De kleuren van het jaar 2017 van over de Atlantische Oceaan

De kleuren van het jaar 2017 van over de Atlantische Oceaan

Op de startpagina van Pinterest, vindt u deze aankondiging: "Welkom in de mondiale catalogus van ideeën." De miljoenen afbeeldingen aanwezig op dit netwerk geeft ons een overzicht van trends in de hele wereld in interieurdecoratie. Vanzelfsprekend komt de meerderheid van de gebruikers uit het nieuwe continent. Tientallen miljoenen Europese gebruikers zullen zeker worden beïnvloed door de prachtige beelden van over de Atlantische Oceaan. Hier komt het idee van deze blog vandaan om de kleuren van het jaar 2017 in de Verenigde Staten te presenteren.

Over het algemeen willen mensen trends erkennen, zonder de indruk te wekken dat ze een draaiboek volgen. Om consumenten het juiste kleurenpalet voor hun huizen te helpen vinden, kondigen ieder jaar toonaangevende verf bedrijven hun kleurentrends en de “kleur van het jaar” aan.

Voordat we naar Noord-Amerika gaan kijken wat daar de kleurentrends zijn, beginnen we met de Europese verfindustrie marktleider AkzoNobel, die zijn keuze voor het jaar 2017 aangekondigd heeft. De kleur “Denim Drift” is het fundament voor een inspirerend palet van kleuren, gebaseerd op de verwachte mondiale designtrends voor het komende jaar.

levis kleuren trendkleur levis denim drift

Heleen van Gent, hoofd van Akzo Nobel Global Aesthetics Centre

Tijdens de persconferentie verklaart Heleen van Gent, hoofd van Akzo Nobel Global Aesthetics Center: "We begrijpen hoe belangrijk kleur is voor het dagelijks leven. Naast het feit dat het praktisch moet zijn, hebben verf en kleur een transformerend effect op mensen en op de plaatsen waar zij hun tijd doorbrengen. Dit kan zowel thuis, op het werk of tijdens hun vrije tijd zijn."

Als aanvulling op de kleur van het jaar is en speciaal kleurenpalet ontwikkelt met een spectrum van blauw. Denim Drift, gecombineerd met lichtere kleuren van het palet, geeft een fris en luchtig gevoel, terwijl de combinatie met donkere kleuren een meer aangezet en bedachtzaam effect heeft.

denim drift


"De kleur van het Jaar en het complementaire kleurenpalet vertellen ons het verhaal van ons leven in een nieuwe perspectief, met donkere en lichtere tinten die de sfeer van een kamer kan veranderen," voegt Van Gent toe. “Met het vooruitzicht dat blauw het interieur van 2017 gaat domineren, is Denim Drift een unieke tint die de huidige tijd vertegenwoordigt waarin we leven.”

In een interview in het vakblad Coatings World, stelt Dee Schlotter (PPG Senior Kleur Marketingmanager) vast dat een van de belangrijkste trends aankomend jaar een verhoogd gebruik van paars met grijze nuances zal zijn in interieurdecoratie. Deze voorspelling is gebaseerd op de vaststelling van de aanwezigheid van deze kleuren in de modeshows en in luxe hotels in de afgelopen maanden. In lijn met de huidige tijd zal 2017 de start zijn van de komst van kameleon-achtige tinten die een mix zijn van kalmerende en discrete tinten met het gevoel van luxe die typisch geassocieerd zijn met paars.

violet verbena

“De kleur met grijstinten “Violet Verbana”, geselecteerd door het verfmerk PPG, belichaamt perfect deze innovatieve mix van zwoelheid en sereniteit terwijl “Cloudberry” van het verfmerk Olympic, een gelijk minimalisme toont, met rijke en elegante nuances.


glidden blauw
De Byzantijnse Blauwe kleur van het verfmerk Glidden is een geweldig voorbeeld van een kameleon-achtige kleur. Deze kleur lijkt grijzer te worden wanneer deze gecombineerd wordt met donkere tinten, terwijl met lichtere tinten het meer op blauw of paars lijkt. Deze trends vormen een manifestatie van de steeds meer Boheems wordende levensstijl van consumenten, die veel nadruk op spirituele exploratie en introspectieve denken legt.”

In overeenstemming met deze trend, kondigde Benjamin Moore onlangs zijn langverwachte kleur van het jaar 2017 aan: Shadow 2117-30, een rijke en koninklijke violetkleur.

benjamin moore shadow kleur

“Shadow is een dubbelzinnige en raadselachtige kleur, een meester in sfeermakerij. Het is een kleur die doet denken aan een 'verleden' maar het kan ook een eigentijds kleur-vertrouwen verklaren," aldus Ellen O'Neill, creatief directeur van Benjamin Moore in een interview met Coatings World. "Shadow is verfijnd, provocerend, en poëtisch. Het kan energie en harmonie geven aan een ruimte, maar het kan ook een moment van rust brengen."

