F.A.Q.’s voor vloerverf


Wat moet je doen voor vetvlekken te verwijderen op mijn garagevloer vooraleer ik begin te verven ?


Breng voldoende solvent aan op de aanhoudende vlekken, vervolgens bepoeier je de vlakte onmiddelijk met houtzaagsel. Laat inwerken en herhaal deze actie een paar keer. Kuis vervolgens aan de hand van de Cement Beton shampoo van V33 of Levis. 


Hoe ga ik na of een nieuwe vloer droog is en klaar is om geverfd te worden ?


Een nieuwe dekvloer moet goed droog zijn om de terugkomende vochtigheid tegen te gaan. Indien de vochtigheid niet wordt verwijderd zal de verf als gevolg van de muur afkomen. Wacht vervolgens 3 maand vooraleer je begint te verven. Er bestaat een simpele test om na te gaan of de ondergrond vochtig is: Breng op de muur een stuk transparante film aan ; insiden er na 24u condensatie komt op de film wil dit zeggen dat de muur niet droog is. 1 extra maand wachten is het minimum. 


Hoe ga je de porositeit van een cement/betonvloer na vooraleer je begint te verven ?


De goede porositeit van een betonnen/cementen vloer bepaald de hechting van een verf op de vloer. Om dit te vezekeren voer je best de « test van de druppel water » uit. Breng een beetje water toe op de vloer:


1. Indien het water blijft en een plas vormt op de grond, is de grond niet poreus.
2. Indien het water snel geabsorbeerd wordt is de porositeit van de vloer goed.


In het eerste geval zal je een zure oplossing moeten aanbrengen om de beton te openen. Het is nodig om handschoenen te dragen en zich te beschermen ! Breng 4 liter water in een gieter en voeg er 1 liter chloorhydrisch zuur aan toe. Laat het product een uur inwerken en spoel vervolgens af. Laat 24 à 48 uur drogen.
Om deze zware en zure behandeling te vermijden gebruik je best de hechtingsprimer Cement/Bton van V33 die voor een sterke aanhechting op de verf zorgt.


Hulp nodig bij het verven ?

Neem een kijkje op onze website video advies


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0