WELK TYPE VERFROL GEBRUIKEN WANNEER MEN VERFT?

Een verfrol is een aangepast werktuig om plafonds en muren te verven want ze bedekt gemakkelijk grote oppervlaktes.

Kleinere rollen om te verven zijn geschikt om deuren, vensters, plinten en ander gedetailleerd werk te verven.

Een rol kiest men in functie van de haren, deze zijn aangepast aan het type bekleding die geverfd zal worden. De te onthouden regel  is simpel : korte haren voor gladde ondergronden en lange haren voor ruwe ondergronden. Een schuimroller wordt alleen gebruikt voor synthetische lakken.

 welk-verfrol-gebruiken

DE KENMERKEN VAN EEN VERFROL: 

 • 1. De groote van de rol


  De breedte van een verfrol is afhankelijk van de te schilderen ondergrond. Hoe groter de oppervlakte, hoe groter de ondergrond, hoe breder de rol zal zijn. Dit is bv. het geval voor grote plafonds of vloeren waar men meestal rollen gebruikt van 18 of 25 CM. In tegendeel, voor meer precisie en afwerking zal men een rol gebruiken met een kleine breedte.

  Voor meer precies werk, daarentegen, zal men gebruik maken van een kleine rol (4 of 11CM) die zal toelaten fijn werk te verrichten en kleine oppervlaktes te schilderen zoals plinten of meubels.

 • verfrol

2. De lengte van de haren

De dikte zal meestal variëren tussen 5 en 30 millimeter. Dit is hoe je de dikte van de haren kiest:

a) Hoe ruwer de ondergrond, hoe langer de haren moeten zijn. Indien de haren niet lang genoeg zijn zal het moeilijk zijn de oppervlakte goed te bedekken. Een gevelrol bv. zal lange vezels hebben om in de voegen van de bakstenen te doordringen.

b) Hoe korter de haren, hoe netter de bedekking. Daarom is het belangrijk om korte haren te gebruiken voor gladde ondergronden zoals op houtwerk.

c) Indien de ondergrond glad is, is het verkiesbaar om zeer korte haren of een mousse rol te gebruiken om een gladde strijk te verkrijgen.


Om een honingraat- of schorseffect te verkrijgen raden wij aan een rol met gemengde structuur te gebruiken bij de aanbreng van de water gedragen verf.

    

3. Het type vezel

Verf op oliebasis, op solventbasis of op waterbasis, afhankelijk van het type verf zullen de rollen over een ander type vezel bezitten. Lange polyamide vezels worden gebruikt voor waterverf terwijl korte vezels of rollen in mousse dan weer gebruikt worden voor verf op oliebasis. Rollen in mousse kunnen niet gebruikt worden voor waterverf want ze laten kleine luchtbelletjes achter op de oppervlakte.

   

WAT MOET U DOEN? (Hier klikken om rechtstreeks de aanbevolen type rol te vinden)

  

rouleau-pour-peindre

ROLLEN VOOR ACRYLAATVERF

Er bestaan verschillende types rollen afhankelijk van de te verven ondergronden en de gewenste effecten.

Rollen voor muurverf buiten

Om grote oppervlaktes te verven gebruiken we gevelrollen met lange haren zodat de verf goed kan indringen in de voegen van de bakstenen of wanneer men oneffenheden wil bedekken op crépis. De lengte van de vezels is meestal 20mm.

 • peindre-au-rouleaurouleau-mur-exterieur

Rollen voor muurverf binnen

Deze universele rol wordt gebruikt om grote oppervlaktes te verven zoals muren en plafonds. Deze rol is geschikt voor alle verf op waterbasis.Anti-druip rollen zijn de meest voorkomende rollen. In dit geval zal de lengte van de vezels 12mm zijn. Heeft u advies nodig over hoe men een muur verft zonder strepen te maken? Of gewoon simpelweg over hoe je een muur met de rol verft? Raadpleeg onze video pagina.

rouleau-a-peinturerouleau-pour-peinturepeinture-rouleauquel-rouleau-pour-peindre

Rollen voor acrylaat lak

Voor lak op waterbasis gebruikt men rollen in gevlokt mousse, lakrollen, rollen in mohair, fluweel of polyamide van 12 mm.

rouleau-peinture-acrylique-satinee peindre-sans-traces-de-rouleau

ROLLEN VOOR OLIEVERF

Dit type verf droogt trager, dus het risico op oneffenheden is minder groot. Er is dus minder kans op strepen als men met de rol verft.

Lakken op solventbasissen

Lakken op solventbasissen brengt men aan met lakrollen. Deze hebben een zeer fijne structuur om een glad resultaat te verkrijgen. Deze rol kan men gebruiken voor synthetische verf, grondlagen, voor glansverf en voor vernis. Deze rol mag in mousse zijn, mohair, fluweel of polyamide met een vezellengte van 12 mm.

grand-rouleau-peinture comment-peindre-avec-un-rouleau Molto-15-complet.png trace-de-rouleau-peinture

Rol voor vernis

De lakrol voor parket is een rol met korte haren die gemaakt is om vloeren te verven. Haren van deze rol zijn beter bestendig tegen solventen. Deze rol verzekert een gelijk en glad resultaat voor uw parket. Deze rol moet men aanbrengen op een verlengstuk voor verfrollen, en laat zo toe rechtstaand aan de slag te gaan.

peindre-rouleau-sans-traces

Bescherming en versiering van hout

Voor de bescherming en versiering van hout zoals deuren en meubels zal alles afhangen van het product dat aangebracht wordt. Synthetisch of acrylaat?

In ieder geval zal de afwerking van houtwerk glad zijn, daarom wordt het aangeraden een rol met zeer korte haren te gebruiken, zoals een mohair lakrol(voor acrylaat) of een lakrol in schuimplastiek (voor solventbasis) om een mooi uniforme bedekking te verkrijgen. 

  

Speciale rollen om in de hoeken te verven

Bent u op zoek naar een rol om in de hoeken te verven? Deze rol laat toe gemakkelijk de oppervlakte te versnijden. Dankzij de ondersteuning die zich langs de rol bevindt kan je een plafond of muur verven zonder buiten de lijntjes te schilderen.

rouleau-d-angle-peinturepeindre-un-plafond-au-rouleau

WELKE VERFROL MOET JE GEBRUIKEN?

Klik op de gekozen verfrol naam voor meer info of om te kopen.

    

 • Aanbevolen verfrol in functie van te verven ondergrond

 • Eco

 • Pro

 • Top


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0