De kleuren van het jaar 2021

De kleuren van het jaar 2021

Kleurentrends van het jaar 2021

Aan het begin van 2021 krijgen de trends in de wereld van de decoratie vorm, alsof ze een verandering in gang zetten die, vooral na de omwentelingen in 2020, dringend verwacht wordt.

De grote verffabrikanten hebben hun kleurkeuze voor het komende jaar bekend gemaakt.

De thema's zijn gemeenschappelijk. Alle trendvoorspellingen voor 2021 zijn ofwel gebaseerd op een terugkeer naar de natuur ofwel op de noodzaak om rustgevende en ontspannende ruimtes te creëren.

De COVID-situatie heeft een directe invloed op onze gemoedstoestand. De perceptie dat het virus zich buiten onze huizen bevindt, en dat onze familiecocon de enige plaats is waar we veilig zijn, komt overeen met een verhoogde interesse in mindfulness, en de noodzaak om voor onszelf en onze geliefden te zorgen.

De kleuren van dit jaar zijn geselecteerd om een gevoel van welzijn binnenhuis te brengen, waarbij verbeterde leefomstandigheden worden gecombineerd met een verbeterde beleving van welzijn.

Onze woningen zijn kantoren, sportzalen en klaslokalen geworden. De kleuren, beelden en geluiden van onze leefruimtes hebben een nog grotere impact op ons dagelijks leven gekregen.

De kleuren die in 2021 trendy zullen zijn, cultiveren een gevoel van rust en comfort. Zo wordt een ideale setting gecreëerd voor mindfulness praktijken. In het begin van 2020 hebben de zoekopdrachten op het web voor meditatie een aanzienlijke toename gekend als reactie op de stress en de onzekerheid van de pandemie.

Bovendien is het aantal zoekopdrachten op het web dat rechtstreeks verband houdt met woningverbetering met meer dan 25% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (bron: Google Trends).

   

Levis

Levis heeft onlangs een tipje van de sluier opgelicht over de kleurentrend voor 2021. Volgens hen zullen wij het leven zien in Brave Ground - een warme tint die je volgens kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel (moederbedrijf van het verfmerk Levis) " de moed geeft om in het onbekende te springen".

 

 

"In een wereld waar alles voortdurend verandert, zoeken we een ankerpunt, we smeden banden. Die stabiliteit vinden we steeds meer in de eenvoudige deugden die ons omringen: de schoonheid van de natuur, de sereniteit van de aarde, de schuilplaats van ons huis. Brave Ground geeft ons innerlijke wortels, de solide basis die we nodig hebben om de winden van de verandering te volgen," leggen de kleurenexperts uit.

"De trend van dit jaar laat zien dat we allemaal heroverwegen wat er in ons leven toe doet. We maken de balans op, en proberen een nieuwe en positieve weg te vinden, door vertrouwen in onszelf te hebben, samen te werken, voort te bouwen op het verleden en te plannen voor de toekomst", legt het merk uit. "Verandering omarmen vergt moed, en ons huis kan ons helpen met sterke steun en ruimte voor creativiteit.

   

  

"Brave Ground is een warme, natuurlijke neutrale toon die een gevoel van durf en evenwicht brengt in elke kamer," voegt Levis toe. "Het is ook een veelzijdige kleur die andere tinten tot uitdrukking laat komen. Deze tint kan op zichzelf staan voor een warm interieur of gecombineerd worden met meer geaccentueerde tinten voor een ambitieuzer resultaat. Voor een moderne woning kiest u voor roze of rood, terwijl blauwe en groene tinten een mooi contrast bieden. Brave Ground gaat ook heel mooi samen met natuurlijke tinten van dezelfde lijn (bruin, beige of crème, etc.): een ideale combinatie om een knusse hoek in uw huis te creëren".

   

Behr

In dezelfde geest worden bij BEHR neutralen opnieuw uitgevonden in verfijnde aardetinten met suggestieve namen: een vleugje amandel, modern mokka, canyonstof...

Het BEHR® 2021 kleurentrend-palet is een collectie van 21 zorgvuldig geselecteerde tinten om een sfeer te creëren die past bij uw ruimte, afhankelijk van de stemming die u wilt creëren. Er zijn vijf stemmingen gedefinieerd:

    

1. Casual comfort: lichte en warme neutrale kleuren

  

2. Rustige zone: regenereren van blauw en groen

   

3. Subtiele accenten: zachte en delicate tinten 

   

4. Haven van vrede: rijke en suggestieve kleuren

   

5. Optimistisch beeld: gedurfde, verzadigde tinten

        

Sherwin-Williams

Bij Sherwin-Williams is Urbane Bronze de kleur bij uitstek voor 2021. ‘Warm en verfijnd’ donker brons roept rust, stabiliteit en verbondenheid met de natuur op, zegt Sue Wadden, directeur Kleurmarketing bij Sherwin-Williams. (Correspondentie: shady brown c80, E2.04.21)

 

   

Diamond Vogel

De kleur van het jaar 2021 bij Diamond Vogel is een tint die wordt gepresenteerd als een zachte blauwgroene kleur die een ‘gevoel van ontspanning en meditatie’ biedt.

