De muurbetegeling schilderen

De muurbetegeling schilderen

De muurbetegeling schilderen

  

Welke tegels kan men overschilderen?

Of het nu gaat om kleine of grote tegels, geverniste of niet geverniste tegels, donker of helder van kleur, alle tegels kunnen worden overschilderd. De verven waarover men de dag van vandaag beschikt, maken het gemakkelijk bedekken van de tegels mogelijk.

Goede werktuigen en een kwaliteitsverf maken het mogelijk het gedroomde resultaat te bereiken.   Natuurlijk komen niet alle verven in aanmerking, want ze moeten zich kunnen hechten op tegels, die een glad oppervlak vormen. Men vindt in de handel wel verven die zich direct hechten op de tegels, zonder dat men een grondlaag – primer dient aan te brengen.

Nochtans kunt u muurtegels ook schilderen met acrylaatverf of alkydeverf ( op basis van olie ) van uw keuze, als u vooraf een grondlaag voor tegels aanbrengt.

We kunnen dus samenvattend zeggen dat om muurtegels te overschilderen, er twee mogelijkheden bestaan:

1. De tegels direct overschilderen met een verf die direct kan worden toegepast op de tegels.

2. Eerst een specifieke primer gebruiken en daarna de verf van uw keuze toepassen. Dit valt te verkiezen als we over duurzaamheid spreken en het geeft ook de mogelijkheid om de kleur van uw keuze te gebruiken, tegenover de verf die direct wordt aangebracht en die vaak beperkt zijn in het kleurengamma.

Zie hier het materiaal en de nodige stappen om muurtegels te verven. Al het materiaal is voorhanden in uw verfwinkel Paint Trade Centre.

1. Een product dat de tegels ontvet (Solarine)

2. Brandalcohol

3. Een Primer voor tegels

4. Verfrol met korte haartjes

5. Een verfbakje

6. Zelfklevende beschermingstape

7. Fijn borsteltje

8. Reinigingsproduct voor tegels

9. Spons, poetslap en keukenhandschoenen

muurtegels verven muurtegel inspiratie

1. Was de muurtegels af 

Indien de betegeling vlekken of vetsporen vertoont, was ze met een detergent, zoals Solarine of met het wasproduct st-Marc, en spoel ze af met warm water.

Voor tegels die echt vet zijn, kan u brandalcohol gebruiken om ze volledig te ontvetten. Indien de voegen van uw betegeling losgekomen zijn of beschadigd zijn, of indien de betegeling gebroken is, moet u deze eerst herstellen.

 

2. Maak de tegels van de muur mat 

Door de betegeling lichtjes mat te maken, verhoogt u de hechtingsgraad van het oppervlak. U kan de tegels mat maken door schuurpapier te gebruiken of door een elektrische schuurmachine te gebruiken.

Als u de hele muur geschuurd hebt, neemt u het stof met een natte spons weg en laat u de muur drogen.

 

3. Breng een grondlaag op de muurtegels aan of een eerste laag verf als u een verf gebruikt die direct op de muurtegels kan worden toegepast. 

De grondlaag – primer maakt dat de verf vasthecht aan de tegels en de twee-in-één formule van de directe tegelverf, is speciaal ontworpen om direct op de tegels te worden aangebracht.

Alvorens te beginnen met de grondlaag, beschermt u de vloer met een plastieken afdekfolie. Giet de primer in het verfbakje.

Rol de verfrol in de verf of neem verf op met het borsteltje en breng de verf aan.

Schilder horizontale en verticale banden op de muurtegels, terwijl u er speciaal op let dat u heel het oppervlak bedekt met de primer.

Wrijf de primer goed vlak uit door met de verfrol, waarop praktisch geen verf meer aanwezig is, een ruime beweging te maken van boven naar beneden en van links naar rechts.

Laat drogen gedurende de tijd die wordt aangegeven op de verpakking.

 muurtegels deco blauwe muurtegels keuken muurtegels

4. Verf de tegels 

Eenmaal de primer gedroogd is, kan u de muurtegels verven.

Mengt u de verf goed door elkaar om de kleurpigmenten goed te verdelen, en werk verder af zoals met de primer.

 

5. Afwerkingen

Als de verf eenmaal droog is, kan u de voegen schilderen in de kleur van uw keuze, opdat ze mooi zouden passen met de kleur van uw tegels of om een contrasteffect te bekomen. In dit geval gebruikt u afdektape om de voegen af te bakenen.

Gepubliceerd op 16-03-2017 Kleur inspiratie, Tips en advies 0 12552

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0