Crown kleurenwaaier - Taupe en bruin


De kleur Taupe

Deze tijdloze en onveranderlijke kleurtint past bij elk decor, zowel de meest hedendaagse als de meest traditionele. Door haar discrete aanwezigheid, verspreidt de kleur mol grijs kalmte, ontspanning en rust om zich heen. Ze behoort tot de tijdsgeest want ze gaat perfect samen met natuurlijke sierelementen.

Het Taupe grijs is een zachte en neutrale kleur die het licht absorbeert. Het bestaat uit een mengeling van grijs en bruin.

Iedere verffabrikant heeft in zijn gamma één of meerdere tinten van Taupe grijs ( klaar, medium, donker) ter beschikking, maar er bestaat natuurlijk een enorm aanbod afhankelijk van het percentage grijs en het bruin dat gebruikt worden voor het verkrijgen van de kleur.

U moet dus het kleur Taupe dat u echt zou wil kiezen, goed vergelijken met de beschikbare kleurstalen die u vindt bij uw verfleverancier.

Tegenwoordig worden meer nuances van Taupez naar voor gebracht, die meer grijs bevatten en die een discrete, rustgevende en natuurlijke sfeer met zich brengen. Deze vaststelling is gebaseerd op het feit dat het kleurenpalet van deze tinten in de loop van de laatste maanden meer en meer terug te vinden is bij mode defilés en in de binnenhuisdecoratie.

poised-taupe-kleur

Volgens Sue Wadden, marketingmanager bij de Amerikaanse verfproducent Sherwin Williams, « is het alsof het bruin en het grijs samen een nakomeling hebben gekregen. »

« Deze nuance is een moderne versie van een tijdloze klassieker. Het is een poging om tegemoet te komen aan een onuitputtelijk en universeel verlangen van mooie neutrale kleuren, die warme en frisse tonen weergeven, om een onweerstaanbare polyvalente kleur samen te stellen. »

En Waden voegt er nog aan toe: «de neutrale kleuren evolueren. In de loop van de laatste vijf jaar, koos men enkel voor het grijs, maar nu worden de grijstinten warmer. Als u in wilt zijn en wil vooruitlopen op de toekomstige decoratietendensen, dan moet deze kleur u wel aanspreken. Alhoewel het geen levendig rood of geen extravagant blauw is, zal deze tint aan uw woning toch een bepaalde stijl meegeven, die uw genodigden meteen zal bekoren ».

Indien u zich niet meteen kan inbeelden hoe de verschillende delen van uw woning eruit zullen zien in deze tint, kunnen wij u hierbij helpen.

In een inkomhal met parket als vloerbekleding en wit schrijnwerk, bezorgt het taupe een traditionele stijl. We raden wel aan om enkele gekleurde accenten te plaatsen ( zoals oranje bloemen of enkele felgekleurde kaders ) om de ruimte levendig te maken.

kleur-poised-taupe

Indien u die kleur zou gebruiken in een slaapkamer, kies dan voor een klare vloerbekleding of combineer andere neutrale tinten die klaarder zijn op de andere kamerwanden om het geheel meer licht te geven.

classic-collection-crown

In de keuken zal deze donkere neutrale tint gemakkelijk gelinkt kunnen worden met het merendeel van het kleurengamma. Op deze afbeelding wordt het samen gebruikt met rustiek geel en zeeschuimgroen, deze kleur treedt naar voren en biedt toch een mooi contrast met het taupe van de muren.

taupe-kleur-keuken

Taupe heeft als eigenschap dat het zich harmonieus laat combineren met talrijke andere kleuren. Deze tint gaat uitstekend samen met denatuurlijke tonen en heel het gamma van witte kleuren. Indien men dan in de kamer een contrastkleur wil aanbrengen, is het beter om in te zetten op een koude kleur, t.t.z. heel het gamma dat gaat van paars naar blauw en groen. De tendens van dit jaar is het heldere taupe te associëren met het groenblauw.

Taupe is niet langer voorbehouden aan het fluweelachtige van de klassieke interieurs. In een modern interieur, zal deze kleur ook samen kunnen worden gebracht met een keuze van genuanceerde witte tinten. Deze combinatie van kleuren zal zich perfect aanpassen aan de geaccentueerde lijnen van een hedendaags interieur.

 

Taupe in al uw kamers?

Taupe past in alle kamers: living, slaapkamer, keuken of badkamer.

taupe, couleur murale intemporelle couleur peinture murale  Aged-White.jpg

toasted-almond.jpg on-the-rocktaupe-kleur taupe kleuren

De living krijgt er meer warmte door en het gamma van taupe kleuren draagt bij tot een comfortabel gevoel. De slaapkamer wordt een charmante en verfijnde klassieke verblijfplaats. Taupe in de badkamer schept een rustgevend entourage, dankzij de keuze van de kleuren. In de keuken, gaat taupe heel goed samen met de verschillende kleurenvariaties van het hout van de tafels, de meubels en de stoelen.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0