HOE OVERDEK JE DONKERE KLEUREN OP DE MUUR ?

Indien de geverfde muur in goede staat is, is het niet noodzakelijk een primer te gebruiken behalve indien vaststelt dat harnekkige vlekken aanwezig zijn, of indien de muren die u wilt verven reeds geverfd zijn met felle kleuren of overdekt zijn met behangpapier.

In dat geval zal de primer dienen om de « doorgang» van de felle kleuren te blokkeren, zodat ze niet door de nieuwe kleur heen boort, dit zou het eindresultaat beïnvloeden en schaden. De bedoeling is om te sparen op de verf waarmee men gaat afwerken. 

De primer die aangeraden wordt in het filmpje laat evenel toe de kleine spleetjes in verouderde muren te vullen. 
Hier gaat het over de Basecoat® van Crown. Dit is een primer op basis van water die enkel gebruikt mag worden op binnenshuis muren.


Net zoals voor andere verf moet ook de primer gekruist aangebracht worden, d.w.z. van beneden naar boven en van boven naar beneden, vervolgens van links naar recht en terwijl zorg je ervoor dat je telkens in dezelfde richting eindigt. Het is belangrijk om zoveel mogelijk te vermijden dat je twee keer over dezelfde plek verft, dit is om verschillende diktes op de muur te voorkomen.

Meestal duurt het dertig minuten vooraleer een primer op waterbasis droog is, maar het is aangeraden om toch 6 uur te wachten vooraleer je de eindlaag aanbrengt. Indien oneffenheden optreden, twijfel niet om de plekken te schuren met een glasvezelpapier om een zo glad mogelijk resultaat te bekomen.

De kwaliteit van het schuurwerk zal afhangen van de aanhechting van de eindlagen op de muur en van hun uniform aspect.

Wij raden jullie eveneens aan om dit artikel te lezen: Hoe verf je een pleistermuur ?

Hieronder vindt u de verschillende producten ingedeeld per categorie en per merk. Dit schema zal u helpen om de juiste keuze te maken.

KLIK OP DE PRODUCTNAAM OM DE PRODUCTBESCHRIJVING TE BEKIJKEN.


 

  • picto-eau.png 
  • Crown 
  • afwerking
  •     
  • Alle sorten of Crown en Levis muurverven.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0