Verfkleurtrends in 2021

Verfkleurtrends in 2021

Elk jaar vraagt Fixr toonaangevende decoratie-experts en influencers naar hun mening over woontrends. 68 toonaangevende kleurexperts en ontwerpers gaven hun mening over wat zij beschouwen als de meest prominente trends voor de komende maanden.

 

Belangrijkste bevindingen:

1. 81% van de deskundigen is het ermee eens dat insluiting en telewerken de kleurkeuze sterk hebben beïnvloed.

2. Neutrale en aardetinten zullen grijs vervangen als de meest populaire tint, volgens 54% van de designexperts.

3. 90% van de ontwerpers is het ermee eens dat het gebruik van behangpapier in de lift zit.

4. Wit behoudt met gemak de toppositie als de meest populaire exterieurkleur in 2021.

5. Blauw is de voorkeurskleur voor persoonlijke ruimten en rustgevende atmosferen.

 

De afgelopen maanden zijn de thuissituatie en het leven van veel mensen veranderd. Voor sommigen was dit tijdelijk, terwijl voor anderen deze veranderingen permanent kunnen zijn. Dit omvat thuiswerken, thuis studerende kinderen, en gewoon de tijd en zin hebben om eindelijk veel decoratieprojecten aan te pakken.

   

81% van de deskundigen is het ermee eens dat quarantaine de kleurkeuze sterk heeft beïnvloed.

Verf- en kleurtrends voor 2021 - Invloed van quarantaine op de kleurkeuze van mensen bron FIXR

Decorateurs werd gevraagd of zij dachten dat de hoeveelheid tijd die mensen nu in hun huis doorbrengen, hun kleurkeuze zou beïnvloeden of beïnvloeden. Een overweldigende meerderheid van de deskundigen (81%) zei ja. In veel opzichten is dit te verwachten. De extra tijd die thuis wordt doorgebracht, heeft veel mensen ertoe aangezet hun omgeving opnieuw te bekijken: meer dan 60% heeft plannen om het interieur in het afgelopen jaar te verbeteren.

  

Neutrale tinten, en aardetinten, vervangen grijs, volgens 54% van de designexperts.

Verf & Kleurentrends 2021 - Kleurpaletten voor het interieur in 2021 - Neutralen, aardetinten bron FIXR.

  

De laatste jaren is grijs, in al zijn schakeringen, de belangrijkste kleur in interieur- en exterieurdesign. De laatste tijd zijn de meeste interieurontwerpers voorstander van een meer aards palet. Op de vraag welk van de drie toppaletten huiseigenaars vandaag kiezen om hun interieur te schilderen, kwamen aardetinten op de derde plaats (46%), na warme neutralen (50%) en neutralen met kleuraccenten (54%). Neutrale tinten in al hun schakeringen gaan hand in hand met aardetinten, waarbij warme neutralen ze bijzonder goed aanvullen. Het lijkt erop dat veel huiseigenaren toe zijn aan een beetje meer kleur na vele jaren grijs.

  

Aardetinten (Het Trust Palet van Dulux verfkleuren.)

 

Brave grond Levis-Trimetal

Achterwand: Essential - Voorwand: Dash of Nutmeg Crown

  

60% van de ontwerpers zegt dat huiseigenaren de voorkeur geven aan lichtgekleurde meubelen.

Verf- en kleurtrends voor 2021 - Meubelkleurtrends bron FIXR

  

Als het op de keuze van meubilair aankomt, lijkt het erop dat meer en meer mensen de voorkeur geven aan lichte kleuren. Lichte natuurtinten kregen 36% van de stemmen, terwijl lichte kleuren in het algemeen 24% van de stemmen kregen. Dit is zeker in lijn met verfkleurtrends; lichte, natuurlijke tinten in meubels zouden goed passen bij natuurlijke, neutrale muurkleuren, en zouden een ideale achtergrond vormen voor heldere, leuke kleuren in combinatie met kussens of kunstwerken.

  

Bijna de helft van de kleurexperts merkt op dat huiseigenaren kleuren kiezen die geïnspireerd zijn door de natuur.

