EEN GELAMBRISEERD PLAFOND VERVEN ZONDER TE SCHUREN?

Tot nu toe, als de lambrisering gevernist was, moest zij theoretisch worden geschuurd om de vernislaag volledig te verwijderen. Dit komt omdat sommige vernissen bijzonder hard zijn en een "geglazuurde" laag op het oppervlak creëren.

De laatste jaren zijn speciale primers ontwikkeld voor zogenaamde "speciale" substraten. Deze maken het mogelijk tegels, glas of laminaat te schilderen, dankzij het gebruik van meer klevende bindmiddelen. Dit is het soort speciale primer dat moet worden gebruikt voor gelakte lambrisering.

Als de lambrisering gewoon gebeitst is of in zijn natuurlijke staat verkeert, is een grondlaag voor hout geschikt. Als de lambrisering van PVC is, moet een universele PVC-primer worden gebruikt.

De volgende primers zijn geschikt:

  1. Grip Extreme (multi-oppervlakte isolerende en vullende primer inclusief PVC, 1lt en 2.5lt)
  2. Multi Surface Primer (zware primer voor meerdere oppervlakken, inclusief PVC, 0.75lt en 2.5lt)
  3. PX4 (isolerende en vullende grondlaag voor verschillende oppervlakken, 1lt en 5lt)
  4. Permacryl multi primer (multi oppervlak primer inclusief PVC, 1lt en 2.5lt)
  5. Levis expert universele primer (heavy duty multi-oppervlak primer inclusief PVC, 0.75lt en 2.5lt)

 

In alle gevallen dient u de lambrisering eerst te wassen met Solarine en vervolgens de primer aan te brengen op de schone, geschuurde, ontvette en droge ondergrond.

  

Wat zijn de stappen om een gelambriseerd plafond gemakkelijk opnieuw te schilderen?

  

Stap 1 - schuur en ontvet de houten plafond lambrisering.

Schuur en ontvet het plafond in één stap met een harde schuurspons en een ontvetter zoals Solarine. Spoel grondig na en laat het oppervlak volledig drogen alvorens verder te werken.

 

Stap 2 - Breng een primer aan op de houten lambrisering.

Breng eerst de primer aan op de randen en uitsparingen met een puntige verfkwast. Verf vervolgens het gehele oppervlak met een roller met korte haar van 3 mm. Laat minstens 6 uur drogen. Als er geelbruine vlekken op de grondverf komen, worden die veroorzaakt door stoffen in het hout (harsen of looistoffen) die in de verflaag op waterbasis doorsijpelen. Om het probleem met zekerheid te elimineren, moet de tweede laag grondverf op oplosmiddelbasis zijn (PX3). Anders kunt u besluiten de toplaag rechtstreeks met een lak op basis van oplosmiddelen aan te brengen. Als u een matte afwerking wenst, is AP 60 een van de weinige matte afwerkingsproducten op basis van oplosmiddelen.

  

Stap 3 - Breng een toplaag aan.

Tenslotte afwerken met een watergedragen matte afwerking voor het interieur. Gebruik voor het aanbrengen van de toplaag dezelfde kwast en roller als voor de grondlaag.

 

Bij Paint Trade Centre zijn verschillende merken plafondverf verkrijgbaar, waaronder

  1. Matexane
  2. Trimetal Magnacryl plafond
  3. Levis plafond
  4. Crown Trade Matt

 


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0