Trendy kleuren van 2018

Trendy kleuren van 2018

De kleuren van 2018 in binnen decoratie

 

De meesten onder ons zijn het er mee eens dat een kamer verven de simpelste manier is om een ruimte herin te richten. Indien u in de nabije toekomst van plan bent de muren van uw interieur te verfrissen kan het handig zijn om u te informeren over de trendy tinten van 2018.

Wat de trends omtrent interieur decoratie betreft, zal de kleur van de muren een cruciale rol spelen. Naast het feit dat deze kleuren een belangrijke invloed uitoefenen op een ruimte, zal dit tevens ook een effect hebben op het geheel. Of dit nu de stijl van de meubelen betreft die we kopen of eerder de decoratiestijl betreft die we kiezen.

De Europese marktleider in verf AkzoNobel, heeft haar kleur van het jaar voor 2018 bekend gemaakt.

De naam van de nieuwe tint voor 2018 is « Heart Wood” een ode aan het roos met een paarse toets. Het gaat om een keuze eigen aan het merk in vergelijking met de overzeese tendensen waarbij fabrikanten reeds tijdens de zomer kleur bekend hebben voor het komende jaar.

Deze tendens gaat van diep grijs met benadering naar het zwart.

 

“Black Flame”, “Deep Onyx” en “Black Magic”

PPG Paints, die haar eigen « Black Flame » eer aandoet als kleur van het jaar 2018, was de eerste verffabrikant die haar voorspelling voor de toekomstige tendens van 2018 kenbaar heeft gemaakt. Zij zullen komend jaar de kleur “Black Flame” in de spotlights stellen als de kleur van 2018. Volgens hen gaat het hier om een nooit eerder geziene zwarte tint, die opvalt omwille van haar indigo tint. Is Black Flame the new black ? Dit bedrijf verklaart dat deze kleur de renaissance voorstelt van het klassiek zwart en wijst op een gevoel van genegenheid, hoop en klassiek modernisme.

Het feit dat PPG Paints in 2018 en voor het eerst in de geschiedenis een zwarte tint kiest als kleur van het jaar is misschien ietwat verrassend. Dit contrasteert sterk met de kleur van het jaar 2017, toen dit bedrijf de kleur « Violet Verbena » had uitgekozen als kleur van het jaar.

U zou terecht kunnen opmerken dat zwart een te sombere kleur is om uw muren mee te bekleden, maar PPG Paints stelt de kleur "Black Flame" op een andere manier voor.

 

black-flame

   De kleur die in 2018 helemaal in zal zijn, is volgens PPG Paints de kleur Black Flame couleur qui sera tendance en 2018 selon PPG Paints est le Black Flame.

  

« De zwarte kleur creëert een stilte die ontbreekt in een maatschappij die nooit stilstaat en waar informatie constant is. Terzelfdertijd brengt de onderliggende indigo tint een gevoel van optimisme aan een hoopvolle toekomst. » Verklaart de Marketing verantwoordelijke van de kleuren Dee Schlotter op de website van het bedrijf.

Verder verklaart hij dat deze kleur, gemengd met een druppel indigo, de zwarte tint wordt die perfect combineerbaar is met om het even welk materiaal, op om het even welke ondergrond.

Dee Schlotter biedt ten slotte ook andere diverse voorstellen voor het gebruik van verf, dat oneindig is : perfect voor een muur, een plafond met een matte afwerking, op een natuurlijk verlichte trap, op kasten en deuren voor zowel binnen- als buitenshuis. Deze kleur past zich aan aan om het even welke omgeving.

dee-schlotter-ppg-paints-marketing helee-van-gent-akzonobel

Dee Schlotter, PPG Paints Marketing verantwoordelijke van de kleuren en Heleen van Gent, Creative Director van AkzoNobel.

 

In 2016 waren “Simply White” en “Alabaster White” de trendy tinten bij PPG. Vervolgens, in 2017, kwamen we tot de vaststelling dat de tinten donkerder werden en neutraler zoals het “Poised Taupe” en “Mushroom”. Deze draai wordt weer eens benadrukt in 2018. We stellen vast dat de populairste kleuren komend jaar somberder en gedurfder zullen zijn dan in het voorbije jaar.

Glidden is een ander verf merk (het is noodzakelijk om te vermelden dat dit deel uitmaakt van PPG Paints). Dit verf merk bevestigt eveneens de populariteit van sombere tinten in 2018, met de focus op de kleur “Deep Onyx”.

