WAT IS DE BESTE VERF OM EEN PLAFOND‎ TE VERVEN ?

In dit artikel geven wij specifiek antwoord op de vraag: Wat is de beste verf om een gyproc- of pleisterplafond te schilderen.

Als u een gelambriseerd plafond heeft, ga dan naar deze pagina.

Als uw plafond van beton is, ga dan naar deze pagina.

 

Laten we deze vraag meteen beantwoorden. Wij raden u Matexane verf van Renaulac professionnal aan, die speciaal voor plafonds isbedoeld. Deze matte acrylverf voor plafonds is met polysiloxaanhars verrijkt, de enige hars die een perfecte matheid mogelijk maakt.

  

Voordelen van het product:

 1. Totaal geen herbewerking.
 2. Helder wit dat niet vergeelt.
 3. Uitstekend dekvermogen en opaciteit (bij 10M²/liter)
 4. Ecolabel gecertificeerd
 5. Geschikt voor nieuwbouw en binnenrenovatie
 6. Zorgt voor een perfecte vloei en strakheid
 7. Kan worden gebruikt als grondlaag en afwerking op een goed voorbereid nieuw plafond
 8. Heeft een lange open tijd
 9. Is minder duur dan andere hoogwaardige plafondverven

       

De voorbereiding voor het verven van een plafond

Het geheim van streeploos plafond schilderen is, naast de juiste verf, een goede voorbereiding. Als het plafond vuil is, moet het eerst worden gewassen met een ontvettingsmiddel zoals Solarine of St Marc wasmiddel. Als het plafond in slechte staat is, moeten eerst gaten en scheuren worden opgevuld en moet een extra fijn egalisatiemiddel worden gebruikt.

Als het plafond in goede staat is, moet u alleen een primer gebruiken als er hardnekkige nicotine-, roet- of (droge) vochtvlekken zijn. In dit geval bevelen wij het gebruik van een isolerende grondlaag aan.

Als het plafond nieuw is, moet het worden afgestoft en moeten vervolgens twee lagen Matexane worden aangebracht.

  

Matte of halfmatte verf voor een plafond?

In het algemeen wordt een matte verf gebruikt om een plafond opnieuw te schilderen. Er zijn verschillende redenen voor deze keuze. Ten eerste zijn er maar weinig mensen die hun plafonds regelmatig wassen, zodat het geen zin heeft een zijdeglanzende of glanzende verf te gebruiken, die beter afwasbaar en vaak duurder is dan een matte verf. Ten tweede verbergt een matte verf onvolkomenheden beter, dus als uw plafond niet perfect is, kunt u het beste voor mat kiezen. Tenslotte ziet matte verf er beter uit op een groot oppervlak. Voor het schilderen van een badkamerplafond daarentegen is een halfmatte verf nodig. U kunt ook een specifiek product voor (badkamer) plafonds gebruiken dat niet alleen bestand is tegen waterdamp, maar ook schimmelwerend is.

   

Hoe schilder je een plafond zonder strepen?

Hier zijn enkele basisprincipes.

Om de vraag te beantwoorden hoe een plafond goed te schilderen, is het belangrijk te begrijpen dat strepen worden veroorzaakt door het feit dat de verf niet gelijkmatig droogt. Verf op waterbasis droogt snel, dus u moet zich haasten, niet stoppen terwijl u werkt en de ramen gesloten houden om tocht te voorkomen die het droogproces versnelt. Dus samengevat: de koffie is voor of na het plafond, niet tijdens... En de ramen gaan open zodra het plafond klaar is.

 

  

Dus laten we overgaan tot de tips om gemakkelijk een plafond te schilderen.

 

1. Gebruik een stok, daarmee kunt u sneller werken en hebt u enige afstand om de dekking van de verf op het plafond beter te kunnen zien.

 

2. Begin in een hoek bij een raam en werk je een weg over een oppervlakte van +/- 2 M2. Zodra de breedte is voltooid, begint u opnieuw, u keert terug naar het beginpunt en gaat verder vanaf het reeds geverfde gedeelte.

 

3. Plaats en verdeel de verf met een plafondroller, d.w.z. een perlon of microvezel druppelvrij roll. Pro's gebruiken een schapenvacht roller.

 

4. Breng de verf aan zonder te veel te werken, u hoeft niet op de roll te drukken of meerdere keren over dezelfde plek te gaan, integendeel, als de verf begint te drogen, is de laag niet meer gelijkmatig en zullen er strepen verschijnen.

 

5. Zodra u een tweede vierkant hebt afgewerkt, gaat u er nogmaals met een bijna uitgewrongen rol overheen, in de richting van de lichtinval, om beide oppervlakken gelijk te maken. Ga niet terug naar waar je eerder was, dit is de hoofdoorzaak van strepen! Werk plafondverf nooit bij voordat deze droog is. Maak je geen zorgen, als het droogt zal de verf zich egaliseren.

 

6. Laat de verf drogen binnen de door de fabrikant aanbevolen droogtijd (meestal 4-6 uur).

 

7. Verwijder het plakband onmiddellijk na het schilderen en ventileer voldoende voor een optimale droging.

    

Welke verfmerken raden wij aan voor het verven van een plafond?

Professionele verven hebben een uitstekend dekvermogen en hun open verwerkingstijd is veel langer dankzij andere bestanddelen dan de vulstof. In die zin zijn ze allemaal "one-coat", op voorwaarde dat het plafond niet vuil of beschadigd is.

Kies dus liever een professionele verf dan een goedkope verf die toch een tweede laag nodig heeft.

Bij Paint Trade Centre zijn verschillende merken plafondverf verkrijgbaar, waaronder:

 1. Matexane
 2. Trimetal Magnacryl plafond
 3. Levis plafond
 4. Crown Trade Matt

       

Welke verf moet niet worden gebruikt voor het plafond?

Pas op voor de eenlaagse verven die je in de DIY's vindt. Om in één keer te kunnen dekken, bevatten ze te veel vulmiddel, dat de neiging heeft te snel te drogen en sporen op het plafond achter te laten. Deze verven zijn alleen geschikt voor kleine plafonds die snel worden geschilderd.

Hoe satijnachtiger de verf, hoe groter de risico dat het eindresultaat minder uniform is.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0