Alle voorspellingen voor de kleur van het jaar 2020, tot dusver Welke van deze 7 kleuren van het jaar is uw favoriet?

Alle voorspellingen voor de kleur van het jaar 2020, tot dusver Welke van deze 7 kleuren van het jaar is uw favoriet?

DE KLEURTRENDS VAN HET JAAR 2020

Wanneer de Kleur van het Jaar wordt aangekondigd, is het geen mandaat om al je verfkleuren te veranderen - maar het is wel een voorspeller van de verfkleur en decoratieve trends in de toekomst. Veel topverf- en kleurbedrijven kiezen ergens in 2019 een kleur van het jaar 2020. Keuzes van sommige bedrijven hebben meer invloed dan andere, maar elke kleur van de jaar keuze is (in ieder geval gedeeltelijk) een teken van wat er in het komende jaar komt.

De meeste bedrijven beginnen een paar jaar van tevoren onderzoek te doen, bezoeken beurzen om te zien wat er in de detailhandel gebeurt en volgen de lifestyle trends van vertrouwde influencers op sociale media. Maar ze zijn ook afhankelijk van intuïtie en ervaring om hun voorspellingen te maken. 

Verfbedrijven zoals Behr, Benjamin Moore, Sherwin Williams, PPG (Dulux), AKZO (levis), Dunn-Edwards en Diamond-Vogel hebben hun houwelen voor het nieuwe decennium vrijgegeven, samen met wat zij geloven dat die kleuren een weerspiegeling zijn van het komende jaar. En, misschien niet verrassend, ze zijn allemaal verschillend.

  

  

   

Achter de selectie, een zachte en grasachtige schaduw van groen genaamd "Back to Nature", werd gekozen vanwege de associatie met de natuur. De nadruk wordt gelegd op de preciousness- en precaire situatie van de natuurlijke wereld, maar ook op de groeiende bezorgdheid over plastic en andere duurzaamheidskwesties, de opkomst van het biofiele ontwerp en de bloeiende kamerplantenindustrie. "Het gaat terug naar de levensstijl en hoe we leven, er is een soort van sociale beweging om er op uit te gaan en ons met de natuur bezig te houden," zegt Erika Woelfel, Behr VP of Color and Creative Services, zegt. "We weten dat mensen zich er zeer bewust van zijn dat naar buiten gaan echt belangrijk is."

Allerlei soorten groen zijn op dit moment in ontwikkeling, vooral in de wereld van de woninginrichting.". Back to Nature' is een lieflijke plek: het is niet te donker en niet te licht, het is modieus in die zin dat het niet te gedateerd is, [en het kan] een toevluchtsoord in uw huis creëren. Het heeft echt die binnen-, buiten-appeal."

   

   

Benjamin Moore's 2020 selectie, een zacht, rooskleurig roze genaamd "First Light," werd geselecteerd, deels omdat de voorspellers van het bedrijf het steeds weer in hun reizen zagen opduiken.

"Een van onze teamleden zag het tijdens de Dutch Design Week", zegt Andrea Magno, Benjamin Moore's directeur van Color Marketing & Development. "Er was een verfijning, het was niet al te zoet, maar de zachte, bloskleur is al een aantal jaren aanwezig en we volgen het al een aantal jaren.

In die zin worden verfbedrijven curatoren; ze zoeken naar populaire designesthetiek en distilleren deze voor de consument. Jaarlijkse kleuren van het jaar bieden niet alleen inspiratie voor interieurs, maar helpen ook huiseigenaren om te leven tussen een fris palet van kleuren die misschien niet in hun directe blikveld zijn.

"First Light] is een van die kleuren die in veel verschillende kamers kan leven, je kunt zien hoe het dit prachtige decor wordt. Het kan bijna als neutraal dienen en de kamer een warme gloed geven", zegt Magno. 

 

     

Ondertussen, Sherwin Williams 2020 kleur van het jaar 2020 roept geen gevoelens van een groene weide of een frisse ochtend. Het bedrijf's pick, "Naval," is een rijke en broeierige marineschaduw.

"We wisten dat de marine een grote kleur zou worden, [omdat] we zwart-wit konden zien en monochroom was een grote trend", zegt Sue Wadden, directeur kleurenmarketing bij Sherwin-Williams. "Onze 2020 prognose gaat over het opnemen van wellness in het volgende decennium, en [marine] was een geweldige ontwerptrend. Een echt kalmerende, tijdloze tint die er altijd goed zal uitzien."

