Neutrale kleuren voor binnenshuis decoratie  

Neutrale kleuren: oneindig veel mogelijkheden

Interieurarchitecten hebben altijd wel de polyvalentie van neutrale tinten weten te appreciëren. Neutrale kleuren zijn een wijze keuze wanneer je een meer subtiele kleur wil dan de kleuren uit het kleurenwiel, of wanneer je niet weet hoe je verschillende kleuren in evenwicht brengt. Daarbij zijn neutrale tinten met nagenoeg alle andere kleuren combineerbaar, ongeacht of het als hoofdkleur of accentkleur gebruikt wordt. De geheime kracht van deze tinten ligt in het gemak om deze aan te brengen, daarbij laten ze u de vrijheid om te combineren met even welke kleuren, motieven of andere decoratie-elementen.

gang-kleuren-inspiratie  eetkamer-muurverf-neutrale-kleuren neutrale-kleuren-voor-slaapkamer  woonkamer-muren-neutrale-kleur

Waarom gebruikt men neutrale tinten?

Verven in neutrale tinten heeft vele voordelen. Deze kleuren zijn joviaal, polyvalent en klassiek. Ze zijn zowel voor twijfelaars als voor de vastberadenen ideaal. Voor zij die liever wat kleur toevoegen via accessoires, of die wensen een accentmuur in evenwicht te brengen, is neutraal de perfecte tint. Het kleurenpalet voor neutrale tinten zijn subtiel, elegant en creëren ontspannen ruimtes die zowel relaxerend als warmhartig en dynamisch zijn.

  

Traditionele en nieuwe neutrale kleuren

De traditionele definitie van een neutrale kleur komt overeen met een kleur die geen deel uitmaakt van het palet aan reguliere kleuren, meestal gelinkt aan het kleurenwiel. De categorie “neutrale kleuren” omvat grijs, bruin en wit. Kleuren zoals taupe, gebroken wit en lichtgrijs bevatten geen kleur, met als gevolg dat je bijna onmogelijk een dissonantie kan creëren met uw meubilair of actuele kleuren. Deze subtiele kleuren “zonder kleur” kunnen eveneens gecombineerd worden met accessoires in een felle of donkere kleur. Het is bijna onmogelijk om je te vergissen.

De exacte definitie van een neutrale kleur kan verwarrend zijn. Elke interieurarchitect heeft zo zijn eigen definitie voor de tinten en kleuren die er deel uit maken. De waarheid is dat deze kleurencategorie de perceptie heeft veranderd. Naast de neutrale “traditionele” kleuren werden nu ook nieuwe subtiele en gekleurde toegevoegd aan deze categorie.

Een nieuwe ideologie op vlak van neutrale kleuren is ontstaan in de wereld van de decoratie. Deze nieuwe perceptie op neutrale tinten heeft al de traditionele grenzen overstegen en omvat nu alle kleurencategorieën. Nieuwe neutrale tinten, vaak ook complexe kleuren genoemd, zijn geboren.

De nieuwe neutrale kleuren zijn een subtiele, zachtere en blekere versie van een kleur. Ze worden beschouwd als meer complexe kleuren omwille van hun samenstelling. Dankzij hun subtiele kleur, zijn deze neutrale tinten een zekere en polyvalente keuze om een sfeer te creëren en te combineren met de huidige decoratiestijl.

  babykamer-kleuren-inspiratie  neutrale-kleuren-voor-woonkamer  babykamer-decoratie-ideeen  babykamer-kleur-inspiratie

De polyvalentie van neutrale kleuren

Omwille van hun polyvalentie en hun universeel karakter zijn neutrale kleuren geschikt voor alle decoratiestijlen, van modern tot traditioneel. Uw meubelen en accessoires zijn perfect combineerbaar met een palet aan neutrale kleuren. Neutrale kleuren zijn geschikt voor alle types kamers en stijlen en creëren een organische sensualiteit in de ruimte.

Neutrale kleuren zijn mooi te combineren voor een comfortabele, elegante en discrete sfeer in uw huis. Deze kleuren zijn niet verenigbaar zijn met één stijl of trend, ze zijn perfect voor zij die een polyvalente en tijdloze decoratie wensen.

Neutrale kleuren zijn eveneens een uitstekende keuze voor de buitenkant van uw woning. Ze harmoniseren mooi met fellere kleuren of zelfs met naburige kleuren. Laat uw huis er uitspringen door een hoofdelijk deel neutraal te verven en een accentkleur te gebruiken op bv. deuren en chassis.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0