De kleurengids van 2017 van Benjamin Moore beschikt over 23 rijke en verfijnde tinten, variërend van bleke en discrete tinten tot verzadigde diepe tinten. Tijdens het selecteren heeft Benjamin Moore Color Studio veel aandacht besteed aan de koppeling van kleuren en relaties tussen kleurgroepen. De inspirerende kleurkaart met de trends van de 2017 illustreert het gebruik van verschillende kleuren die het reizen van schaduw en licht in een ruimte accentueert.

sherwin williams poised taupe

Sherwin-Williams kondigde onlangs Taupe (SW 6039) aan als de kleur van het jaar. Volgens het bedrijf, zorgt deze kleur "voor een gezellige levensstijl en brengt het een gevoel van vrede in huizen. Het verdrijft de stress van de buitenwereld die voor onze deuren ligt — zozeer zelfs dat we ons gerustgesteld voelen en in evenwicht, wanneer we over onze drempel naar binnen lopen.”

De noordelijke landen hebben een woord om dit gevoel te beschrijven. Bij de Denen is het  'hygge' (uitgesproken hue-gah), die losjes vertaald kan worden als gemoedelijkheid of het creëren van een gevoel van gezelligheid en warmte. De zachte gloed van kaarslicht, een verfijnd drankje en het gezelschap van familie en vrienden is zeker hygge.

"Er is een bijzondere schoonheid te bewonderen in huizen die de slijtage van het dagelijkse leven hebben doorstaan," volgens Sherwin-Williams. “Huizen waarin geleefd wordt ontwikkelen harmonieus mee met hun bewoners. Elke kras, deuk en markering heeft een verhaal en een herinnering. Het verweerde houten tafelblad kan de vrolijkheid en een lach van een feest zijn of de vlek van gemorste wijn onthullen. In een tijd waarin perfectie het ideaal lijkt, is een ruimte waarin een goed geleefd leven wordt gevierd wellicht een toevluchtsoord.”

diamond vogel


Het verfmerk Diamant Vogel presenteerde onlangs haar kleur en design Trends voor 2017. Het komende jaar is rood de centrale kleur. Volgens het bedrijf zijn mensen nu nog meer verbonden dan vroeger. Deze verbintenis zal prachtige kleuren brengen die geïnspireerd zijn door andere volkeren en culturen.

"De steeds veranderende wereldwijde verbinding en de groei van Social Media hebben invloed op onze gemeenschappelijke ruimtes. We zullen zien dat kleurenpaletten worden vormgegeven door invloeden uit China, Cuba, Afrika en het Midden-Oosten. Rood is een belangrijke kleur voor vele culturen: het symboliseert actie, vertrouwen en moed. De verwachting is dat er een opleving te zien zal zijn in een multicultureel rood dat moed en dapperheid uitstraalt,” bevestigt het bedrijf.  "Een opgewekte gele kleur, geïnspireerd door de oogsten, zal ook zijn entree maken. Deze rijke gele tint heeft een vleugje aardsheid, dat goed samenwerkt met een geaarde blauwe tint of klassiek rood. De positiviteit en het optimisme van dit palet toont zich erg inspirerend.”

Elk jaar presenteert Behr 20 nieuwe gelimiteerde trendkleuren. Het kleurenpalet van 2017 is een collectie van leefbare en moderne tinten, die kan worden opgedeeld in drie lifestyle collecties: Comfortabel, Kalm en Vertrouwen.

behr kleurenpalet van 2017


Het Comfortabel palet is voorzien van zachte, rustige en veelzijdige kleuren. Ze werken goed voor kleine ruimtes en helpen kamers te openen die niet veel natuurlijk licht krijgen. Recentelijk zijn pastellen omgezet van zoet naar minerale matte tinten. Lichtblauw kan zonder moeite uitgroeien tot de kernkleur van de kamer indien het ondersteund wordt door neutrale tinten op de vloer en in het meubilair. Deze bleke tinten kunnen worden bekrachtigd met felle accenten van geel, oranje of levendig groen.

Het Kalm palet bestaat uit kleuren met diepte en intensiteit. Dit zijn de tinten voor degenen die een sterke kleur ervaring wensen. Diepe, op aarde-geïnspireerde tinten en rijke tinten zorgen voor een uitstekende achtergrond waarop andere kleuren kunnen worden gestapeld. Deze robuuste tinten doen denken aan een traditionele grootsheid, maar bieden een eigentijdse look wanneer deze gecombineerd worden met grijs, zwart of wit. Antracietgrijs heeft zich bewezen als een dominante kleur dat een ruimte kan creëren met een sfeer dat een kalme en gelijkmatige toon heeft. Grijs kan ook voor een modern effect zorgen wanneer het als enkele kleur op muren, lijsten of plafonds wordt aangebracht.

Het Vertrouwen palet is levendig en rijk, waarbij het de aandacht trekt en de ruimtes opvrolijkt. Deze speelse optimistische tinten hebben een sportieve rand wanneer zij samengesteld worden met donkergrijs, feloranje of een scherp rood accent. Donkerblauw en citroengeel zijn de perfecte combinatie, terwijl een vleugje oranje een element toevoegt van plezier en avontuur.

Gepubliceerd op 16-12-2016 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie 0 15720

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0