Hoe verf ik het snelste?

Hoe verf ik het snelste?

Je kamer zelf verven is een leuk en opwindend idee. Hoewel het chaotisch kan zijn is het niet zo moeilijk. Daarbij komt de doe het zelf-er er veel goedkoper van af! Dus wanneer je beslist om je ruimte zelf te verven, volg je best deze stappen op: 

1. ORGANISEER VOOR JE BEGINT

Het eerste wat je doet wanneer je beslist om te gaan verven: maak plaats. Zetels, decoratie, stoelen,.. Alles wat in de weg staat moet naar buiten. Indien er zware kasten in de kamer staan die moeilijk verplaatst kunnen worden, breng je deze het beste naar het midden van de ruimte. Overdek deze volledig met een doek of plastiek. Om te voorkomen dat er permanente verfvlekken op de vloer terechtkomen, bedek je ook best de grond. Verf eerst het plafond en ga dan verder via de muren. 

2. SCHUUR GEDROOGDE STUKJES VERF

Schuur de uitstekende verfbrokjes met schuurpapier om je muur verfklaar te maken. Dit is belangrijk zodat de nieuwe verf goed zou pakken en je een optimaal resultaat zou bekomen. Indien er bredere gleuven of scheuren zijn moet je deze opvullen met plaaster. Het plaaster zal de gleufjes afvlakken en de scheurtjes verbergen. Vervolgens maak je de muur schoon zodat hij helemaal klaar is om geverfd te worden.

3. PLAK JE RUIMTE AF

Vooraleer je begint met het verfwerk, berg je best al de verlengdraden, kabels en lamp frames enz. op. Hoe minder belemmeringen, hoe gemakkelijker het verfwerk zal verlopen. Vervolgens plak je alles af. Ramen, deuren, plafond,… Dit doe je met masking tape of een kwaliteitsvolle tape.

 

4. MAAK JE ACCESSOIRES VERFKLAAR

Afhankelijk van het type verf dat je kiest, is het belangrijk de juiste benodigdheden te kiezen. Waterverf zal een beter effect geven met synthetische rollen en borstels, terwijl olieverf een mooier resultaat zal bieden met borstels en rollen die gemaakt zijn uit natuurlijk materiaal.

5. HOU JE BORSTEL BIJ DE HAND

Verfborstels zijn beschikbaar in verschillende materies en groottes; elk type is gemaakt voor een specifiek doel. Brede en dikke borstels zijn gemaakt voor grote open vlaktes, terwijl fijne smalle borstels met een smal uiteinde gemaakt zijn voor hoeken en vlaktes die om fijn werk vragen. Dip de borstel voorzichtig in de verf en verwijder overtollige hoeveelheden langs de boord van de verfpot. Breng de verf aan met lange en trage beweging voor een mooi resultaat.

advies borstel

6. VERF MET DE ROL

Dip je rol in de verfpot. Verwijder opnieuw overtollige verf. Verf enkele meters in de lengte met je verfrol. Zorg dat de oppervlakte goed gedekt wordt door de verf, en breng nadien een tweede lag aan voor een vol en fijn resultaat.

7. VERF DE GEPLAKTE RANDEN

Verwijder voorzichtig de tape van de deuren en ramen. Verf deze vlaktes met een verfrol en niet met een borstel. Ga niet over de stroken die reeds met de borstel geverfd warden; dit zal er voor zorgen dat de verf dik lijkt. Indien één laag niet genoeg lijkt, breng je een tweede laag aan wanneer de muur goed droog is.

Waarom deze doe het zelf-er-stappen volgen? Het zal je een heel fortuin besparen. Veel groothandelaars in de verf bieden een groot assortiment aan kleuren aan. Deze winkels verkopen verf van topkwaliteit uit grote merken zoals Levis Paints en Crown Paints. Deze groothandelaars beschikken evenwel over een groot aanbod aan andere verfbenodigdheden aan democratische prijzen. De klant kan dus al zijn benodigdheden op eenzelfde plaats kopen.

Gepubliceerd op 27-07-2017 Home, Tips en advies 0 24924

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0