De kleur van uw muren beïnvloedt een depressie

De kleur van uw muren beïnvloedt een depressie

Vele studies hebben aangetoond dat omgevingsstimuli ons humeur beïnvloeden. 
Dit geldt dus ook voor kleuren. Alle verschillende kleuren kunnen ons humeur zowel positief als negatief beïnvloeden. Ze kunnen ons evenwel gelukkig, vertrouwensvol en positief maken. 

De Chromotherapie, verzorgt ziektes via kleuren. Elke kleur heeft de kracht een biologisch en psychisch effect uit te oefenen op een levend organisme. Deze chromotherapie is in het bijzonder aangepast aan behandelingen die verbonden zijn met angst, depressie, stress en slaapstoornissen. Ook al zijn medische behandelingen of psychotherapie de meest voorkomende behandelingen bij depressie, heeft men desalniettemin de efficiëntie van chromotherapie kunnen aantonen.

Verfkleuren die handelen op het humeur

Blauw

Blauw staat bekend om een kalmerend effect te hebben op het lichaam en de geest. Het verkleint de hersenactiviteit en helpt het lichaam om te ontspannen. Blauw is de kleur van het evenwicht. Het stimuleert zekere hormonen die er voor zorgen dat je je ontspannen en sereen voelt. Blauw is de perfecte kleur voor slaapkamers waar men zich ontspannen wil voelen en waar men alle negatieve energie loslaat.

Geel

Geel is evenwel een magische kleur voor zij die leiden aan depressies. Geel is helder, licht en geeft een gevoel van natuurlijk licht weer. Patiënten met een depressie hebben zonlicht nodig om er de positieve energie uit te filteren. 

Het grootste deel van de ziekenhuizen gebruiken geel om een positieve sfeer te creëren voor het lichaam en de geest. Geel versnelt de vitale processen, de polsslag en de arteriële druk.

Herschilder uw ruimtes in het geel om energie te verkrijgen en uw humeur te verbeteren. 

Roos

Normaal gezien worden de soorten rood niet aangeraden, maar roze tinten zijn energierijk voor het lichaam en de geest. Pastelroos stimuleert het centrale zenuwstelsel en creëren hormonen die energie leveren en bijdragen tot een goed humeur.

 

Groen

Net als blauw heeft groen een rustgevend effect op het lichaam en de geest. Groen is overal in de natuur en beïnvloedt depressies en angststoornissen op een positieve manier. Groen helpt in geval van moeheid, en bij nerveuze wanorde. Herschilder de ruimtes in pastelkleuren zoals appelgroen, muntgroen en observeer welk effect het op u gevoel heeft.

De goede kleur kan uw leefruimte een heel ander uitzien geven en dit kan voor wonderen zorgen. Verfhandelaars hebben een rijk gamma aan kleuren te bieden. Sommige handelaars bieden zelf op maat gemaakte verf aan. 

 

Bent u op zoek naar persoonlijk advies ? Sommige verfbedrijven bieden dit evenwel aan. Hun kleurexperten verplaatsen zich tot bij u, zodat zij een duidelijk beeld over uw omgeving en levensstijl hebben, over het karakter van uw woning, over de lichtinval, het meubilair en de vloeren…

Voor de doe-het-zelvers : jullie zullen de meest kwaliteitsvolle verf vinden voor de beste prijzen bij de groothandelaars. Ook voor de noodzakelijke accessoires zoals rollen, borstels en penselen kan u bij hun terecht. Voor de beste prijzen en promoties te verkrijgen bent u bij de groothandelaars aan het juiste adres.

Gepubliceerd op 07-10-2016 Home, Kleur inspiratie 0 27845

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0