Op hun website beschrijft het bedrijf de zwarte kleur als de « meest vergeten neutrale kleur » en vergelijkt diens klassieke kant met de « little black dress ». Glidden Paint beschrijft het “Deep Onyx” als een zwarte tint die een « less is more » benadering hanteert. Dit wil zeggen dat het focust op het minimalisme voor de decoratie van een woning. Deze kleur lijkt op een schoolbord. Het is trouwens deze bijzonderheid die er voor zorgt dat deze kleur geschikt is voor muren en vloeren. Combineer deze kleur met lichte meubelen, zoals op de foto zichtbaar is. Houten stoelen en een witte salonlamp.

 

deep-onyx-glidden-paints

    Deep Onyx, de elegante en klassieke kleur die samengaat met de filosofie "less is more"

  

“Het gebruik van zwarte tinten zoals het “Deep Onyx” op uw muren of voor uw decoratie in het algemeen kan op het eerste zicht raar, intimiderend en ongebruikelijk lijken, maar eigenlijk gaat het hier om een kleur die gemakkelijk combineerbaar is indien men een discrete stijl wil aanbrengen die zeer populair zal zijn in 2018 » verklaart Misty Yeomans, marketing verantwoordelijke voor kleuren bij Glidden Paints. “Zwart wordt vaak verwaarloosd omdat het beschouwd wordt als een neutrale kleur. Ze is nochtans perfect geschikt om aan te brengen op een accentmuur of als alternatief voor witte verf op deuren eb kasten. Het gevoel van authenticiteit die deze kleur aanbrengt kan men niet ontkennen. Net als de « little black dress » is het Deep Onyx een klassieke en tijdloze kleur.»

Olympic Paints zijn het eens met andere verfspecialisten. Zij hebben recentelijk hun eigen versie van deze zwarte tint uitgegeven, genaamd “Black Magic”, zij verkondigen deze tint als kleur van het jaar 2018. Volgens hen is “Black Magic” een niet te verwaarlozen kleur die een « luchtruimte creëert zonder het contact met de aarde te verliezen ». Verder verklaart dit bedrijf dat deze kleur een perfecte mix is tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Dit wordt o.a. zichtbaar wanneer de kleur gecombineerd wordt met koperen of witte accessoires.

Daar waar witte tinten zonder twijfel de meest risicoloze kleuren zijn, zijn we blij dat verfbedrijven nu ook wat meer gedurfde tinten aanraden wanneer het een kleur voor muren betreft. Ook al zijn uw muren al geverfd, kan u snel en gemakkelijk uw ruimte moderner maken door een zwarte « touch » toe te voegen aan uw ruimte door ze te integreren in reeds bestaande bekledingen.

 

black-magic-olympics-paints

    Black Magic is de leidende kleur 2018 van Olympics Paints.

  

Andere grote verfmerken zoals Benjamin Moore, hebben hun jaarlijks kleurenpalet nog niet bekend gemaakt voor 2018. De kleur van 2017 van Benjamin Moore was een diep en somber aubergine gelijkend op een inktkleur en heet “Shadow”. We zullen nog wat moeten afwachten om te zien of de kleur van 2018 in dezelfde trend blijft, of eerder een heel andere draai inneemt.

Crown Paints heeft recentelijk haar kleurenpalet “Out of the Dark” voorgesteld. Dit palet speelt met kleur en de onverwachte wendingen die ze soms nemen. Zwart, grijs & houtskool zijn dominant in deze stijl. Deze vormt solide tinten die onderbroken worden door felle tinten geel, roos en oranje. Deze tint is dramatisch en gedurfd, met grafische lijnen in felle en levendige kleuren. Deze tint kan zowel in een professionele als in een meer private ruimte aangebracht worden.

Zwarte en grijze tinten zijn dominante tinten in deze stijl. Het zijn kleuren die niet iedereen zullen bevallen, maar ze hebben de capaciteit een ruimte helemaal te doen herop leven en creëren en verwelkomende en gastvrije sfeer.

Volgens Jemma Saunders, kleurenspecialist bij Crown Paints “reflecteert Out of the Dark een algemene tendens om gedurfder om te gaan met kleur”. Wat deze trend zo aantrekkelijk maakt is dat je zo avontuurlijk kan zijn als je wil met dit kleurenpalet. Gebruik een beperkte hoeveelheid kleur door subtiele kleurenexplosies te gebruiken, of experimenteer met verschillende patronen en silhouetten om de ruimte eigen te maken.”

