Ideeën voor betaalbare kinderkamer decoratie

Ideeën voor betaalbare kinderkamer decoratie

Indien u op zoek bent om de kamer van uw kind her in te richten kan dat financieel soms wel eens doorwegen. Of het er om gaat de kamer te verfrissen, of de ruimte iets helderder te maken, kan u bij ons terecht voor leuke en zo goed als gratis ideeën om de slaapkamers en speelkamers van uw kinderen een nieuwe uitstraling te geven.

Deze ideetjes voor de kinderkamers zijn simpele kunstjes die niet erg duur zijn – dat neemt niet weg dat ze een duidelijke impact nalaten op de stijl van de ruimte. Wij hebben een aantal tips uitgekozen waar de kids zot van zijn en tevens vriendelijk zijn voor uw portemonnee.

Met een beetje geld en heel veel creativiteit kan u de kamer van uw kind veranderen in een magische ruimte. Probeer deze betaalbare decoratie ideeën voor kinderkamers uit.

  

Om te starten, hieronder vindt u een video om éénvoudig en stap per stap te beginnen.

     

Gratis printbare sjablonen voor muren in kinderkamers 

kinderkamer-decoverfsjabloon-downloadenmuursjablonen-kinderkamer Sjablonen-kinderkamer

     

Gebruik sjablonen om uw kamer te herinrichten. Kies simpelweg uw favoriete kleur, print een gratis sjabloon uit via deze pagina, knip de vorm uit en begin met het verven!

Voeg uw favoriete foto’s, designs, vormen toe aan de muren en in geen tijd creëer je een thematiek in de hele ruimte. Hier ontdek je hoe… 

sjabloon-muzieksjabloon-auto-kinderkamer sjabloon-stersjabloon-ruimteraket sjabloon-balletdanseres

muursjablonen-kinderkamer-downloadenmuurverf-sjablonendecoratie-kinderkamer

      

Hoe maak je een sjabloon?

Stap 1: Zoek het gewilde sjabloon of maak zelf het sjabloon dat je wenst te gebruiken. Sjablonen kunnen op deze pagina gedownload worden, vervolgens traceer je ze na op een licht karton met een stift, zodat je ze vervolgens kan uitknippen. Plak het sjabloon vast aan de muur met een licht klevende tape.

Stap 2: Eens je het sjabloon gekozen hebt, dop je penseel in de gekozen verfkleur. Droog het penseel lichtjes af met een zakdoek om op die manier het teveel aan verf te verwijderen. Plaats vervolgens het penseel aan de hoek van het sjabloon en breng de verf aan door lichtjes over de oppervlakte te doppen, of anderzijds door circulaire bewegingen te maken met het penseel.

Stap 3: Herhaal stap twee tot u de kleurintensiteit krijgt die u wenst.

Je kan het sjabloon ook aanpassen door een verfrol te gebruiken. In tegenstelling tot stap 2 en stap 3 boven vermeld…

Stap 2: Neem een kleinere verfrol, bevochtig het met water en knijp op de rol met een zakdoek om het teveel aan water weg te nemen zodat de rol slechts nog vochtig is.

Stap 3: Breng een kleine hoeveelheid van de kleurverf aan op een papieren plaatje of in een plat bakje met een ondiepe bodem. Dop de verfrol in de verf en rol vervolgens over een schoon deel van het plaatje/bakje (of gebruik een apart stuk papier of karton) om te verzekeren dat de verf gelijk verdeeld wordt over de verfrol. Rol met de verfrol heen en weer over het sjabloon of het uitgeknipte deel. Zorg ervoor dat je in verschillende richtingen rolt zodat je de ondergrond goed bedekt.

