Schoolbordverf en magnetische verf

Schoolbordverf en magnetische verf

Het geluk ligt in kleine details. Met de bordverf kan men op verschillende plaatsen in huis, kleine geschreven berichtjes achterlaten die echte decoratie-elementen worden. Een tekening in de kinderkamer, enkele liefdeswoordjes in de slaapkamer of bemoedigende berichten in de keuken, ze zullen u elke dag weer als een nieuwe beloftevolle dag laten aanvatten.

Gun uzelf het plezier van deze schoolbordverf. Men kan het bord ook een magnetisch effect geven door er een magnetische verflaag op aan te brengen, die men vervolgens bedekt met een bordverf in de aangepaste kleur. Zo kan u de magneetjes die u gedurende uw reizen verzameld hebt, ook ergens anders plaatsen dan enkel op de deur van de koelkast.

schoolbordverf in de keuken
 

Verf voor een schrijfbord

De verf voor een schrijfbord maakt het mogelijk om een mat oppervlakte in verschillende tinten te kleuren, waarop het dan mogelijk is om met krijt te schrijven. Deze verf bestaat in een gebruiksklare versie van zwart, rood, groen en grijs, maar kan ook een kleurentint krijgen naar uw keuze.

Haar structuur is decoratief, kan aangepast worden aan uw persoonlijke voorkeur en biedt vele variatiemogelijkheden. Deze verf in verdunde vorm is ecologisch en kan enkel binnenshuis gebruikt worden. Ze kan op elke ondergrond worden aangebracht en is gemakkelijk te onderhouden. Toch vraagt de bordverf in geval van een niet gladde en uniforme ondergrond een zeer gedegen voorbereiding. Men moet ongeveer 10 m²/liter tegen een gemiddelde prijs van 6 €/m² voor twee verflagen.

schoolbordverf kinderkamer
Voorbereiding

De ondergrond moet vooreerst perfect effen zijn; daarna kan men ze klaar maken naargelang het soort ondergrond. Voor muren bestaat de voorbereiding erin dat men de muur reinigt en ontvet, en dat men daarna een primergrondlaag aanbrengt indien de muren nog niet geverfd werden.

Voor ondergronden zoals hout, glas of plastiek is het aanbrengen van een primergrondlaag noodzakelijk. Een glazen ondergrond dient eerst gewassen te worden met een vaatwas detergent en daarna ontvet met brandalcohol, terwijl een laminaat ondergrond dient gereinigd te worden met detergent en een schuursponsje en daarna voorzichtig dient gespoeld en gedroogd te worden.


Toepassing
Het aanbrengen van de verf gebeurt met een acryl verfrol. Het is nodig om twee lagen aan te brengen, met 6 uur tussentijd.

 

woonkamer schoolbordverf schoolbordverf slaapkamer

Magnetische verf

Doordat deze verf metalen partikels bevat kan ze elk oppervlak is een magneetbord omtoveren.

De magnetische verven bieden een decoratieve, persoonlijke en originele afwerking, wat ook de ondergrond moge zijn. Ze kunnen ook worden overschilderd met alle soorten verven en kunnen gemakkelijk onderhouden worden.

Daartegenover vragen ze echter een zeer zorgvuldige voorbereiding van de ondergrond als deze niet effen of uniform is, en ze zijn ook enkel binnenshuis te gebruiken. De prijs is ook wel aan de hoge kant: men moet rekenen op 25 à 30 €/m².

magnetische verf bureau

  

Voorbereiding

Het oppervlak moet perfect effen zijn opdat de magneet zich goed zouden kunnen vasthechten. De voorbereiding gebeurt dus naargelang de soort ondergrond:

· Op hout of een ondergrond die gemaakt is met houtcomponenten: een schuurbeurt en het grondig ontstoffen zijn essentieel alvorens er een deklaag wordt aangebracht; als deze droog is wordt een nieuwe schuurbeurt aanbevolen vooraleer men er een grondlaag kan opzetten.

· Voor glas: deze dient gewassen en ontvet te worden, zodat men er een primergrondlaag kan opzetten vooraleer de verf erop aangebracht wordt.

· Voor absorberende oppervlakten: moet er eerst een primergrondlaag aangebracht worden.

· Voor plastiek ondergrond: deze dient eerst geschuurd te worden of van een primergrondlaag voor effen ondergrond voorzien te worden en daarna lichtjes geschuurd, en daarna grondig ontstoft te worden alvorens men de verf kan aanbrengen.

Het is mogelijk om op deze verf alle andere soorten verf aan te brengen, op voorwaarde dat men eerst vier lagen van de magnetische verf er op zet. Als men kiest voor de verf voor een schrijfbord, krijgt men een dubbele afwerking: te beschrijven en magnetisch. De magneetjes zijn bij voorkeur plat en hebben een diameter van 2 cm, ze zijn dan ook ideaal om hierop gebruikt te worden.

magnetische verf kinderkamer magnetische verf ideeen
   

Toepassing

Deze verf wordt aangebracht met een verfrol met haartjes van gemiddeld 5 mm. Het is zeker nodig om drie à vier lagen aan te brengen en ze tussentijds te laten drogen zoals op de verpakking is aangegeven. Dit is belangrijk want hoe meer lagen er aangebracht worden, des te beter zullen de magneetjes zich vasthechten. Bij verdund gebruik van de acrylverf, kan men de werktuigen reinigen met een lauw zeepsopje, waarna ze grondig dienen gespoeld te worden.

magnetische verf en schoolbordverf

 

Afbeeldingen gezien op Pinterest.

Gepubliceerd op 24-01-2017 Home, Decoratie trends, Onze producten 0 16372

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0