Vind de perfecte warme neutrale kleur met Elle Decoration van Crown Paints

Vind de perfecte warme neutrale kleur met Elle Decoration van Crown Paints

Het kiezen van een neutrale verfkleur is veel moeilijker dan het kiezen van een andere verfkleur. Het is gemakkelijk genoeg om een onderscheid te maken tussen sterk gepigmenteerde kleuren, maar bij neutralen moet je bepalen wat de basiskleur van elke tint is. Deze basiskleur, ook wel de "ondertoon" genoemd, bepaalt of de neutrale kleur warm of koel zal zijn op uw muren. Neutrale kleuren met een blauwe of groene ondertoon ogen koeler en helderder, terwijl neutrale kleuren met bruine en roze elementen veel warmer aanvoelen.

Na een zoektocht naar de perfecte warme neutrale kleur voor mijn kamer, ontdekte ik tot mijn grote vreugde dat de interieurbijbel Elle Decoration had besloten samen te werken met het gerenommeerde Britse verfmerk Crown Paints. Na maanden van verwondering over de trendy warme en neutrale kleurencombinaties in het tijdschrift, was ik er zeker van dat ik met deze exclusieve samenwerking de perfecte toon zou vinden voor een rustgevende en geraffineerde slaapkamer.


'Bare concreet' no.132

      

Elle Decoration van Crown is een collectie van 60 verftinten, gerangschikt in zes kleurenpaletten. Het is een duurzame, hoogwaardige binnenemulsie met een ongelooflijk matte afwerking die zowel op muren als op houtwerk kan worden gebruikt, waardoor u geen extra verfblik nodig hebt en een kamer snel en gemakkelijk kunt schilderen (alle muren, deuren, ramen en plinten in dezelfde kleur).

Ik zal het later in dit artikel hebben over de paletten Obsidian (zwart en grijs), Drift (blauw en paars), Botanical (groen, geel en bruin), Crafted (roze, rood en oranje) en Feather (koeler wit), maar het was het palet Powder (warme neutralen) dat me het eerst opviel bij het vinden van de perfecte neutrale kleur voor mijn slaapkamerrenovatie.

     

powder

Powder van Elle decoration van CrownHet poeder bevat 12 gevarieerde neutrale tinten, variërend van warme taupe- tot zachte beigetinten, met nuances van roze, bruin, paars en geel. Voor mijn kamer wilde ik een warm wit met een licht biscuit basis. Ik wilde een lichtere kleur in deze kamer die al behangen was, maar ik wilde niet dat de kamer koud aanvoelde of puur wit geschilderd was. Ik heb verschillende proefpotjes uit de poederlijn van Elle Decoration by Crown getest door ze rechtstreeks op de muur te schilderen, en heb de keuze beperkt tot drie opties: Delicate Touch, Natural Look en Flawless.

kleurpalet Powder van Elle decoration

"Delicate Touch No. 511" is een lichte tint met een mooie roze achtergrond - perfect als je een heldere neutrale tint met een vrouwelijke touch wilt. "Natural Look nr. 531" heeft een karameltint en was een sterke mededinger, maar na een paar dagen overwegen koos ik voor "Flawless nr. 527" en ik kon niet blijer zijn met het eindresultaat

een kamer geverfd met Flawless No.527 van Elle decoration

Ik heb mijn kamer met de ‘Flawless’ No.527 van Elle decoration van crown geschilderd

       

De Elle Decoratieverf van Crown, die deel uitmaakt van Crown's Breatheasy® assortiment, is perfect voor gebruik in de slaapkamer omdat hij een laag VOC-gehalte heeft, wat betekent dat hij geurloos is en geschikt voor astmapatiënten en mensen met een allergie. Hoewel het milieuvriendelijker is dan traditionele emulsies op acrylbasis, kan het zonder problemen worden gewassen en geschrobd. Dit was bijzonder belangrijk voor mij omdat ik dikke paneellijsten had geplaatst die, hoewel ze mooi zijn, gebieden hebben waar vuil en stof zich kunnen afzetten en die regelmatig moeten worden schoongemaakt.

Crown Decoration is >99% oplosmiddelvrij, waardoor het vanwege de geringe geur een perfecte keuze is voor een slaapkamer. Ik vond het vooral fijn dat het perfect dekte - je kunt zien dat één laag de vorige donkere verfvlekken en meerdere potloodstrepen bedekte waar de lambrisering op de muur was gemeten.