Daar waar het sjabloon langs de binnenkant ook nog eens over een vorm bezit kan je beslissen een klein deel van het sjabloon niet uit te knippen zodat deze binnenvorm blijft vasthechten aan het sjabloon, of je kan kiezen om de binnenvorm uit te knippen en het op de juiste plek te plaatsen naarmate je het sjabloon verschuift. Een derde mogelijkheid is om de binnenvorm achteraf te gebruiken wanneer je achteraf een andere kleur aanbrengt met de vrije hand. Ten slotte kan je ook kiezen om de binnenvorm weg te laten en de omtrek van het sjabloon te gebruiken om een vast resultaat te verkrijgen. 

  

muurverf-sjablonenhoe-maak-je-een-sjabloonwolken-sjabloon

Klik hier om de video te bekijken

   

Verfwolken op de muren of plafonds

Wolken kunnen een zeer relaxerend resultaat geven aan een ruimte, zodat de kamer luchtig lijkt en de indruk geeft dat men buiten ligt als men overdag op het bed ligt. Om een wolkenhemel te creëren brengt men best een basis kleur uit het gamma van blauwe tinten. Deze kleur brengt men dan over het hele plafond aan, om vervolgens te laten drogen. Gebruik daarna een spons om de witte wolken met de nodige voorzichtigheid aan te brengen. Dop de spons in witte verf, om vervolgens het surplus aan verf op een stuk karton af te vegen om daarna de spons te gebruiken op het plafond. Voeg een aantal wolken toe en laat het resultaat geduldig drogen – je kan altijd nog meer wolken toevoegen achteraf, anderzijds zal het moeilijker zijn om deze nadien nog weg te nemen!  

verfwolken-op-de-murenverfwolken-op-de-murenwolken-op-de-mur-kinderkamer

Klik hier om de video te bekijken

    

Verf strepen

Strepen kunnen een klassevol effect toebrengen aan een ruimte. Het laat toe één of meer favoriete kleuren te gebruiken voor de kamer.

Verf de kamer waarin je met strepen wil gaan werken eerst volledig met één kleur. Laat de ruimte vervolgens volledig drogen. Om strepen te creëren gebruik je een licht klevende tape die je gaat aanbrengen langs de lijn waar je de streep wilt verven. Wees zeker dat de kleefband tot helemaal beneden goed aanhecht, zodat de verf niet onder de kleefband kan doorlopen. Het beste is om kleefband te kopen die even breed is als de strepen die je wenst te verven. Dit zal uw job vergemakkelijken. Breng even veel stukken aan als strepen die je wenst te verven.

Breng de tweede kleur vervolgens over de tape ruimte aan om strepen te maken. Neem daarna voorzichtig de tape weg voordat de verf droogt.

Indien je bredere strepen wenst aan te brengen maar geen brede kleefband vindt, kan je steeds tape aanbrengen langs de oppervlakte die je wenst te verven om een streep te verkrijgen. Verf vervolgens tussen de twee stukken kleefband en lichtjes over de afgekleefde ruimte. Zorg ervoor dat je niet voorbij de tape verft. Verwijder vervolgens de tape voorzichtig voordat de verf droogt. 

muur-strepen-decoratieklassevol-muurdecoratiemuur-strepen-kinderkamer

    

Magische magnetische verf

Magnetische verf is een magnetische bekleding die muren verandert in een magnetisch bord dat men kan gebruiken om magneten op aan te brengen. Met een aantrekkingskracht die dubbel zo sterk is als bestaande magnetische bekledingen, is dit product geladen met ijzer oxiden voor een maximaal magnetisch effect. Deze magnetische verf kan vervolgens overdekt worden met een kleurverf, schoolbordverf of met een fijn behangpapier.


Indien u een standaard verf overschildert kan u de magnetische verf rechtstreeks aanbrengen over een glad geschuurde muur die reeds ontstoft en ontvet werd: Indien de bestaande ondergrond in plastiek, hout of metaal is zal u eerst een aangepaste primer moeten gebruiken.

magnetische-verfmagnetische-verf-decomagnetische-verf-kinderkamer

    

Schrijven maar !

