RAL KLEUREN CLASSIC

RAL K7, K5 en K1 kleurkaarten zijn hier en in onze winkels te koop.

De RAL kleuren kunnen meteen in het magazijn klaargemaakt worden in merken zoals Levis, Trimetal en Crown. Dit dankzij onze 5 professionele mengmachines die matte, satijnen en halfsatijnen afwerkingen reproduceren.

Deze pagina vertoont de kleuren uit de RAL Classic Collection, de RAL norm is een standaard classificatiesysteem die gebruikt wordt voor verf in de bouw, het meubilair en in de industriële productie.

Let wel op, het effect van deze kleuren is afhankelijk van uw monitor en van de gebruikte printer. Het is dus wenselijk uw kleurenkeuze meteen te maken aan de hand van de RAL kleurenwaaier die ter uwe beschikking ligt in onze winkels.

   

RAL kleuren geeltinten

  

RAL kleuren oranjetinten

   

RAL kleuren rood- en violettinten

  

RAL kleuren blauwtinten

   

RAL kleuren groentinten

   

RAL kleuren grijstinten

   

RAL kleuren bruintinten

   

RAL kleuren wit- en zwarttinten

   

Over het RAL- kleurensysteem

RAL is de toonaangevende internationale kleurenstandaard voor professioneel gebruik van kleuren in verschillende industrieën, handels, designs en architectuur. Al meer dan 90 jaar zijn RAL kleuren een standaard voor kleuren in de industrie.

In de jaren twintig overwon Duitsland de crisis na de Eerste Wereldoorlog, en een massale industriële productie ontwikkelde zich op snel tempo. Deze factoren maakten de randvoorwaarden en verleiden als het ware de toeleveringseconomie – en ook de gebruikers – ertoe, om een ordentelijk systeem van etikettering te creëren en zo een kwaliteitszekerheid te eisen.

Als gevolg van de snelle economische groei besloten de Duitse industrieën en de regering van de Weimar Republiek om de kwaliteitszekerheid te standaardiseren en uit te klaren, door de voorwaarden ertoe te testen en vast te leggen, en de naleving ervan in de bedrijven te controleren. Het doel was om uniforme eisen aan de producten op te leggen en dat gold voor allen die in eenzelfde bedrijfstak handel dreven.

Men zocht een instelling die deze regelgeving kon opzetten en als een onafhankelijke entiteit kon handelen. In 1925 richtte men de ‘Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen’ op, en de afkorting RAL is tot vandaag behouden gebleven.

De betrouwbaarheid van het RAL systeem voor kwaliteitszekerheid was zowel toen als nu verzekerd door de Kwaliteitszekerheid en Test specificaties van de bedrijven zelf, evenals door de regelmatige controles, die werden uitgevoerd door onafhankelijke derden die testen deden. Dit is wat het onderscheid blijft uitmaken tussen het RAL systeem voor kwaliteitszekerheid en de andere systemen voor etikettering.

 

RAL Kleurcodes

De 4-digit RAL kleuren zijn de standaard geweest voor het kiezen van kleuren, sedert meer dan 85 jaar. In het begin bezat de kleurencollectie 40 verschillende kleuren. Vandaag de dag is dat aantal gestegen tot 213. De basiscollectie voor matte kleurschakeringen heet RAL 840-HR, deze voor glanzende kleurschakeringen heet RAL 841-GL.

 

Hoe kan u gebruik maken van een RAL kleurcode

De RAL kleurkaarten worden gebruikt als algemeen referentiepunt. De RAL- kleuren worden op metaal gebruikt in een aantal verschillende industriële toepassingen. Dat betekent dat als je een RAL- kleurcode hebt voor jouw met metaal of kunststof gecoate vensterramen, wij in staat zijn om exact dezelfde kleur te produceren voor uw muren.

RAL- kleuren worden dikwijls ook wereldwijd gebruikt door meubelproducenten. Als je ons de RAL kleurcode van jouw keukenmeubilair bezorgt, zullen we dus in staat zijn om deze te produceren voor wanden of houtbekleding.

Onze website biedt een overzicht van alle classic RAL-kleuren. Deze kleuren zijn ingedeeld op kleurtint. U kunt een kleur bestellen aan de hand van de kleurnaam of de kleurcode.

Elk beeld dat je op jouw beeldscherm ziet is een nauwkeurige benadering van de kleur, maar er kan echter een licht verschil optreden als gevolg van het type en de instellingen van het beeldscherm.


Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0