Aangezien Crown een van de grootste verffabrikanten van het VK is, is het geen verrassing dat het aanbrengen van de verf een droom van gemak was. De consistentie was dik genoeg om druppels te voorkomen, maar glad genoeg om geen lelijke penseelstrepen achter te laten. Voor mij was de echte winnaar de dekkingsgraad van de verf. Ik had het behang uit deze kamer verwijderd en vervolgens een lambrisering op de muren aangebracht voordat ik ze schilderde. De muren waren bedekt met potloodstrepen waar ik de plaatsing van de lambrisering had getekend, en er waren veel donkerblauwe verflijnen waar het donkerblauwe behang was samengevoegd. Een enkel laagje "Flawless" bedekte al deze vlekken en onvolkomenheden en ze waren uitgewist. Ik heb echter twee laagjes aangebracht om de kleurdiepte van deze mooie, warme neutrale kleur te krijgen.

Ik wilde mijn plinten, kroonlijsten, ramen en deuren in dezelfde tint verven. Aangezien de collectie voor muren en houtwerk is, had ik maar één afwerking nodig om de kamer af te werken, wat de kosten en de verspilling verminderde. Het was ook heel gemakkelijk om op de plinten te blijven schilderen in plaats van het houtwerk van de muren te scheiden met afplaktape.

Met Elle Decoration By Crown, vond ik de perfecte warme neutrale.  De tint is modern en luxueus, en de matte textuur zorgt voor een hoogwaardige afwerking. Als u op zoek bent naar een complementaire of alternatieve kleur, nodig ik u uit om de andere vijf paletten in de collectie te bekijken.

     

obsidian

Obsidian van Elle decoration

Met namen als "Rock Solid", "Bare Concrete" en "Soft Alabaster" is de Obsidian collectie van zachte zwart- en grijstinten beïnvloed en geïnspireerd door de donkere tinten van natuurlijke materialen. Elle Decoration by Crown is een nieuwe interpretatie van kleur die uitgaat van organische tinten en kunstmatige en strenge tinten vermijdt. Verwacht mineraalachtige grijstinten en vleugjes bruin verspreid over de zwarten.

kleurpalet obsidian van Elle decoration

      

drift

Drift van Elle decoration

Drift concentreert zich op de intense blauwtinten op de bodem van de oceaan en de lichtere blauwtinten aan de bovenkant, en omvat zes prachtige tinten blauw die, hoewel juweelachtig en levendig, niet overdreven dynamisch zijn. Dankzij het verfijnde oog van Elle Decorations zijn deze blauwtinten puur en elegant.

kleurpalet Drift van Elle decoration

       

botanical

Botanical van Elle decoration

De laatste maanden wordt er veel gesproken over het gebruik van groen in huis en biofilisch design, omdat we allemaal proberen wat rust terug te vinden en de natuur naar binnen te halen. Botanical belichaamt een volledig palet van kleuren die in natuurlijke landschappen voorkomen. Via "Forest Vista", "Enchanted Ivy" en "Trailing Plant", vindt u ingetogen bruintinten en ruw groen die vredig en sereen zijn en een harmonieuze sfeer in uw huis brengen.

kleurpalet Botanical van Elle decoration

      

crafted

Crafted van Elle decoration van Crown

Met zachte lila's, roze en aardekleuren zoals roestige sinaasappelen als de kleuren van de dag, verwacht ik dat het Crafted palet het meest welkome van de zes aanbiedingen zal zijn. De kleuren in het Crafted palet vullen elkaar perfect aan. De blushtint van "Personal Touch" gaat goed samen met de vijgkleur van "Colourfast", terwijl de roze tint van "Stitch In Time" perfect samengaat met "Weaved", een tint met vleugjes roze, paars en zachtbruin.

kleurpalet Crafted van Elle decoration

De kleuren van Crafted zijn ontworpen op basis van de rijkdom van het textiel. Weelderige zijde en geweven stoffen zijn verleidelijk en troostend, en het Crafted palet is daarop geïnspireerd.

een salon geschilderd met 'personal touch' no.429, en 'pigment' no. 472 van Elle decoration

       muur: 'personal touch' no.429, plafond: 'pigment' no. 472

      

feather

Feather van Elle decoration

Puur en verfijnd, het Feather palet bevat de koelste witten. "White Feather" heeft heldere blauwe tinten voor een fris gevoel. "Heart Felt" en "Nestled" zijn warmer, maar hebben meer helderheid en openheid dan de neutralen van Powder. De tijdloze en klassieke premium matte afwerking doet het bijzonder goed in dit palet om een geraffineerde en serene achtergrond te creëren voor uw meubels en accessoires.

kleurpalet Feather van Elle decoration                                                                                            

       

De prijzen beginnen bij €7,13 voor een proefpotje van 125 ml en €48,96 voor een bus van 2,5 l en zijn online en bij Paint Trade Centre verkrijgbaar. Zie dit andere artikel voor meer informatie.

De foto's genomen in mijn kamer en de gestileerde plannen zijn het eigendom van Melanie Lissack Interiors. De foto's van de gestileerde stukken zijn eigendom van Crown.

Gepubliceerd op 02-09-2021 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie, Tips en advies 0 14348

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0