TAPES

Een afplakband laat toe scheidingslijnen te maken tussen de muren en het plafond of tussen twee kleuren op éénzelfde muur. Deze laat toe snel te verven zonder buiten de lijnen te verven

  • Levis couleur

  • Levis couleurs

  • couleurs Levis

  • Levis colores del mundo

  • Levis couleur

  • Levis couleurs

  • couleurs Levis

De beige universele afplakband (de goedkoopste) wordt gebruikt om de deur- en raamkozijnen, plinten, en andere niet-gevoelige ondergronden te beschermen. De gold afplakband voor meer precies werk (de duurste) is gemaakt uit washi papier en wordt gebruikt voor meer delicate ondergronden. Voor gevoelige ondergronden zoals behangpapier of pas geverfde muren gebruik je best de paarse tape die gemakkelijk aftrekbaar is. Voor buiten gebruik je het best de blauwe tape die chassis en deuren beschermt en bestendig is tegen UV stralen. De oranje tape is bestendig tegen regen en wordt gebruikt om gevels af te plakken. Om specifieke vormen op de muur te maken gebruik je het best de soepele afplakband (Flex tape) die toelaat afrondingen te maken.

Gebruik een tape met standaard breedte (2 à 3 cm) om kleine elementen zoals een schakelaar af te plakken. Een bredere tape (5 cm) wordt gebruikt om de lijn tussen de muur en het plafond af te bakenen zodat men de strepen van de verfrol vermijdt. Om belangrijkere ondergronden af te plakken vindt u in ons assortiment een beschermfolie die vasthangt aan de plakband.

Maak de ondergrond schoon alvorens de afplaktape aan te brengen, aangezien deze niet blijft plakken op stoffige, vettige of natte ondergronden. Op deze manier vermijdt u dat de verf door de tape heen dringt. Druk goed door op de afplakband zodat deze goed blijft zitten op de ondergrond.

Om nette lijnen te verkrijgen gebruik je best zo lang mogelijke stukken tape.

Indien het plafond niet perfect rechthoekig is, is het noodzakelijk de tape enkele millimeters onder de muurhoek en plafondhoek aan te brengen. Op die manier verkrijgt u visueel een rechte lijn.

De afplakband moet steeds voor het drogen van de verf verwijderd worden om te vermijden dat de verf beschadigd wordt. Een aantal tapes mogen echter meerdere dagen blijven plakken, dit staat aangeduid op de verpakking.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0