Buiten

«Je krijgt slechts één keer de kans om een goede indruk na te laten», luidt het bekende gezegde. De esthetiek van uw huis begint onoverkomelijk bij uw buitengevel. Een buitenmuur verven is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je kiest voor bepaalde kleur, verf en materiaal moet je steeds rekening houden met factoren zoals de soort materie van je muur. Ook al moeten de muren grondig voorbereid worden voor men de verf aanbrengt, toch zal niet elke muur eenzelfde voorbereiding vereisen. Een muur die in goede staat is zal andere producten nodig hebben dan een muur met barsten. Hiernaast moet je ook rekening houden met de weersomstandigheden: verven kan niet wanneer het regent of wanneer er wind is.

Ieder detail telt in de esthetiek van een huis. De voordeur, de ramen, de buiten belichting en kroonlijsten zijn de elementen die karakter geven aan een woning. Sandtex, de professionele buitenverf, is nummer één op de Engelse markt. Deze biedt u alle mogelijke oplossingen voor het bereiden en versieren van architecturale elementen van uw voorgevel of deze nu in steen, beton, PVC, aluminium, ijzer of hout is.

Een persoonlijke touch

Ook al is niet alles toegelaten (Dit is niet een kwestie van smaak, maar wel een kwestie van stedenbouwkundige regels) hebben we toch een zekere mate van vrijheid waarin we kunnen spelen met verschillende kleurencombinaties. Rood, groen, blauw, geel, bruin en zelfs oranje zijn bruikbaar. Vermijd desondanks de kleuren die te levendig zijn, dit zijn kleuren die niet harmoniseren met ons klimaat.

Sinds enkele jaren zijn ook natuurlijke kleuren, in combinatie met donkerder geverfde deuren en ramen, erg in de mode. Indien je op zoek bent naar een modern stijl raden wij aan om de gevel en buiten houtwerk in eenzelfde kleur te verven en eventueel te spelen met verschillende maar gelijkaardige tinten.

2731.jpg 2730.jpg 2732.jpg

Deuren en ramen

Een voordeur is de plek waar je gasten wachten wanneer ze aan de deur bellen. Het is een plek van verwelkoming die veel zegt over u als persoon. De deuren kunnen sober zijn wanneer geverfd in het zwart, elegant in het grijs, wit of simpelweg in de natuurlijke houtkleur. (beschermd met een vernis of lazuur). Deuren kunnen ook uitnodigend lijken wanneer geverfd in bijvoorbeeld rood. Donkere tinten groen, blauw en bruin geven een meer serieuze look in vergelijking met levendige kleuren zoals fel groen, blauw of geel. Deze kleuren brengen een sterke persoonlijkheid aan het huis in combinatie met een meer ontspannen sfeer.
We raden jullie aan het belang van ramen niet te onderschatten. Ramen geven steeds een eerste indruk wanneer men naar een gevel kijkt. Ze hebben de kracht om een stijl helemaal te veranderen. Je kan spelen met verschillende combinaties tussen de kleuren van ramen en die van de gevel. Je maakt het beste gebruik van zelfde kleuren of gelijkaardige tinten. Een andere optie is om tegengestelde kleuren te gebruiken om je woning een extra waarde te geven.

  

Tuin en terras

De blootstelling aan zon, regen en wind ondermijnt hout en buiten schrijnwerk. Daarom is de keuze van aangepaste producten uiterst belangrijk. U heeft verschillende mogelijkheden, indien u hout van de natuurlijke houtskleur kiest u best voor een kleurloze lazuurverf of vernis. Indien u liever personaliseert, is het handig om gebruik te maken van kleuren. Voor houten tafels en stoelen in uw tuin of op uw terras is olieverf beschikbaar. Deze olieverf zal de uw hout beschermen en scheurtjes voorkomen. De kleuren van uw tuinhuis of van uw hekomheining kunnen uw tuin en woning sterk doen herleven. De meest gebruikte tinten voor tuinhuizen zijn bruin, wit, grijs en beige. Lichte kleuren zullen verfrissen terwijl donkere kleuren de woning eerder serieuzer en klassieker maken. Voor hekomheiningen is het aangeraden om kleuren te gebruiken die camoufleren (groen, bruin en beige) of kleuren die doen herleven zoals geel en wit.

Buiten decoratie

De buitenbelichting, kroonlijstjes of ingangstrap; Al deze elementen maken deel uit van uw huis en zullen uw huis een zekere waarde bijbrengen. Het geheim voor een goede decoratie ligt in de kleine details. Probeer eens beige of grijs als kleur voor een staanlamp in plaats van zwart. Zelfs met lichtblauw of geel kan je een heel leuk effect bekomen, het is slechts een kwestie van durven! Voor tuin meubilair is het aangeraden om lichte en frisse kleuren gebruiken zoals pastelkleuren, deze zijn namelijk heel in de mode op dit moment. Indien u graag wat vreugde aanbrengt is het leuk om eens je tuinstoelen in verschillende kleuren te verven.

 2741.jpg


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0