   

    

PPG's 2020 kleur van het jaar, Chinees porselein is een rijke juweeltoon. De schaduw van blauw brengt rust, vermindert angst en bevordert de slaap, zegt Dee Schlotter, PPG Senior Color Marketing Manager. "Dit kalmerende blauw zorgt voor traagheid, moedigt consumenten aan tot mindfulness en meer aanwezig te zijn in hun leven en biedt tegelijkertijd de geest van hoop - een kostbaar goed in een rusteloze wereld", zegt Schlotter. De kleur werkt goed als accentwand en zowel op binnen- als buitendeuren.

   

AkzoNobel heeft de Rustige Dageraad onthuld als zijn 2020 Kleur van het Jaar.

Het bedrijf beschreef deze kleur als een "delicate, vloeiende schaduw ergens tussen groen, blauw en grijs" die de vroege ochtendlucht weerspiegelt. Heleen van Gent, hoofd van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel, dat leiding geeft aan het jaarlijkse trendonderzoek, voegde hieraan toe: "Rustige Dageraad geeft perfect de sfeer van 2020 weer van wat ons menselijk maakt. Het doet denken aan de kleuren van de ochtendlucht en omvat ons verlangen om onze meest menselijke kwaliteiten te koesteren, die we nodig zullen hebben in het nieuwe decennium dat we binnengaan. Het is een spannende en inspirerende manier voor ons om onze passie voor verf met de wereld te delen.".

   

   

Als een belangrijke kleur van het Dunn-Edwards 2020 kleurtrends verhaal, "Fris en vrij", straalt Minty Free een rustig, schoon en helder hoogtepunt uit in het kleurenpalet - waterzacht en mentholhoudend, herlevend in oxygenerende nuances, een weerspiegeling van zuiverheid. Een subtiele en ontspannende pastel die het partnerschap tussen technologie en natuur overbrengt.

Minty Fresh, dat hightech invloeden omarmt, vertegenwoordigt hoe de wetenschap een symbiose is geworden met design. Met duurzaamheid als uitgangspunt integreren ontwerpers wetenschap en innovatieve technologieën om oplossingen te creëren die duurzaam en vriendelijk zijn voor onze aarde. 

Zoals met veel groene tinten is de natuur alomtegenwoordig, waardoor rust en evenwicht tussen stilte en vooruitgang wordt gecreëerd. 

   

  

Diamond Vogel's 2020 Color of the Year is Silence is Golden, een ontspannend goud dat authentiek vakmanschap eert met zijn tijdloze en warme patina. Een verzadigde tint die een echte verbinding met comfort vertegenwoordigt.

"Stilte is Gouden symboliseert kracht, medeleven en moed," zei Sandy Agar-Studelska, Diamond Vogel marketing manager. "Dit zachte goud is perfect voor het navigeren en het versterken van iemands drukke thuis."

Stilte is een gouden vloeit tussen interieur en exterieur als een gastvrije tint, die naadloos aansluit bij warme of koele tinten. De majestueuze aard en wereldse wijsheid maken het een kleur die klaar is om in de schijnwerpers te staan of elegant op te gaan in de achtergrond van het leven.

  

Zou je de sprong moeten nemen?

Alle kleurkeuzes van 2020 vormen een aanvulling op eerdere ontwerptrends van koel grijs en wit en minimalistisch design. Ook werken ze met groeiende designtrends zoals de integratie van natuur en natuurlijke materialen, felle kleuren en juwelentinten. Elke kleur geeft de kamer een duidelijke en unieke uitstraling die gedurfd en uniek is en een grote verandering in uw woonkamer kan zijn. Uw leefruimte kan volledig worden getransformeerd met een van deze kleurkeuzes. U kunt deze kleuren ook integreren in andere aspecten van uw interieurinrichting zoals accenten, kussens, tapijten, etc. Als u klaar bent voor een verandering, kunnen de 2020-kleuren gewoon zijn wat u zoekt.

  

De gebruikte afbeeldingen komen oorspronkelijk van de site van de verf producent.

 

Gepubliceerd op 29-11-2019 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie 0 12226

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0