Verf & Kleurentrends 2021 - Natuurlijke, plant-geïnspireerde kleuren in 2021 bron FIXR

  

Veel mensen zijn planten voor hun huis gaan kopen - ongeveer 12% van hen voor het eerst. Het is dus logisch dat mensen hun -pas ontdekte- passie voor planten en groen in hun inrichting willen integreren. 41% van de deskundigen stelde vast dat hun klanten inderdaad een meer natuurlijk, op planten geïnspireerd kleurenpalet beginnen te gebruiken. Nog eens 21% zegt sporadisch op planten geïnspireerde kleuren als accenten in huis te hebben gezien.

Deze trend zet de opkomende trend van natuurlijke tinten en aardetinten in huis voort. Deze paletten worden geassocieerd met het plantenleven in de natuur, dus is het logisch dat ze elkaar ook binnenshuis aanvullen.

  

Crochet by Crown

 

Dash of Nutmeg/Boutique by Crown                                                                Promenade by Crown

  

Manieren om kleur te gebruiken

Kleur kan op vele manieren en op vele plaatsen in en om het huis worden gebruikt. Hoewel muren voor veel mensen het belangrijkste aandachtspunt zijn, zijn ze niet de enige plaats waar een of meerdere kleuren kunnen worden gebruikt.

49% van de ontwerpers is het ermee eens dat textiel de populairste manier is om nieuwe kleuren te gebruiken.

  

Verf en kleurentrends 2021 - Manieren om kleuren te verwerken 2021 bron Fixr.com

  

49% van de deskundigen denkt dat textiel de populairste manier zal zijn om nieuwe kleuren te integreren in 2021. Zoals we al gezien hebben, zullen neutralen met een vleugje kleur het populairste palet van het jaar zijn. Het toevoegen van kleur heeft de meeste zin als het gaat om items die gemakkelijk kunnen worden veranderd voor een nieuwe look als dat nodig is.

  

  

90% van de ontwerpers is het ermee eens dat het gebruik van behangpapier in de lift zit.

Verf & Kleurentrends 2021 - Toenemend gebruik van behang in 2021 bron FIXR

  

  

Op de vraag of zij het gebruik van behangpapier zien toenemen, antwoordden veel decorateurs bevestigend. Zoals deze deskundige uitlegt: "behang maakt altijd deel uit van het gesprek tijdens het eerste consult en 100% van mijn cliënten staat open voor het idee en omarmt het."

Wat betreft de kleuren en patronen die het populairst zijn, zijn velen het erover eens dat gewaagde patronen van alle soorten de voorkeur genieten: "Wandbekleding is gewaagd geworden in termen van kleuren en patronen; mijn huidige klanten waarderen dit, evenals subtiele texturen, en kiezen vaak voor kwaliteitsvolle wandbekleding vanwege de duurzaamheid en het onderhoudsgemak."

  

Kleuren die verkopen

Terwijl veel mensen hun huis schilderen in de kleuren die zij mooi vinden, houden anderen bij elk project dat zij ondernemen, de doorverkoopwaarde van hun huis in gedachten. Voor degenen die het komende jaar willen verkopen, hebben we deskundigen gevraagd hun mening te geven over waar kopers naar op zoek zijn.

Verf- en kleurtrends voor 2021 - De beste interieurkleuren om uw woning te verkopen in 2021 bron FIXR

  

Wit en neutraal creëren een leeg canvas voor toekomstige kopers.

Wat interieurs betreft, was 63% van de beïnvloeders van mening dat wit en crèmekleuren de te kiezen tinten waren. Nog eens 32% vond dat warme neutralen een goede keuze waren. Het doel is om een blanco lei voor kopers te creëren door wit, crèmekleurig en warme neutralen te gebruiken om een huis aantrekkelijker te maken voor een bredere groep.

  

Wit behoudt met gemak de toppositie als de meest populaire exterieurkleur in 2021.

Verf en kleurentrends in 2021 - De beste buitenkleuren om een huis te verkopen in 2021 bron Fixr.com

  

Wat de buitenkant van het huis betreft, is 53% van de deskundigen van mening dat wit de voorkeurskleur is. Wit is de laatste jaren een van de populairste tinten voor buitenkleurenpaletten. Het kiezen van een kleur voor het exterieur is echter niet altijd een gemakkelijke taak, en er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van deze beslissing. Naast kleur spelen ook de architectuur van de huizen en andere voorkeuren in uw omgeving een belangrijke rol.

Wit lijkt echter een klassieke favoriet te zijn en het ziet ernaar uit dat het nog wat langer uit zal blijven. Deze kleur geeft huiseigenaren de mogelijkheid om gemakkelijk andere lichte of donkere accenten aan te brengen.

