Mat, satijn of halfsatijn?


De matafwerking bedekt de kleine foutjes in een muur. Deze afwerking is zeer in omwille van haar soberheid en het natuurlijke aspect.

Let op : matte verf op waterbasis is de meestvoorkomende type verf. Soms is deze afwasbaar, maar heel zelden is deze afkuisbaar : men mag over de vlek gaan met een spons, maar nooit proberen kuisen met een detergent, deze laat vlekken achter.

De afwasbaarheid van een type verf is gecertifieerd door de norm ISO 11998:2006 die een versnelde methode beschrijft over de resistentie tegen de vochtige wrijving. Deze methode laat toe de capaciteit tot resistentie tegen de wrijving veroorzaakt door het herhaalbaar afwassen te meten.

De verf Clean Extreme van Crown is gecertifieerd in de hoogste klasse van deze norm.
Waterverf is dus te vermijden in de trappenhal, de gangen, de keuken, de badkamer en de kinderkamers. Dit is een afwerking die het best op plafonds en volwassenkamers gebruikt wordt.

De fluwelen afwerking is de middenweg tussen mat en satijn. Deze afwerking geeft een verzorgd en zacht effect. In tegenstelling tot de matte afwerking is deze afwerking meestal afwasbaar.

De satijnen afwerking past zich aan aan alle ruimtes. Deze afwerking weerkaatst goed het inkomend licht. Satijnverf is makkelijk onderhoudbaar. Ze wordt veel aangeraden in ruimtes waar veel doorloop is zoals in de gangen en de trappenhal.

De blinkende afwerking is voorbehouden aan perfect gladde muren doordat zij elk klein foutje reflecteert. Ze weerkaatst veel licht en vergroot de ruimtes. Ze wordt vooral aangeraden in badkamers en in kleine gangen, daar bij is ze heel resistent en afwasbaar.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0