ons te contacteren via ons infoadres shop@painttrade.be.

Verfoppervlak berekenen

* : Verplichte velden

Ex : 2.61 m

Ex : 3.08 m

Ex: 2

Ex: 1

Ex: 2

Ex: 10 m2/L

Muur verfoppervlak :

{{ calculateur.longueur*calculateur.hauteur-(calculateur.fenetre*$scope.surfaceFenetre+calculateur.porte*$scope.surfacePorte) | number:2 }} m2

Aantal liters verf :

{{ ((calculateur.longueur*calculateur.hauteur-(calculateur.fenetre*$scope.surfaceFenetre+calculateur.porte*$scope.surfacePorte))/calculateur.rendement*calculateur.couche) | number:2 }} litre(s)

Vous avez besoin de pot(s) de litre(s)

Stuur ons uw vraag

Wees de eerste om een vraag te stellen over dit product !

Vragen over het product

* Verplichte velden
Sturen

De kwestie is verzonden

De kwestie is verzonden

Accessoires

30 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Menu

Vergelijken 0