Laat uw kinderen hun ideeën kwijt op de muren dankzij de Sketch Write-on Wall Paint. Eens de verf droog is kan u whiteboard stiften gebruiken om op de muur te schrijven zonder de ondergrond te beschadigen. Wanneer je vervolgens een idee wil uitwissen kan je een zachte doek of uitwisser gebruiken om de stift uit te wissen. Breng de Sketch Write-on Wall Paint aan over een muur die reeds geverfd is in een lichte kleur of op een vers geverfde muur. Met Sketch Paint laat je de ideeën van je kinderen de vrije loop.

whiteboard-verf

    

Schoolbord verf voor krijtartiesten

Onze schoolbord verf is een 100% watergedragen verf die afwasbaar is en toepasbaar is op alle types ondergrond waar een schoolbord van pas kan komen. Het is gemakkelijk aan te brengen.

Schoolbordverf biedt een goed alternatief voor een prikborden biedt een ruimte voor de kinderen om creatief te zijn, zonder daarom bezorgd te zijn over een knoeiboel. Maar wat is nu de truc om een mooi schoolbord-afwerking te verkrijgen?

We leiden je door de verschillende stappen die je moet uitvoeren alvorens een perfect schoolbord te verkrijgen. Vooraleer je begint met verven moet je zeker zijn dat je eerst een primer aanbrengt.

Stap 1: Maak de oppervlakte schoon

Wees zeker dat de ondergrond grondig gekuist wordt alvorens je verf aanbrengt. Indien de muur reeds geverfd werd met een standaard matte verf mag je direct de schoolbord verf direct aanbrengen zonder opnieuw te moeten verven. Indien de ondergrond geverfd werd met Vinyl verf, of de ondergrond in het hout of metaal is moet je eerst een primer aanbrengen.

Stap 2: Breng verschillende lagen aan

Om een mooie gelijke afwerking te verkrijgen moet je verschillende lagen aanbrengen. Kijk altijd naar het label alvorens je begint te verven. Dit zal je een richtlijn geven.

Laat iedere laag zo een 3 à 4 uur drogen alvorens een volgende laag aan te brengen.

Stap 3: Laat het 24u drogen

Eens de laatste laag droog is mag men het schoolbord gebruiken. Om krijt uit te wissen gebruik je gewoon een krijt uitwisser of vochtige doek. 

schoolbord-verf-kinderkamerschoolbordverf-voor-kinderkamerblackboard-verf-kinderkamer

      

Muurstickers voor kinderen

Muurstickers voor kinderen veranderen leefruimtes in een magische wereld. Jonge kinderen houden van hun kamer en houden van de kans die ze krijgen om hun kamer persoonlijk en speciaal te maken. Kinderstickers zijn een uitstekend instrument om een ruimte te transformeren tot een ruimte die de verbeelding van kinderen de vrije loop laten. Paint Trade Centre werkt samen met applepiedesign.be en krijgt een extra 10% voor zijn klanten op de catalogus prijzen.

Er zijn kastelen voor prinsessen, wereldkaarten, katten en vele andere dieren. Dinosaurussen hebben een speciale plek in de verbeelding van jonge kinderen en in de catalogus vind je een aantal dino’s om hun kamermuren mee te bekleden. Indien kinderen houden van vrachtwagens en vliegtuigen, zal u geweldige stickers vinden om aan hun wensen te voldoen.

De keuze omvat verschillende kleuren en dimensies. Daarnaast zullen de bijpassende instructies u helpen om de sticker aan te brengen op een manier die het effect maximaliseert met de minst mogelijke stress. Behangpapier verven of aanbrengen kan de kamer verfrissen, maar de kinderstickers zullen de ruimte een hele nieuwe en speciale sfeer schenken. De stickers bieden het beste resultaat op schone en gelijke muren, deuren, kasten en ramen.

muurstiker-kinderkamermuurstiker-kinderenmuurstikers-voor-kindere

      

De magie van behangpapier voor en kinderkamer

Er zijn zoveel verschillende kleuren en thema’s waar men uit kan kiezen, dat men moeilijk weet waar te beginnen. Waarom kies je niet voor één behangpapier en focus je de rest van het interieur rond deze keuze?

