Hoe renoveer je een glasvezelbehang muur?

Hoe renoveer je een glasvezelbehang muur?

Welk product moet ik gebruiken om een glasvezelbehang te plamuren?

Wilt u een kamer met wanden van glasvezelbehang renoveren om terug te keren naar gladde wanden?

Tasso glasvezelbehang verwijderen is niet evident. De kans is groot dat je het pleisterwerk (of de gipsplaten) van je muur beschadigt. Behangafstomers, afweekmiddelen, perforeerrollen, enz. hebben hier weinig nut.

De vraag die u zich dan dringend moet stellen is: is het beter de glasvezel te verwijderen of te plamuren?

Zodra u begint met het afscheuren van de glasvezel, zult u gedwongen worden het af te maken, hoe het ook gaat.

Hoewel de operatie gemakkelijk kan zijn, kan zij ook moeizaam zijn en uitgebreide restauratiewerkzaamheden vergen, aangezien het niet ongewoon is dat de muur wordt beschadigd bij het uittrekken ervan. Dus, als uw glasdoek niet loslaat of niet beschadigd is, is het beter om het gewoon te plamuren om weer een gladde wand te krijgen.

   

Waarom moet ik een glasvezeldoek niet afscheuren?

Zoals de naam al zegt, is glasvezel een glasderivaat dat, wanneer het bij zeer hoge temperaturen wordt verhit, wordt uitgerekt zodat zeer fijne vezels ontstaan. Deze worden dan met elkaar verweven. Het is dit weefsel dat zorgt voor de sterkte van het glasdoek. Afhankelijk van de weefwijze, laat het glasdoek patronen in reliëf zien. De meest klassieke zijn de chevrons, ruiten, lijnen, of checkers.

Door zijn samenstelling is glasweefsel een resistent materiaal, dat goed bestand is tegen de tijd. Deze eigenschappen maken het ook bijzonder moeilijk om ervan af te komen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat glasvezel vaak is gebruikt om scheuren in de muur te verbergen die weer tevoorschijn komen zodra hij wordt losgetrokken.

Bovendien is microglas irriterend voor zowel de huid als de luchtwegen.

U zult het met me eens zijn dat de eenvoudigste methode om terug te keren naar een uniforme wand, het plamuren van de glasvezelbekleding is. Maar is het zo gemakkelijk?

   

Met welk product moet je een glasdoek plamuren?

Met gebruiksklare en gemakkelijk te gebruiken plamuren kunnen zowel professionals als particulieren glasvezel beklede muren renoveren zonder deze te hoeven verwijderen.

Wij bevelen onder andere de ‘Poussière maîtrisée’ van Semin aan. Deze gebruiksklare gladpleister voor binnen is gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor perfect gladde oppervlakken, die dan klaar zijn voor decoratieve afwerkingen. Het is een ideale coating voor de renovatie van onregelmatige of reliëfsteunen (oud glasdoek, druppels, pleisterwerk...). Het bijzondere van deze coating is dat het stof niet vluchtig is, langs de wand vloeit en het schuurpapier niet verstopt. 3 keer minder schuren, 3 keer minder stof, dat is wat het de prijs van product van het jaar 2017 opleverde van de professionals van het BPT.

Een ander alternatief is de Painterz G van Semin die een uitstekende grip heeft op oude verven en dus ook op Tasso's waar meerdere verflagen zijn aangebracht. Voeg in dit geval 5% van het volume aan water toe voor het aanbrengen van de plamuur met een rol.

Het aanbrengen gebeurt met een 18 mm polyamide roller of een spatel. Vervolgens wordt de coating gladgestreken met een breed plamuurmes om zeer vlakke oppervlakken te verkrijgen. Na volledige droging kan worden geschuurd met een korrelgrootte van 120 tot 180.

  

Verbruik: Van 0,6 tot 1 kg/m² afhankelijk van de ondergrond.

Droogtijd: 6 tot 24 uur, afhankelijk van de omstandigheden en de dikte.

  

Hoe breng je een coating aan met een roller?

 

  

Voor gebruik het plamuurproduct goed mengen in de emmer en indien nodig opnieuw bevochtigen met maximaal 5% water.

Breng het gemengde pleister rechtstreeks uit de emmer op de muur aan.

Breng het product aan met een roller, waarbij u de passen kruist voor een optimale verdeling van de pasta. Het product moet binnen 20-30 minuten worden uitgevlakt (afhankelijk van de weersomstandigheden en de ondergrond).

Breng niet meer product aan dan in 30 minuten kan worden uitgesmeerd. Strijk vervolgens de wand glad met een gladstrijkspatel of een CE 78 mes.

Tip: als het product te droog is op het oppervlak, gebruik dan een verstuiver om het te bevochtigen, zodat het beter glijdt.

Breng de tweede laag aan na minstens 6 uur. Na volledige droging, schuren met schuurpapier 120 tot 180.

   

Wat te doen als de glasvezel bubbelt of bladdert?

Het is mogelijk om de luchtbellen plat te maken of de glasvezel opnieuw te verlijmen. Daartoe vindt u in de winkel glasvezellijm en injectiespuiten waarmee u deze lijm in de bellen kunt spuiten. Dit zal u toelaten een gezonde ondergrond te hebben alvorens uw plamuurproduct aan te brengen.

 

Gepubliceerd op 18-02-2021 Home, Tips en advies, Onze producten 0 2886

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0