De grijze kleurenwaaier voor binnenshuis decoratie  

Alle grijzen voor de inrichting van uw interieur

Grijs is een alomtegenwoordige kleur in binnenshuis inrichting. Dankzij de muurverf kan grijs aangebracht worden in de woonkamer, keuken, badkamer en zelfs in de slaapkamer.

We zien deze kleur overal: grijs is het nieuwe beige. Lichtgrijs is één van de meest actuele neutrale kleuren voor binnenshuis. Je neemt geen enkel risico door voor deze kleur te kiezen, want het is dé kleur bij uitstek om te combineren met alle andere kleuren. In combinatie met pastelkleuren straalt ze een vrouwelijke sfeer uit. Anderzijds zal een antraciet grijs in combinatie met andere kleuren zoals chocolade, kaneel, blauw,… dan weer een meer mannelijke sfeer uitstralen.

Grijs biedt een oneindig groot aanbod aan mogelijke combinaties met andere kleuren. Sterk punt van deze kleur is dat ze de visuele aanwezigheid van andere felle kleuren zal minimaliseren en de verschillende tonen in evenwicht te brengen met elkaar.

Grijs is de kleur van stof, as, regenwolken, mist… maar anderzijds vertegenwoordigt deze kleur ook voornamelijk evenwicht, zachtheid en tederheid. Daarom is het belangrijk deze kleur met voorzichtigheid en mate aan te brengen om enkel het beste ervan over te houden. Grijs wordt te vaak beschouwd als een monotone kleur, maar niets is minder waar. Grijs is vooral chic, elegant en sober: deze kleur heeft zijn plaats verdiend in de wereld van de decoratie en is een tijdloze kleur, omdat ze toepasselijk is in allerhande soorten ruimtes. Men verkrijgt een industrieel effect in de keuken, design in de woonkamer en cosy in de badkamer.

Grijs is tussen het zwart en wit in, en is daarmee alles behalve een monochrome kleur. Ze kan verschillende tinten aannemen: roze, blauw, kaki,… Afhankelijk van de pigmenten waaruit ze bestaat. Muisgrijs, antraciet, arduin, taupe, parel of tortel, grijs komt in verschillende delicate en subtiele tonen.

  

De voordelen van grijs

Eén van de vele voordelen van grijs is diens soberheid. Grijs creëert een rustige en tijdloze atmosfeer. Het is een kalme kleur die zeer elegant en verfijnd overkomt. Het geeft een sober resultaat weer die tevens ook de accessoires in uw decoratie in de kijkers zet. Een neutraal grijs zal de aandacht doen verschuiven naar de meer fellere kleuren. Ze onderlijnt warme kleuren en wekt koude kleuren op.

gris-grijs/grijs-voor-jouw-gang  grijs-en-wit-combineren trendy-kleur-grijs  lichtgrijs-interieur-decoratie

 

Hoe combineert men grijs in een binnenshuis interieur?

Ten eerste is het ten zeerste afgeraden om de hele ruimte in éénzelfde grijs te gaan verven. Dit zou een monotone en triestig interieur creëren. Grijs combineert men best met een wit plafond en twee of drie extra andere kleuren. De verschillende kleuren kan men verwerken in muurverf, behangpapier, meubilair, kussens of decoratie accessoires. Het grijs moet met mate gebruikt worden, en zeker als men aan de slag gaat met een donker grijs.

  

Met welke kleuren combineert men grijs?

Grijs wordt beschouwd als een koude, tijdloze en geraffineerde kleur. In het algemeen is grijs goed te combineren met… grijs. Dit omwille van het contrast tussen de verschillende soorten tinten.

Net zoals bij wit en zwart wordt grijs ook niet echt beschouwd als een kleur. Technisch gezien klopt dit ook: Grijs is geen kleur, maar wel een zekere lichtintensiteit die ons oog situeert tussen het wit en zwart in. Deze drie “niet-kleuren” zijn perfect geschikt voor gebruik in decoratie. Het voordeel van de grijze kleur in dit trio is dat ze de sfeer verzacht in een zekere ruimte. De combinatie van grijs met grafiet elementen of dierlijke motieven in zwart/wit blijven tijdloze klassiekers.

U kan het effect van grijs verzachten door te combineren met andere kleuren door andere meer kleurrijke tinten te gebruiken zoals het blauw, groen, geel en oranje. Deze kleuren staan toe te spelen met licht en schaduw in een ruimte.

Grijs ziet zichzelf het liefst in combinatie met een felle kleur, een dynamisch oranje, een fel rood, zongeel, fluo groen, een Klein blauw,… om op die manier een theatraal en chic decor te creëren. Je kiest het best voor een somber grijs dat zo goed mogelijk de felle kleur benadrukt en bewaar lichtgrijs om te combineren met pastelkleuren. Opteer voor een kouder grijs in combinatie met een koude kleur zoals blauw, een warmer grijs past dan weer het beste bij oranje of geel.

lichtgrijs-kinderkamer-muren  grijs-met-fluo-geel living-grijs-en-wit 

Grijs en roze creëren een romantisch interieur. Grijs in combinatie met groen creëert dan weer een natuurlijke sfeer. Grijs met rood produceert een stedelijk, industrieel effect. Grijs en (fluo) geel zorgt voor een modern pop interieur. Grijs en blauw bezorgt dan weer een meer mannelijk interieur. Gedurfde combinaties zoals grijs met turquoise of grijs met fel roze zijn ook zeer in op dit moment.

Vaak verkiezen interieurarchitecten voor het grijs als hoofdkleur in de woning. Andere kleuren worden dan aangebracht als afwerking. Dit kan bijvoorbeeld door uw meubilair in een andere kleur te schilderen.

Betongrijs laat toe een stedelijke loft-stijl te creëren. Het laat eveneens toe de indruk van de ruimte te veranderen. Om de hoogte van een ruimte te verminderen van een ruimte in een loft, moet je het plafond en het bovenste deel van de muur in het grijs verven. Dit zal de schijn creëren dat uw plafond lager is.

Indien men donkergrijs te gedurfd vindt, kan men altijd kiezen voor een lichtere tint zoals parelgrijs of zilvergrijs. Antraciet of taupe kan achteraf gekozen worden voor de zetel, meubels, tapijten en accessoires.

Net als andere sombere kleuren creëert grijs een intieme en beschermende sfeer die ontspanning, rust en slaap bevordert. Indien uw grijs verkiest voor een kinderkamer is het alsnog belangrijk om zo veel mogelijk lichtelementen aan te brengen in het meubilair en de accessoires.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0