Tips en trucjes om je krijtverf project tot een succes te maken: de 10 stappen naar een perfecte afwerking

Tips en trucjes om je krijtverf project tot een succes te maken: de 10 stappen naar een perfecte afwerking

1) Gebruik een kwaliteitskrijtverf. Krijtverf van bekende merken staat garant voor een goed resultaat en is sterker dan een zelfgemaakt product. Bovendien is dit soort verf relatief goedkoop. Een ½ lt of ¾ lt pot is meestal genoeg om een middelgroot meubelstuk te maken.

 

crown-historic-colours-collection.jpg

 

2) Wees niet gierig, gebruik een kwaliteitsborstel, garantie voor een mooi resultaat. Zorg voor je borstels. Maak ze schoon met warm water.

 

3) Ontvet het object met Solarine voor het schilderen. Solarine is een robuuste ontvetter die snel alle vuil dat zich op uw meubels heeft opgehoopt verwijdert, evenals beschermende waxen en oliën. Gebruik altijd afwashandschoenen om uw handen te beschermen, en een schuurspons om te reinigen. Het schoonmaken van een groot dressoir duurt slechts een paar minuten, maar het is een verplichte stap.

 

4) Gebruik een klein verfbakje. Als u uw borstel direct in de pot dompelt, loopt u het risico uw borstel te beschadigen bij elke duik, en oxideert de verf bij contact met de lucht, wat uiteindelijk de kwaliteit van de afwerking zal beïnvloeden.

 

5) Verf in de richting van de houtvezels. Als je moeite hebt om de verf in de diepste vezels van de houtnerf te krijgen, schilder dan in verschillende richtingen, maar ga ALTIJD terug over de verf in de richting van de vezels. Dit levert een meer natuurlijke afwerking op, tenzij u een meer willekeurige textuur wilt, in dat geval, doe wat u wilt!

 

6) Wacht tot de eerste laag volledig droog is alvorens een tweede laag aan te brengen, te schuren of in de wax te zetten. Als je over een laag die niet droog is heen schildert, zal de verf "trekken" en een klonterige textuur creëren. Krijtverf droogt meestal in 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Terwijl je wacht, voorkom je dat je penseel droogt door het in vershoudfolie te wikkelen.

 

7) Verdun de verf met water voor de tweede laag. Voeg gewoon ongeveer 1 tot 2 eetlepels water toe aan de verf en meng deze goed. Dit zal u helpen om de tweede laag goed te spreiden zonder al te veel verf te verspillen. Als je de verf vergeet te verdunnen, kan het geen kwaad, je laag wordt gewoon dikker. Het uitdunnen met water zal de kleur van de afwerking niet veranderen. Als u een donker stuk van meubilair met een lichte kleur afwerkt, kan een derde laag van verf nodig zijn, of kunt u best uw tweede laag niet verdunnen.

 

8) Voor een verouderde look, ook wel "shabby-chic" genoemd, gebruikt u 150-220 korrel schuurpapier op hoeken en randen om verf te verwijderen en het hout te laten doorschijnen. Als algemene regel: zand waar het stuk op natuurlijke wijze in de loop van de tijd een patina zou krijgen.

  

Krijtverf "Shabby chic" effect (zichtbaar in de NOH-winkel)

 

9) Voor een zeer gladde afwerking en om kwaststreken of klonten te verwijderen, gebruik je 400 korrel schuurpapier over het hele meubelstuk. Hierdoor wordt geen verf verwijderd, maar de afwerking zal zijdezachter aanvoelen.

 

10) Bescherm uw werk altijd met een kleurloze afwerkingswax of een heldere vernis. Dit maakt uw werk duurzaam en waterdicht. Wax geeft een satijnachtige look aan je werk. De vernis bestaat in mat, satijn of glanzende afwerking.

De vernis is meer bestendig, gebruikt dit liever als het meubilair intensief zal worden gebruik.

Het is ook mogelijk om af te werken met een krijtwax die het mogelijk maakt om de details van het meubilair naar voor te brengen. Gebruik in dit geval een 000 staalwol om de kalkwax in de houtvezels te duwen.

  

Krijtverf beschermd met satijnvernis

  

Krijtverf en kalkwax (zichtbaar in onze NOH-winkel)

 

Krijtverf en matte vernis op tafelpoten en stoelen (zichtbaar in onze NOH-winkel)

  

Download de 10 stappen in pdf-formaat.

Gepubliceerd op 03-10-2020 Home, Decoratie trends, Tips en advies, Onze producten 0 626

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0