   

De tint, Dreaming of the Day, brengt warme en koele kleuren in balans en kan worden gecombineerd met neutrale grijstinten, witten en aardetinten, of rijke groentinten, geel en rood.

“Dreaming of the Day biedt een harmonieus gevoel, een ontwaken naar een meer ontspannen gemoedstoestand," zei Sandy Agar-Studelska, marketing manager bij Diamond Vogel. "Dit gedempte blauwgroen roept een gevoel van natuur, helderheid en een verlangen naar welzijn en gezond leven op". Tussen blauw en groen biedt deze kleur het beste van beide werelden en zorgt voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen, welzijn en gezondheid.

    

Benjamin Moore

Ook Benjamin Moore's Antique Green 2136-40 Colour of the Year 2021 is een halftoon die een natuurlijke harmonie creëert. Een mix van blauwgroen en grijs, Antiek Groen 2136-40 creëert een natuurlijke harmonie en nodigt ons uit om te mediteren en onze batterijen op te laden.

   

PPG

Het PPG 2021 "Be Well" palet voor het jaar 2021 bestaat uit de drie tinten: Transcend, Big Cypress en Misty Aqua.

Met zijn natuurlijke kleurschakeringen is het palet ontworpen voor consumenten die zich bewust willen zijn van en prioriteit willen geven aan het welzijn van geest, lichaam en ziel. Het wil zowel het optimisme in de natuur nabootsen als de nostalgie sussen, in een tijd waarin de normaliteit zoals we die kennen niet meer is, en waarin geestelijk en lichamelijk welzijn nog essentiëler is geworden.

Dee Schlotter, PPG's Senior Color Marketing Manager voor Architectonische en Industriële Coatings zei: "Dit organische en hoopvolle palet vertegenwoordigt wat we tijdens al die decennia van over-stimulatie en overconsumptie zijn blijven nastreven, namelijk eenvoud en rust".

 

  

Transcend (PPG1079-4): Het tegengif voor het tijdperk van de koude en grijze dagen. Transcend is een comfortabele, bruine suikerbeige kleur die het gevoel nabootst van een warme koffie met melk op een koele ochtend of warm zand op een zonnige zomerdag.

Het is een perfecte verfkleur voor elke ruimte waar warmte en elegantie gevraagd zijn.  

  

  

Misty Aqua (PPG1147-3) :

Deze ingetogen, maar lichtgevende kleur creëert een verfrissende Caribische sfeer in een babykamer zonder deze te overmeesteren. Het is spectaculair in een tropische slaapkamer, gecombineerd met koraaltinten.

 

    

Big Cypress (PPG1062-5) :

Een gember met kaki-tinten is volgens PPG het equivalent van een grote troostende knuffel voor je huis.

   

Conclusies :

De kleuren van het jaar 2021 bij zowel AKZO Nobel als PPG (die qua marktaandeel de wereldleiders zijn) zijn neutrale kleuren zonder veel persoonlijkheid.

Aangezien hun thema's en voorspellingen voor 2021 gemeenschappelijk zijn (terugkeer naar de natuur en de noodzaak om kalmerende en rustgevende ruimten te creëren), zijn de resultaten vergelijkbaar. Hun kleuren van het jaar zijn consensueel en zonder veel originaliteit. Deze editie van 2021 is daarom teleurstellend en laat ons hongerig achter.

Wij geven de voorkeur aan de Benjamin Moore of Diamond Vogel kleuren, die zachte blauwgroene kleuren zijn, ook bedoeld om een gevoel van ontspanning en meditatie te creëren. Het Urbane Brons van Sherwin Williams is een voortzetting van de grijze trend van de afgelopen jaren.

Als je een kamer een schone en originele stijl wilt geven, kun je dit jaar beter elders zoeken naar inspiratie. Bijvoorbeeld in de kleurencollectie 2021 van Elle déco. Deze unieke en gedurfde hedendaagse collectie, vindt haar oorsprong in de reportages van Elle déco magazine, interviews met jonge ontwerpers en ambachtslieden, modieuze tentoonstellingen, reportages over nieuwe boetiekhotels, de nieuwste meubels...

In tegenstelling tot neutralen kleuren, biedt het een rijk en verzadigd kleurenpalet. Het is bedoeld voor degenen die trends zetten, in plaats van voor hen die ze volgen.

 

 

Gepubliceerd op 20-11-2020 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie 0 3843

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0