 

out-of-the-dark-corwn-paints-celestite

Out of the Dark, de kleur die een algemene tendens reflecteert om gedurfder om te gaan met kleur.

 

Niet overtuigd van de zwarte kleur ?

Zwart is niet de enige kleur die u zal tegenkomen in 2018. Ook Dunn-Edwards Paints heeft zijn kleur van het jaar 2018 bekend gemaakt. Het bedrijf maakt gebruik van vijf paletten van kleuren die als algemeen thema « feest » heeft. Dit bedrijf heeft beroep gedaan op de expertise van Sara McLean, een blogster en kleuren experte. Zij onderzoekt de factoren die een invloed hebben op kleurkeuze en decoratiestijlen voor de komende jaren. Om deze factoren te bepalen analyseren McLean et Dunn-Edwards een veelheid aan culturele dynamieken, inclusief mondiale evenementen, levensstijlen, voeding, reizen en welzijn.

McLean creëerde op deze manier vijf paletten die de kleuren tonen die leiden tot dynamiek in ieders leven : herinneringen, natuurwonderen, sterren, avontuur en kinderplezier.

 

couleurs-2018-dunn-edwards-paints

 

Trend n°1, Herinneringen:

Dit kleurenpalet weergeeft een terugkeer naar de klassiekers van de jaren 1940. De Franse mode, de art deco en art nouveau, aan de hand van verschillende kleuren : blauwgroen, gelakt rood, caramel en tinten va donkerbruin in combinatie met grijsroos en goud.

 

Trend n°2, Natuurwonderen :

Deze trend werd geïnspireerd door de natuur en de constante verbetering van levensstandaarden. De huidige prioriteit om het welzijn te bereiken leidt tot de wil om omringd te worden door de natuur zonder daarom de stad en het stedelijk leven achter zich te laten. De kleuren zijn licht en doen denken aan de lente en de zee. Kleuren zoals koraal, zeeblauw, zonnige gelen, contrastkleuren zoals zalm, kreeftrood, silex grijs en oceaanblauw zijn hier toepasbaar.

 

Trend n°3, Sterren :

Vintage objecten en retro kleuren zijn zeer trendy, zeker wanneer ze toegebracht worden met futuristische omgevingen.. Het gebruik van virtual reality vermenigvuldigt deze belevenissen waaraan u kan deelnemen. De kleuren van dit palet halen hun inspiratie uit de natuurlijke exotische en fantasiewereld. Pastelkleuren zijn gevernist of gelakeerd om sterker uit te steken. De invloed van kleuren uit de technologische wereld creëert een glanzende sfeer met opvallende afwerkingen in het warm roos en donkerblauw in combinatie met retro kleuren van de jaren 1980.

 

Trend n°4, De avonturen des levens :

Mythes en legendes doen denken aan de historische verhalen over culturen en personen in de wereld. De kleuren die men hiermee in relatie zet zijn extravagant en aanwezig in de natuur. We denken dan aan rood, smaragdgroen, amber, lavazwart, paars, aardebruin, blauw en donkerpaars.

 

Trend n°5, Kinderplezier:

Dit palet weerspiegelt het comfort en de routine die een kind toelaten vrij te zijn en te dromen. Plezier, spelletjes, nieuwe avontuurlijke boeken, sprookjes, science-fiction en fantasieverhalen, verhalen met een moraal en poëzie staan centraal in dit palet. Chique kleuren zijn hier de basiselementen in combinatie met donkerblauw, bordeaux, grijs en beige. Ook kleuren die dicht bij primaire tinten staan, zoals blauw, groen en geel, komen te pas.

"De trends zijn geïnspireerd door allerhande zaken… Het geluk vinden in de kleine dingen, rebels kindergedrag en primaire waarden, individualisme, avontuur en unieke ervaringen" verklaart McLean. "De toenemende technologisering beïnvloedt deze tendensen. Al deze elementen bieden een rijk aanbod aan ervaringen in een leven ".

 dunn-edwards-kleur-van-de-jaar

    "The Green Hour" is de kleur van het jaar 2018 bij Dunn Edwards.

