Crown kleurenwaaier - GroenGroen in uw decoratie

De waaier voor groene kleuren is zeer breed en heeft een directe link met de natuur. De kleuren die er rechtstreeks van afstappen hebben vaak een naam die samenhangt met de natuur of de onderzeese wereld : olijfgroen, appelgroen, smaragdgroen, muntgroen, lindegroen, spargroen, limoen groen,…

Groen verkrijgt men wanneer men twee primaire kleuren, blauw en geel, gaat mengen. Het is zo dat groen zich op de grens bevindt van de warme en koudere kleuren. Hoe dichter deze bij het geel aanleunt, hoe warmer ze zal zijn, hoe dichter ze bij het blauw aanleunt, hoe kouder ze zal zijn.

De groene kleur heeft verschillende persoonlijkheden. Ze kan zacht en rustgevend zijn, en is daarom een onmisbare kleur in uw decoratie. De verschillende tinten kunnen een verschillende sfeer weergeven, gaande van de meest fantasierijke variant tot klassiek groen.

Op een rustgevende, maar tegelijk ook frisse en natuurlijke manier zal de groene tint uw hele ruimte weten in te palmen. Ze verspreidt een gevoel van sereniteit en kalmte. Groen is de kleur die het beste uw concentratie zal bevorderen. Dit is één van de redenen waarom men zo graag tijd doorbrengt met een boek in de tuin of in het park. Ook het tapijt van een biljarttafel is om diezelfde reden groen, want dit staat toe te ontspannen zonder daarom minder geconcentreerd te zijn.

Groen is een kleur die het natuurlijk materiaal zoals baksteen, staal, metaal en hout in de schijnwerpers zal stellen.

Of het nu gaat om een ruimte die ingericht werd in een meer industriële sfeer, of om een Britse Gentleman’s only club, met groen kom je nooit tekort aan ideeën om een ruimte eigen te maken aan de hand van diens oneindig aantal verschillende tinten.

 groen-in-decoratie.jpg  groen-muur-woonkamer.jpg  lichtgroen-kleur-verf-muur.jpg  verf-met-groen.jpg

In welke ruimte verf je met groen ?

Bezoek onze « inspiratie » webpagina

Wanneer men kiest voor groen als basiskleur is het essentieel om rekening te houden met de lichtinval in een ruimte. Afhankelijk van de helderheid zal de ruimte er al dan niet doffer uitzien. Men merkt dat de groene kleur wel een klein nadeel heeft : een groen geverfde ruimte zal moeilijk te verlichten zijn als het buiten donker wordt. Op zulke momenten bestaat de kans dat de ruimte er ietwat somber uitziet, maar op deze momenten kan u gebruik gaan maken van warme verlichting om uw ruimte een gezellige en hartelijke look te geven.

Licht verzuurde groenen zijn ideaal voor badkamers, keukens of kinderkamers. Zij brengen een frisse schwung aan de kamer indien men ze met mate gebruikt. Deze frisse tinten verzekeren een moderne en hedendaagse stijl gevuld met gloed. De verschillende tinten van zure groenen (1977 lime green), (Feeling Fresh), (Mojito) worden best met mate gebruikt, in combinatie met andere kleuren, hoofdzakelijk wit, om een sprankelend geheel te vormen.

In een volwassen slaapkamer die ingericht werd met een serene en kalme uitstraling wordt het aangeraden om een zachter en zelfs bleker groen aan te brengen (Bamboo leaf).

Bleke groenen kunnen energierijk zijn en terzelfdertijd toch harmonie en rust uitstralen. Ze brengen een reine uitstraling aan een kamer of badkamer. Men combineert ze het beste met witte tinten. De ruimtes kunnen vervolgens ingericht worden met meubelen in het anijsgroen of een middeleeuws donkergroen om de ruimte wat leven in te blazen. De bleke groenen zijn perfect verenigbaar met aardekleuren en houtkleuren in een Scandinavisch interieur en zullen een fris, zacht en natuurlijk effect geven aan uw interieur.

Voor een meer klassieke stijl is een donkergroen zoals het Engels groen (Green chili) of het flesgroen (Deep Ivy) geschikt om een sfeer te bekomen die zacht is en terzelfdertijd ook sereen en geruststellend is, in een bureau, salon of bibliotheek.

  

Welke kleuren combineer je met groen ?

groen-muren-kinderkamer.jpg  groen-combineren-interieur.jpg groen-combineren-decoratie.jpg  verf-natuurlijke-kleuren-groen.jpg

De groene kleur is een zachte en rustgevende kleur die relatief gemakkelijk te combineren is. Kleuren zoals het oker, taupe en bruin zijn, net zoals het groen, kleuren uit de natuur en zijn als gevolg uitstekend verenigbaar voor een elegant resultaat.

Olijfgroen en geel zijn het klassieke duo die een mediterrane sfeer opwekken.

Het huwelijk met neutrale tonen zoals het linnen, twijn en beige tekenen meer geraffineerde lijnen af in een klassiekere sfeer.

Als er één combinatie is die steeds uitstekend werkt, is het wel die van groengrijs met mineraal groen en kaki.

Klik hier om de verschillende voorbeelden voor het groen te ontdekken.

Breng een opgewekte sfeer en helderheid aan uw binnenshuis interieur met een zacht groen die uw meubilair in de schijnwerpers zal weten te brengen.

De beelden werden gevonden op Pinterest.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0