Een klein budget om uw interieur herin te richten ? Kies voor verf !

Een klein budget om uw interieur herin te richten ? Kies voor verf !

ONZE 10 BESTE IDEEËN VOOR EEN GEPERSONALISEERD INTERIEUR, GOEDKOOP EN TRENDY

Je hoeft geen grote hoeveelheden geld uit te geven om je interieur te verfrissen ! Durf gaan voor een goedkope en simpele herinrichting van je interieur… Indien u beschikt over een klein budget om uw interieur herin te richten, kies dan voor verf ! In dit artikel vindt u onze beste ideeën om uw interieur op een persoonlijke en goedkope manier herin te richten! Je kan een unieke decoratie verkrijgen, aangepast aan uw eigen smaak, ook al is je budget beperkt. In dit artikel begeleiden wij u stap voor stap en tonen we jullie aan de hand van Crown beeldmateriaal hoe je gemakkelijk een origineel en modern interieur inricht met een beperkt budget.

    

Hoe creëert men motieven op de muren met sjablonen

Het sjabloon laat toe gemakkelijk te verven met motieven of friezen. Om met een sjabloon te verven moet je eerst de omlijningen traceren, plaats vervolgens het sjabloon op de muur en breng de verf aan. Indien u met een fries verft, moet u de bovenste lijn zodanig traceren dat u het sjabloon op deze lijn kan plaatsen. Traceer vervolgens de omlijningen langs de rechterkant die u zullen toelaten het sjabloon gemakkelijk te verplaatsen naarmate uw verfwerk vordert. Wanneer het sjabloon aangebracht is, brengt u de verf aan. Er zijn meerdere technieken mogelijk om te verven met sjablonen : U kan de verf aanbrengen met een penseel met harde haren, ook wel stoperijborstel genoemd, of u kan het aanbrengen met een verfrol. Kies in dat geval voor een kleine verfrol. Lees eveneens ons artikel over sjabloondecoraties voor kinderkamers.

   

Hoe creëert men kleurenblokken op de muren

 

Een lineaire decoratie is heel gemakkelijk te verkrijgen aangezien je enkel de te verven ruimte moet afbakenen aan de hand van plakband en rijstpapier, ook wel Washi papier genoemd. Dit type plakband staat toe perfecte rechte lijnen te maken. Dit papier kan je met de hand scheuren, herpositioneren, plakken en herplakken zonder vegen na te laten.

  

lignes-droites

   

Hoe verft men kleurencirkels op de muren

Je kan een cirkel direct op je muur tekenen van gelijk welke dimensie. Dit is hoe : Knip een stuk draad van de straallengte en maak een knoop langs één kant. Breng een potlood in de knoop, houd de draad strak vanaf het centrale punt en teken uw cirkel.

   

Hoe creëert men cirkels in een metaalkleur op een muur

Koper is dé trendy kleur van het moment. Wie had kunnen voorspellen dat dit oud materiaal uit de industriële sector terug zou komen in het interieur? Koper is momenteel zeer succesvol, en dit waarschijnlijk omdat het meer dan één voordeel biedt ! Maar hoe gebruik je dit metaal in je interieur ? Discrete cirkels op de muren brengen een mooi effect aan de ruimte. Qua kleuren zijn pastel en roze de kleuren die je het beste kan combineren met koper, dit zal perfect zijn om het poederige, vrouwelijke karakter te verkrijgen en creëert een ruimte vol zachtheid en charme.

Daarnaast kan je deze kleur ook altijd mengen met andere gamma’s natuurlijke kleuren zoals het beige, aardekleur, bruin en voor een mediterrane stijl kan je zelfs voor turquoise gaan !

   

Hoe creëert men reliëf op een geverfde muur

Een zig-zag motief creëren op de muren is niet altijd gemakkelijk. Probeer eerst een paar keer met potlood op de muren. De breedte van de getraceerde rechthoeken op de hoogte van uw muur stemt overeen met de lengte van het zig-zag motief, terwijl de lengte van uw rechthoeken die u traceert op de breedte van de muur zal overeenstemmen met de lengte van de zig-zag.

chevron-1  chevron-2

      

Hoe verft men een bergdecor op een muur

Een witte muur veranderen in een berguitzicht is een kinderspel. Deze transformatie zal uw ruimte vergroten door perspectief te creëren alsof de ruimte opengaat voor een prachtig uitzicht… Het decor is net als een illusie, en nodigt uit om dichterbij te komen om de muur van dichterbij te analyseren. De verschillende lagen creëren een visuele diepte, alsof je iedere top, de ene achter de andere, kan waarnemen. De zachte gradatie aan kleuren creëert een kalmte in de hele ruimte.

   

Een impressionistisch decor als hoofdeinde van een bed in een slaapkamer

Uit uw persoonlijkheid door zelf een lappenwerk te maken met harmonieuze kleuren die uw muren een elegante en fijne uitstraling geeft.

   

Een tweekleurig lappenwerk van vlekken op uw muur

Nog gemakkelijker is een tweekleurig lappenwerk. Uit het kader getrokken, zullen de verfvlekken de muren bespatten. Dit brengt een artistieke dimensie aan de ruimte. Met felle kleuren en veel vlekken of met grote gekleurde bubbels die naar het plafond reiken om een rustiger effect te verkrijgen…

   

Hoe creëer je horizontale banden op een muur zonder tape te gebruiken

Wanneer u in een ruimte betreedt waarin de muren geverfd zijn met strepen, zal dit direct uw aandacht trekken. Dit is de magie van strepen ! Ze mogen verticaal of horizontaal zijn. Ze kunnen allemaal dezelfde breedte hebben of, integendeel, verschillende breedtes hebben om een grafisch effect te creëren. Je kan één muur verven met strepen, of ervoor kiezen om alle muren te verven met strepen ! Gebruik twee, drie, vier kleuren… Kortom, u heeft het begrepen, met strepen laat je de verbeelding de vrije loop om een unieke sfeer te creëren.

In dezelfde ideeëncategorie kan je een gemakkelijke methode gebruiken om de hoogte van een laag plafond virtueel te verhogen, tevens verkrijg je ook een originele inrichting. Kies drie verschillende tinten die harmonieus op elkaar afstemmen en breng ze aan op de muren. Breng de donkerste kleur aan op het onderste deel van de muur en verdeel de twee andere kleuren over de delen die nog geverfd moeten worden. Zoals in de video kan u gebruik maken van een gevelrol met lange haren en waak erop dat de rol zo bijna weer droog is in de transitiezone tussen twee kleuren. Je mag ook gebruik maken van een chiffon om de boorden op te ruwen.

   

Hoe creëer je een somber effect op muren

U kent misschien al het woord « ombré » dat het graduele en progressieve effect van kleuren beschrijft. Een « schaduweffect » kan gebruikt worden om een mist of wolk te creëren op de muren. De subtiele gradatie van kleuren, die progressief van de ene pastelkeur naar de andere oversmelten, creëert een aangename ruimte die bevorderlijk is voor de reflectie. Deze techniek laat toe twee verschillende persoonlijkheden te verbinden, twee contrasten die tevens verenigbaar zijn.

De gradatie doet de woning ruimer lijken en het plafond hoger. De populairste kleurencombinatie zijn de lichte tinten blauw en roos, maar men kan uiteraard ook experimenteren met exotischere tinten.

Gepubliceerd op 16-02-2018 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie, Tips en advies 0 11688

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0