  

Naast die vijf kleuren paletten, heeft Dunn-Edwards zijn kleur van het jaar 2018 ook aangekondigd – "The Green Hour" (Het groene uur) – een donkerdere tint van grijsachtig blauwgroen. “Deze verbazende kleur heeft een tweeledige uitstraling van enerzijds zwaarmoedig, dramatisch en intens (terwijl ze toch kleur geeft), en anderzijds van rust en neutraliserend,” zei Sara McLean, kleurspecialiste en styliste voor Dunn-Edwards. “Deze kleur is dromerig, mysterieus, rijk en gezellig.” “ Variaties van deze kleurschakering vertoonden de voorbije twee jaar de neiging om van zachtere cactus en muntgroen naar donkerder taling blauwgroen te verschuiven,” zei McLean.

De naam vindt haar oorsprong in de gewoonte om in de Parijse bars, bistros en café’s absint te drinken in het begin van de vroege jaren 1800 en daarna tot na de eeuwwisseling. Vijf uur in de namiddag werd ‘l’heure verte’, het groene uur (The green Hour) genoemd, wat wees op een toenemend gebruik van absint tijdens de late avonduren. Kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen waren daar regelmatig met ‘The Green Hour’ te vinden.

“’The Green Hour’ is heel veelzijdig, gaat heel goed samen met andere diepe zwaarmoedige kleuren, zoals donkerrood, turkoois, bruin, purper en zwart ” zei McLean “Deze rijke kleuren zijn zeer populair en blijven trendy.

the-green-hour-kleur-van-de-jaar

    Met een knipoogje naar de maximalistische trend van de tachtiger jaren, blijft de heropleving van het gulden tijdperk voortduren, waarbij een verlangen bestaat naar rijkere edelsteenkleuren.
  

De Art Deco en Amerikaanse Craftsman stijlen, die beiden rijk aan geschiedenis en kleur zijn, vragen om een toepasselijk gebruik van deze noemenswaardige kleuren, die de stemming van luxe en verfijning oproepen.”

Om de geest van het Art Deco op te roepen, stelt ze voor om ‘The Green Hour’ te koppelen aan roze, licht koel grijs, olijfgroen, roze en rood, of bij de Craftsman style aan een accent van chocoladebruin, beige, mosterd en roest.

‘The Green Hour’ is ook verbazingwekkend als accent aan de buitenkant van het huis, in het bijzonder als het huis in een neutraal grijs of taupe geschilderd is. McLean stelt voor om de voordeur, de raamkozijnen en andere sierelementen buiten zoals de afsluiting, de brievenbus of de bloembakken te schilderen en de stoeprand te doen uitkomen. Wat de interieurs betreft, zegt ze, dat men in de kamers volop voor ‘The Green Hour’ mag gaan, met accenten in koele en neutrale kleuren.

Sherwin-Williams verzekert dat 2018 een personificatie zal bieden voor het moderne leven met deze drie kleurenpaletten : verwantschap, connectiviteit en eerlijkheid. Ieder van deze haalt zijn inspiratie uit de collectieve cultuur van het moment en steunt op het aura van een jaar dat vol vooruitgang is.

Deze verklaring zal u helpen begrijpen wie de 36 voorspellingen voor kleur van het jaar heeft gedaan en waarom. Misschien laat u u wel overtuigen…

 

affinity-sherwin-williams

De Affinity kleuren-palet van Sherwin Williams wordt bepaald door blauwe tinten, fuchsia en bruine tinten.

 

Affinity : Het Affinity palet is bestemd om de connectie tussen mensen en plaatsen uit te beelden. Met deze uitzonderlijke blauwe tint, het fuchsia en het bruin.

«Wij herdefiniëren onze gemeenschapszin. Steden zonder kustlijn worden megalopole steden van de gastronomie en de ambacht ». Verklaart Wadden, directeur van marketing bij Sherwin-Williams. «Het delen van uw woning en auto, samen met e-learning, hebben een alledaagse nomadencultuur gecreëerd die een obsessie heeft met vagabondisme ».

Connectiviteit is als een escapade : licht maar vol verrassingen. Indien men dit principe volgt, zal men een bruine neutrale tint combineren met hevige accentkleuren uit het roze of blauwe palet.

 

sincerity-sherwin-williams

De Sincerity palet brengt ode aan de harmonie dankzij de groene en roze neutrale kleuren.

 

Eerlijkheid : Het minimalisme zal niet doorbreken in 2018. Het zal echter wel een minder gestructureerd aspect aannemen.

