Wat zijn de stappen om een versleten siliconenvoegkit te verwijderen en opnieuw te plaatsen?

Wat zijn de stappen om een versleten siliconenvoegkit te verwijderen en opnieuw te plaatsen?

Siliconenvoeg te verwijderen en opnieuw te plaatsen in 3 stappen

Stap 1: Verwijder het grootste deel van de versleten voegkit

Maak een eerste snede in de versleten siliconenkit met een stanleymes. Til het gebruikte afdichtmiddel op en trek het los. Laat het mes langs de steun glijden, over de lengte van de versleten verbinding om het grootste deel ervan te verwijderen.

U kunt ook de speciaal Voegkitverwijderaar hiervoor gebruiken. U drukt de punt van het gereedschap op de versleten verbinding zodat u deze kunt vastgrijpen, en vervolgens drukt of trekt u met krachtige druk. Gebruik vervolgens de trekker om de kitresten te verwijderen.

Stap 2: Los het residu op

Als u de versleten afdichting gewoon vervangt door een nieuwe en erin geslaagd bent bijna de hele versleten afdichting te verwijderen, kunt u direct doorgaan naar stap 3.

Als u een werkblad of tegel overschildert en er zit oud silicone op, dan is het absoluut noodzakelijk om alle sporen van silicone volledig te verwijderen, omdat geen verf zal hechten aan het silicone. In dit geval, gebruik deze silicone verwijderaar. Breng de verwijderaar aan op de overblijvende siliconenstukjes en laat 30 minuten inwerken; verwijder vervolgens de resten met de Voegkitverwijderaar. Gebruik de schraper om de laatste afzettingen en de pasta die achtergebleven is na het gebruik van de silicone verwijderaar, weg te schrapen. Vervolgens reinigen met een zeepsponsje en goed laten drogen alvorens de nieuwe afdichting aan te brengen.

    

Laatste stap: de siliconen afdichting opnieuw maken

Bij Paint Trade Centre vindt u siliconen in verschillende kleuren (transparant, grijs en wit) voor sanitair en andere bouwtoepassingen.

Om een perfecte siliconenafdichting te bereiken, bieden wij u ook een specifiek gereedschap aan: de Palux.

Demonstratie video

Gepubliceerd op 11-02-2021 Home, Tips en advies, Onze producten 0 581

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0