Boodschappenlijstje

Boodschappenlijstje

Boodschappenlijstje voor uw verf aankopen

Vergeet uw winkellijstje niet wanneer u langsgaat bij uw verfleverancier

Net zoals wanneer u naar de supermarkt gaat, is het ook hier handig om alle benodigdheden op een rijtje te zetten alvorens men naar de winkel vertrekt. Paint Trade Centre heeft alvast een winkellijstje voor u klaar liggen om het werk gemakkelijker te maken, of het nu gaat om het herschilderen van een kamer, meubilair of een hele woning.

Want zeg nu zelf, wat is er lastiger dan te beseffen dat men een deel van de benodigdheden is vergeten aan te kopen wanneer je net van plan was de schilderwerken, vol goede moed, aan te vangen op een zondagochtend, en dat de dichtstbijzijnde open DIY-winkel op meer dan 10km verwijderd is?

schilderwerken shopping list

  

Welk schildersmateriaal moet men voorzien ?

Het te voorziene materiaal is afhankelijk van het werk dat verwezenlijkt moet worden. Er gaat heel wat voorbereidingswerk gepaard met het herschilderen van een bepaalde ondergrond. Afhankelijk van deze ondergrond zal u een aantal producten moeten gebruiken.

Bij het schilderen van een muur zal u deze muur alvast eerst moeten ontvetten, vet en stof zijn de grootste vijanden van verf. Voor hout gebruikt je best een synthetische thinner, voor muurverf kan je een wasproduct zoals Solarine of St Marc gebruiken. Indien er gaatjes of barstjes in de muren zijn, vul je deze op met plamuur en ga je vervolgens de muur lichtjes gelijkschuren. Een houten ondergrond zal met een lakplamuur moeten opgevuld worden om nadien eveneens gelijkgeschuurd te worden.

Plinten, deurlijsten en meubels die aan de muur hangen moeten beschermd worden met een maskeertape om zo te voorkomen dat verf zal overlopen. De vloer moet eveneens beschermd worden met een plastieken kleed. Vervolgens is het nodig een aangepaste primer aan te brengen, indien de muren nieuw aangebracht zijn, of indien het plafonnage opnieuw gedaan werd. Dit geldt eveneens voor nieuw hout en MDF. De afwerkingslaag mag slechts aangebracht worden als de primer volledig droog is.

Uiteraard zal u gepaste penselen nodig hebben, afhankelijk van het type verf (op waterbasis, op oliebasis, lazuurverf, vernis,…) en afhankelijk van de situatie (bv. verven achter een verwarming).

Denk eraan uw checklist hier te downloaden, op die manier voorkomt u dat u verschillende keren heen en weer naar uw leverancier moet:

 

boodschappenlijstje voor verf aankopen

  

Shopping list voor uw verfaankopen

U kan hier een printklare lijst downloaden

· Verf voor muren en plafond

· Lak voor hout en radiators

· Primer, onderlaag

· Vulmiddel en plamuur voor het gladstrijken

· Lakplamuur

· Mastic op waterbasis voor de scheurtjes

· Silicone

· Wasmiddel voor muren (Solarine, St Marc)

· Ontvetter

· Penselen (plat, rond, radiators)

· Afplaktape

· Verfrollen

· Telescopische verfstok

· Schuurmiddel, schuurpapier

· Mes, schraper

· Beschermingszeil

· Emmer, verfbak, rooster

· Mengstok

· Penseelreiniger (white spirit)

· Doekjes, sponzen, …

· Behangpapier

· Lijstwerk en lijm

Gepubliceerd op 13-12-2016 Home, Tips en advies 0 7764

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0