Je kan je verbeelding laten gaan met behangpapier voor kinderen. Van realistische beelden met dieren in een natuurlijke setting tot cartoonthema’s die zo hevig zijn dat ze wel uit de muur lijken te springen. Eén van deze mogelijkheden zal perfect passen bij de persoonlijkheid van uw kind. Denk aan hoeveel plezier uw kind zal hebben bij het helpen uitkiezen van afbeeldingen voor de muren, of de blik van verwondering die het zal opzetten wanneer je beslist een verrassing te doen.

Behangpapier is perfect voor kinderen van alle leeftijd! Bekijk ons behangpapier voor kinderkamers indien een baby op komst is. Voor de kleine jongen die van vrachtwagens, dinosaurussen of jungles houdt kan je een kijkje nemen in onze selectie behangpapier voor jongens. Indien uw kind helemaal weg is van prinsessenkastelen, eenhoorns of vlinders is de muurcollectie voor meisjes perfect geschikt. We hebben eveneens een muurcollectie voor tieners en twintigers! En bij Paint Trade Centre krijg je steeds 20% KORTING op de catalogusprijzen die wij verdelen. 

behangpapier-voor-kinderenbehangpapier-kinderkamerbehangpapier-voor-kinderkamer

   

U kan zelf uw eigen behangpapier maken aan de hand van eigen foto's. Het enige wat u moet doen is ons de foto's bezorgen die u wenst te gebruiken als behangpapier. Wij zullen deze foto's vervolgens aanpassen aan de gewenste breedte en hoogte. Hiervoor werken wij samen met http://www.mrperswall.be/persoonlijk-behang

    

gepersonaliseerde-behangpapier

    

Decoratietips voor kinderkamers:

Denk vooruit... Kinderen groeien snel en smaken veranderen snel. Wees dus zeker dat uw plan opties biedt voor de nabije toekomst. Indien u het niet erg vindt de kamer binnen een paar jaar volledig herin te richten kan u nu kiezen voor een volledig gethematiseerde kamer… maar wees visionair voor de toekomst!

  • De recente trends kunnen toegevoegd worden door kussens, posters, behangpapier en speelgoed te omvatten in het interieur. Deze kunnen gemakkelijk veranderd worden naargelang de trends.

  • Raadpleeg wat anderen verwezenlijkten om de kamer van hun kids in te richten en gebruik het als inspiratie voor de jouwe.

  • Kinderen spelen veel op de vloer, daarom kies je best voor een zachte vloerbekleding waar mogelijk, kies voor kleuren die niet te licht zijn aangezien accidentjes kunnen gebeuren!

  • Muren en deuren zullen ook vuil worden, daarom kies je best voor een verf met afwasbare afwerking.

  • Raadpleeg Crown’s my room painter software voor virtueel schilderen. Kies je favoriete kleurenpalet zonder een verfborstel te moeten aanraken. Dit is online vrij te verkrijgen en is gebruiksvriendelijk voor kinderen!

  • Test altijd eerst de kleuren die je wilt gebruiken om zeker te zijn wat je wil alvorens deze kleuren aan te brengen op de muren.

  • Ouders, vergeet nooit dat kinderen radicaal zijn met “favoriete kleuren”. Wees niet bang om te kiezen voor die specifieke favoriete kleuren – ook jij zal onder de indruk zijn van hoe leuk het resultaat kan zijn met een felle kleur aan de muur!

  • Vergeet niet, er zijn een heel aantal leuke effecten die je kan creëren door sponzen, stempels en algemene kunst- en ambachtsactiviteiten te gebruiken bij het verven. Op die manier kan je muurkunst, penseelhouders en meer creëren. Laat je verbeelding dus maar de vrije loop. 

 

Gepubliceerd op 23-01-2018 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie, Tips en advies 0 51554

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0