It's all about colours!

It's all about colours!

I'ts all about colours

Kleuren kunnen een dramatisch effect hebben op je humeur, gevoelens, emoties en persoonlijkheid. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat bepaalde persoonlijkheden dezelfde kleuren minder graag zien dan andere persoonlijkheden en daar is een hele kleurwetenschap aan toevertrouwd die vertelt waarom dit zo is. Vele mensen voelen zich ongemakkelijk in donkere ruimtes terwijl andere juist het donkere gaan opzoeken. Sommige mensen houden van goed verlichte ruimtes. Kleuren reflecteren dus de persoonlijkheid, maar omgekeerd evenwel. Kleuren beïnvloeden je humeur doordat kleuren betekenissen hebben waarop je lichaam reageert. Sommige kleuren kunnen opwekken terwijl andere kalmeren en rust brengen. In oudere tijden waren sommige culturen zoals de Egyptische en Chinese cultuur in staat om mensen te genezen via kleuren. Deze soort therapie noemt men ook wel Chromo therapie.

Wanneer het op verven aankomt, is het interessant om te weten welk effect een kleur op je kan hebben. En wanneer je plant om je huis te schilderen is het eerste waar je aan denkt, de kleur. Welke kleur, hoeveel verschillende kleuren, welke kleur is het best voor welke kamer, welke kleuren ga ik combineren en zo kan je doorgaan. Hier is een bondage uitleg over welke betekenis of effect de kleuren kunnen teweer brengen en hoe je selectie voor een mooi resultaat zal zorgen!

   

Woonkamer

De woonkamer is een plek van samenhorigheid, waar je afspreekt, etc. Voor deze ruimtes zijn energievolle, stimulerende kleuren zoals geel en oranje het best. Meer kleuren voor de woonkamer?

 

    

   

Kinderkamer of speelkamer

Ook voor speelkamers zijn actieve, felle kleuren zoals rood, geel en oranje leuk omdat ze en energievol en stimulerend effect hebben op het humeur. Meer kleuren voor de kinderkamer?

 

    

   

Slaapkamer

Studies beweren dat blauw een kalmerend effect hebben op de geest, de bloeddruk doet zakken, de ademhaling en hartslag doet zakken, helpt om beter te slapen en de eetlust onder controle houdt. Het is dus een interessante kleur voor Amerikanen om zich van obesitas af te houden. Daarbij is groen ook nog een verfrissende kleur, roos zou agressiviteit reduceren. Rood stimuleert passie en vrolijkheid. Meer kleuren voor de slaapkamer?

 

    

   

Studeerruimte of bibliotheek

Oranje is een kleur die enthousiasme, energie en verfrissing stimuleert. Daarom past het perfect in een studeerruimte. Oranje zou volgens sommigen positiviteit creëren, het zelfvertrouwen, enthousiasme en sociale gebeuren stimuleren. Meer kleuren op jouw bureau?

 

    

   

Keuken

Voor de keuken zijn geel en oranje de leukste kleren doordat zij voor verfrissing, aandacht en enthousiasme zorgen. Wat in de keuken past, maar zeker ook in andere ruimtes. Meer kleuren voor de keuken.

 

    

   

Badkamer

Voor de badkamer zeggen wij: Roos voor rust en groen voor frisheid. Vele mensen verkiezen ook blauw, dat ongeveer hetzelfde humeur naar boven haalt als deze 2 andere kleuren. Meer kleuren voor de badkamer?

 

Images vues sur Pinterest

    

   

En het zwart dan?

Het gebruik van zwarte tinten op uw muren of voor uw decoratie in het algemeen kan op het eerste zicht raar, intimiderend en ongebruikelijk lijken, maar eigenlijk gaat het hier om een kleur die gemakkelijk combineerbaar is indien men een discrete stijl wil aanbrengen die zeer populair zal zijn in 2018 » verklaart Misty Yeomans, marketing verantwoordelijke voor kleuren bij Glidden Paints. “Zwart wordt vaak verwaarloosd omdat het beschouwd wordt als een neutrale kleur. Ze is nochtans perfect geschikt om aan te brengen op een accentmuur of als alternatief voor witte verf op deuren en kasten. Het gevoel van authenticiteit die deze kleur aanbrengt kan men niet ontkennen.”

  

Aan de slag! Kleur je leven vrolijk in!

Gepubliceerd op 12-01-2018 Home, Kleur inspiratie, Tips en advies 0 14140

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0