  

Een kleur voor elke ruimte

Ontwerpers hebben gemengde meningen over kleurvoorkeuren voor het thuiskantoor.

Verf en Kleurentrends 2021 - Meest populaire kleuren voor thuiskantoren in 2021 bron Fixr.com

  

Veel mensen zijn vorig jaar voor het eerst vanuit huis gaan werken, wat heeft geleid tot een aantal nieuwe kantoren aan huis. Op de vraag wat kleurspecialisten dachten dat deze kantoren zouden worden geverfd, waren de antwoorden gemengd. 25% dacht dat gebroken wit de voorkeurskleur zou zijn, terwijl 18% dacht dat marineblauw het vaakst zou worden gebruikt. Aan de andere kant dacht 16% dat blauw/groen aantrekkelijk zou zijn, terwijl 15% dacht dat het blauw/grijs zou zijn. Deze verschillen zouden kunnen worden verklaard door het feit dat kantoren aan huis soms als logeerkamer of woonkamer moeten worden gebruikt wanneer zij niet als werkruimte in gebruik zijn.

  

Mount fuji & Palm springs by Crown

Fjord (levis silently) By Levis & Trimetal

Midnight Navy van Crown

  

33% van de deskundigen voorspelt dat natuurlijke en aardetinten de keukens in 2021 zullen domineren.

Verf en kleurentrends 2021 - Meest populaire kleuren voor keukens in 2021 bron Fixr.com

  

Wat de keuken betreft, lijken natuurlijke en aardetinten met 33% van de stemmen de populairste keuzes voor 2021 te zijn. Groene tinten komen op de tweede plaats met een verrassende 21%, terwijl de oude populaire kleuren wit, blauw en grijs veel lager op de lijst staan. Gezien het feit dat natuurlijke tinten en aardetinten worden beschouwd als populair in het algemeen, en dat veel mensen beginnen met planten en natuurlijke kleuren te integreren in het huis, is het logisch dat deze paletten zou uitbreiden tot de keuken ook.

  

Baking Day by Crown                                                                                            Key Lime Pie by Crown

  

Palladian by Crown

  

Bijna de helft van de coloristen raden hun klanten blauw aan voor de slaapkamer

Verf & Kleurentrends 2021 - De meest rustgevende kleur voor persoonlijke ruimtes in 2021 bron FIXR

 

Classic Duck Egg by Crown                                                                              Promenade by Crown

 

Aqua Dark by Crown

  

Op de vraag wat zij aanbevelen als een rustgevende tint om te gebruiken in slaapkamers en andere persoonlijke ruimtes, was 48% van de beïnvloeders het erover eens dat blauw de te gebruiken kleur is. Groen kwam op een verre tweede plaats met 16%. Studies over de kleur blauw hebben uitgewezen dat het een kalmerende kleur is en een gunstige invloed kan hebben op de stemming. Aangezien veel mensen in 2021 hunkeren naar rust en stilte, is blauw een uitstekende keuze voor persoonlijke ruimten.

  

Aanpak van de veranderingen voor 2021

Terwijl in 2020 veel mensen thuisbleven, zouden in 2021 meer mensen kleuren moeten kiezen die hen helpen zich in die ruimtes comfortabeler te voelen. Of het nu gaat om het vervangen van grijstinten door warmere, meer minerale neutrale kleuren of het omarmen van behang met textuur- en patroonmotieven, huiseigenaren willen dat hun huizen warmer, rustgevender en comfortabeler zijn dan ooit. Kleur is een ideale manier om veranderingen tijdig in te voeren.

  

Methodologie

Deze resultaten zijn afkomstig van een enquête onder 68 deskundigen op het gebied van binnenhuisarchitectuur. Elke deelnemer aan de enquête werd geselecteerd op basis van hun specialiteit in de interieursector, op basis van hun werk of hun rol als beïnvloeder van sociale media.

Deze deskundigen beantwoordden een reeks meerkeuzevragen en open vragen over uiteenlopende decoratie-onderwerpen. Voor sommige meerkeuzevragen konden de respondenten meerdere opties kiezen. De in dit verslag gebruikte gegevens en visualisaties omvatten alle ontvangen antwoorden.

Gepubliceerd op 08-04-2021 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie 0 6825

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0