VERF VOOR VOCHTIGE MUREN, ANTI-CONDENTATIE, THERMISCH ISOLEREND

VERF VOOR VOCHTIGE MUREN, ANTI-CONDENTATIE, THERMISCH ISOLEREND

Verf voor vochtige ruimtes, tegen schimmelvorming en thermische isolatie van muren met verf.

   

De gevolgen van condensatie in uw huis

Schilferende of bladerende muren, de ontwikkeling van schimmel die gevaarlijk is voor uw gezondheid, een onaangenaam gevoel van koude of permanente vochtigheid, slechte geuren, wasgoed dat niet kan drogen, dit zijn allemaal problemen die u als gevolg van condensatie kunt ondervinden.

Een vochtige omgeving is niet goed voor uw gezondheid. Een vochtige ruimte is gunstig voor huisstofmijt en vochtigheid kan ook allerlei reumatische klachten doen toenemen. Daarom is het beter het vochtprobleem vroegtijdig op te lossen.

Er zijn verschillende soorten verf om muren en plafonds te beschermen tegen de tijdelijke invloeden van een verhoogde luchtvochtigheid en om te voorkomen dat het vocht zich verspreidt naar de poreuze laag onder de verf.

In ruimten zoals de badkamer is de hoge luchtvochtigheid slechts tijdelijk, bijvoorbeeld tijdens een warme douche.

Warme lucht bevat ook meer vocht dan koude lucht. Warme, vochtige lucht zal in de koudere delen van de kamer condenseren en uiteindelijk in de vorm van waterdruppels verschijnen. Dit is meestal wat je kunt zien op de badkamerspiegel.

Als er geen isolatie is, zullen waterdruppels zich vooral op de koude buitenmuur vormen, omdat het temperatuurverschil daar het grootst is. Als dit elke dag of zelfs meerdere keren per dag gebeurt, dringen de waterdruppels in de muur en veroorzaken zij uiteindelijk een vochtprobleem (schimmel, bladderende verf, enz.). Als er vocht achter de verflaag komt, ontstaan er blaasjes op het geverfde oppervlak.

Alvorens een vochtige ruimte te schilderen, is het van essentieel belang na te gaan of de ruimte slechts tijdelijk vochtig is of dat er sprake is van een aanhoudend vochtprobleem. Het spreekt vanzelf dat, naast een geschikt verfsysteem, de oorzaak van het probleem vooraf moet worden gediagnosticeerd en opgelost, want vochtwerende verf is slechts doeltreffend voor kleine of oppervlakkige vochtproblemen. Het heeft geen zin de muur te schilderen zoals hij is, vooral omdat een droog oppervlak DE voorwaarde is om te kunnen schilderen. Afhankelijk van de situatie adviseren wij het gebruik van de juiste verf:

  1. anti-condensatie verf
  2. thermisch-isolerende verf
  3. anti-schimmel verf
  4. anti-vochtigheid verf

   

Anti-condensatieverf is ontwikkeld om condensatieverschijnselen in een woning te beperken en de gevolgen ervan te verminderen

Het bevat isolerende microkorrels, die het een isolerend vermogen geven en de thermische verschillen tussen de binnenlucht en de koude muren verkleinen, waardoor koudebruggen worden vermeden.

Het is gemakkelijk aan te brengen en afwasbaar.

Het heeft zowel een curatieve als preventieve rol.

Als u alles wilt weten over thermische isolatieverf en de doeltreffendheid ervan, wordt in dit artikel in detail uitgelegd hoe het werkt.

    

Thermische isolatieverf

Het isoleren van een koud oppervlak kan bereikt worden door een isolerende verf te gebruiken.

anticondentatie

Het is alleen verkrijgbaar in wit en kan getint worden in 1200 lichte kleuren.

Of door een nano-keramische isolator aan alle soorten muurverf of waterbasis toe te voegen:

kader voordelen van thermilate

thermilate

In beide gevallen zijn deze producten bedoeld om de thermische isolatie van de muur te verbeteren.

   

Anti-schimmel verf

Wij bevelen ook het gebruik aan van een specifieke verf voor vochtige ruimtes zoals badkamers, wasruimtes, enz. die een schimmelwerend product bevat als afwerkingslaag.

Schimmelsporen kunnen allerlei allergische klachten veroorzaken, vooral bij mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.

bathroom

Er is ook een matte verf speciaal voor permanent vochtige ruimtes, zoals zwembaden en stoomcabines.

mould inhibiting

Deze verven hebben de eigenschap een gesloten film te vormen, zodat schimmels zich niet op het geverfde oppervlak kunnen vestigen. Deze gesloten verffilm fungeert tevens als dampscherm en neemt dus zelf geen vocht op.

Goede isolatie is slechts een deel van de oplossing. Nieuwe huizen zijn bijvoorbeeld zeer goed geïsoleerd, maar als warme lucht niet kan ontsnappen, zal er toch een vochtprobleem ontstaan. Terwijl er in oudere huizen nog voldoende luchtcirculatie was (in de vorm van kieren en gaten in spouwmuren), is in nieuwe huizen actieve ventilatie nodig om de vochtige lucht snel af te voeren.

   

Vochtwerende verf

Deze witte vochtwerende verf is versterkt met mineralen. Het reageert met vocht en vormt een waterdichte barrière tegen infiltratie. Deze verf kan worden bedekt met een schimmelwerende of condensatiewerende verf.

oxi antivocht

   

Onderhoud van schimmelwerende verf

In principe moet een muur in een vochtige ruimte niet sneller worden overgeschilderd dan een normale muur. Als het onderhoud sneller moet worden uitgevoerd, is er nog steeds een probleem. Misschien is er vocht binnengedrongen dat niet is opgemerkt (of gewoon niet gerepareerd) toen de verf voor het eerst werd aangebracht. Maar het is duidelijk dat vochtwerende verf het gebruik van ventilatie in natte ruimtes (zoals badkamers, keukens of wasruimtes) niet vervangt. Als er onvoldoende ventilatie is, raken de schimmelwerende additieven uitgeput en verliest de verf zijn unieke eigenschappen.

Gepubliceerd op 03-12-2021 Home, Tips en advies, Onze producten 0 7650

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0