«Met het Sincerity palet zal de stilte niet langer een leegte zijn, maar eerder een bijzonderheid die rijk is aan mogelijkheden » legt Wadden uit. «De Sincerity kleuren vertegenwoordigen een waarde van het leven en creëeren een rustgevende omgeving waarin men tot zichzelf kan komen. Zachte neutrale en afgewassen kleuren, groen en roze kunnen we samen combineren om een harmonie te creëren. »

Verwijder de sombere contrasten en geniet van de vloeibaarheid van de kleuren. Dit heeft als doel de strakke lijnen te verzachten om het zanderig bruin in de kijkers te brengen. Felle grijzen en mistig groen zijn perfect te combineren. Men moet niet streven om een strikt kleurenschema op te volgen. Het is beter om een organische tint te laten smelten in de volgende tint.

 

Connectivity : Het Connectivity palet haalt haar inspiratie uit de technologie van de gepixeliseerde oranjes, de numerieke groene en blauwe tinten en het geel.

«In Silicon Valley, in Austin, in Berlijn en in Peking zijn technologen de nieuwe hippies, vol revolutionaire en utopische ideeën », verklaart Wadden. «De connectiviteit is een modern en ludiek palet die sombere aquatische tinten in evenwicht brengt met neutrale tinten, warme gelen en electrische paarse tinten.

 

connectivity-sherwin-williams

Connectivity is geïnspireerd door de technologie die moderne kleuren voorsteld zoals blauwe, groene, gele en grijze nuances.

 

Voeg aan uw ruimte tinten toe die geïnspireerd door de huidige technologie (zoals de groen geschilderde schoorsteen op de foto). Terzelfdertijd kan men een warme sfeer reproduceren aan de hand van grijze en crème tinten.

Voor al zij die de constante automatisering en technologisering van deze tijd niet verdragen, zal u bij Behr Paint een onverwachte bondgenoot vinden. Dit bedrijf bracht dit jaar voor het eerst een « kleur van het jaar » uit. 'In The Moment' is een groenblauwe tint die rustgevend is en de natuur vereert. Deze neutrale kleur is polyvalent en verwelkomend, het is een kleur die gebruikt kan worden in ruimtes waar u tot rust wil komen. "'In The Moment' weergeeft de wil van het individu om zich te onttrekken aan de technologische maatschappij en tot rust te komen in het hier en nu » verklaart Erika Woelfel, vice-presidente van de creatieve diensten en kleuren bij Behr. "We zijn 24/24, 7 dagen op 7 online. Ik geloof dat dit ons toelaat onze apparaten en smartphones uit te schakelen en tijd te nemen om tot onszelf te komen. Wees bewust van het huidige moment. Dit verklaart waarom wij deze kleur zo genoemd hebben.»

"Het pikante blauw, zacht grijs en luxueus groen smelten samen in een frisse en lichte tint die doet denken aan een heilige rust in het midden van het alledaagse leven. 'In The Moment' gaat over verschillende decoratiestijlen, de zeekust, het modernisme, en gaat perfect samen met andere doorsnee kleuren om een harmonie te creëren, zowel voor binnen als voor buiten.

 

in-the-moment-behr-paints

    Het merk Behr Paint heeft aangekondigd dat haar kleur voor 2018 het blauw-groen « In The Moment » wordt.

 

"Ieder jaar kijken wij naar wat er in het decoratiemilieu, de modewereld, de trends in reizen en levensstijl,… en we komen tot de vaststelling dat dit idee van het eigen bewustzijn in een technologische wereld enorm toepasselijk is op het vlak van gezondheid en welzijn. Men kan als het ware spreken over de ontwikkeling van een persoonlijk toevluchtsoord in eigen huis » verklaart ze. Dezer dagen beïnvloedt de zoektocht naar het persoonlijke welzijn ons handelen, en dit is een boodschap die het verspreiden waard is. De stress in het alledaagse leven zorgt ervoor dat men ongeduldig wacht op het moment dat men ‘s avonds naar huis kan. Onze woning is een toevluchtsoord. De kleuren die we aanbrengen op de muren moeten ons de mogelijkheid bieden om tot rust te komen en ons te onttrekken aan de soms vermoeiende maatschappij. »

Pantone heeft zijn kleur van het jaar 2018 nog niet bekend gemaakt, maar na dit overzicht van tendensen krijgen we wel al een idee.

Wij horen graag uw mening : Wat denkt u van het « nieuwe zwart » ? Denkt u dat de aandacht voor de zwarte tinten die komend jaar in de spotlights gezet worden terecht is? Of bent u nog niet helemaal overtuigd ? Laat ons weten wat u denkt !

Gepubliceerd op 15-09-2017 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie 0 30549

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0