Vloertegels verven

Vloertegels verven

VLOERTEGELS VERVEN

Het is mogelijk om een betegelde vloer te schilderen, met een speciale tegelverf of een speciale vloerverf, polyurethaan, zeer bestendig.

Hebt u een betegelde vloer die verouderd of beschadigd is ? Of gaat uw vloer niet samen met het geheel van uw interieur om een fijne sfeer te scheppen? Geen probleem, er bestaan eenvoudige en gemakkelijke oplossingen in zo’n geval. Liever dan te kiezen voor langdurige afbraakwerken in huis of het volledig vernieuwen van uw vloer met alle kosten van dien, kunt u ervoor kiezen om uw vloer te verven. U gaat er geld mee besparen en u haalt geen stof en vuil in huis. Maar opdat u zich geen vergissingen op de hals zou halen, geven we u hier, vooraleer eraan te beginnen, enkele raadgevingen die tot een perfect resultaat zullen leiden.

Welke betegeling kan ik overschilderen? Welk materiaal dien ik te gebruiken en vooral hoe pak ik het aan?

 

1. Welke betegeling kan men overschilderen?  

Of het nu gaat om kleine of grote tegels, geverniste of niet geverniste tegels, donker of helder van kleur, alle tegels kunnen worden overschilderd. De verven waarover men de dag van vandaag beschikt, maken het gemakkelijk bedekken van de vloertegels mogelijk. Er bestaan eigenlijk specifieke verven voor vloeren, die resistent zijn tegen het afschuren, zoals de V33 renovatieverf voor tegelvloeren.

Voor plaatsen waar veel volk over de vloer komt, is de vloerverf V33 Traffic Extrême (Veel verkeer) ideaal en ze geeft een optimale bescherming. Ze is zeer bestendig tegen schokken, bestraling, enz… Ze is eveneens bestendig tegen druk gebruik, tegen vlekken en tegen vet en ze bladdert niet af. 

Om vloertegels te overschilderen, kan men twee mogelijkheden benutten:

  1. De tegels onmiddellijk overschilderen met een speciale verf “ onmiddellijk op de tegels toe te passen” zoals de vloerverf Extreem Gebruik van V33 of V33 renovatie vloertegels.

  2. Of men gebruikt eerst een specifieke grondlaag (primer) en daarna een vloerverf.

2. Welk materiaal dient men te gebruiken om de vloertegels te overschilderen

Zie hier het materiaal en de verschillende stappen om vloertegels te overschilderen. Al dit materiaal is beschikbaar in uw winkel bij Paint Trade Centre.

  1. Product om uw tegels te ontvetten (Solarine, voorbereiding van de betegeling V33)

  2. Brand alcohol ( in geval van hardnekkige vetvlekken)

  3. Grondlaag (Primer) voor betegeling

  4. Verfrol met korte haartjes (verfrol om te vernissen)

  5. Verfbakje

  6. Zelfklevende afdektape

  7. Fijn verfborsteltje voor de voegen en de hoeken

  8. Spons, poetslap en keukenhandschoenen

 

3. Hoe vat men het overschilderen van een tegelvloer aan

De voorbereiding van de tegels voor het verven

Voor men begint met het verven van een betegelde vloer, moet men er eerst zeker van zijn dat hij in goede staat is en perfect zuiver is, want vet en stof zijn de grootste vijanden om de verf goed te laten hechten.

Indien er sommige tegels los zitten of beschadigd zijn, moet men ze opnieuw vastzetten of de vloer herstellen met een doeltreffende lijmcement, zo moeten ook de beschadigde voegen opnieuw gevoegd worden.

In geval er hoeken afgebroken zijn, zullen deze moeten opgevuld worden met plamuur en zal het zelfs perfect glad zijn, na het polijsten.

Daarna moet de vloer ontdaan worden van alle vlekken en vetsporen.

  1. Was de vloer met een speciaal detergent voor tegels, zoals Solarine of een voorbereidend product voor tegels.

  2. Indien sommige vetsporen hardnekkig zijn, moet men ze verwijderen door ze met een poetslap die in brandalcohol gedrenkt is, hard te wrijven.

Bescherm de plinten en het onderste van de muren door ze te bedekken met een zelfklevende beschermtape.

Breng eerst een grondlaag of Primer aan of een eerste laag van de verf “ onmiddellijk aan te brengen op de tegels” en strijk de verf uit

Eenmaal de vloer perfect gereinigd en droog is, kan u de primer erop aanbrengen. De grondlaag /primer verzekert de hechting van de verf op de tegels.

 

 

Breng de grondlaag/primer of de verf aan door kruisgewijs en regelmatig de verf uit te strijken en er voor te zorgen dat dit alles gelijkmatig gebeurt. Begin aan de buitenranden van de kamer met een borsteltje en werk dan verder af met de verfrol. Behandel slechts kleine oppervlakten van 2 m² per keer, en beëindig de afwerking niet in het midden van uw vlak. Neem ook niet teveel verf op met uw verfgerief, en anderzijds moet u de verf ook niet te dun leggen. Laat de verf dan drogen en kom er niet meer aan.

Als voegen nogal diep zitten of poreus zijn, schilder ze dan eerst direct met het borsteltje ( per zone) en ga er dan met verfrol over. Laat ze goed drogen.

Om een mooie afwerking en de nodige bestendigheid van de vloerverf te kunnen bereiken, is het onontbeerlijk dat men twee verflagen toepast.

De doelmatigheid en de bestendigheid worden pas na 15 dagen verkregen, en daarom moet men de vloer niet te veel belasten ( vlekken, schokken, reinigen…) tijdens de eerste twee weken.

 

Indien u de tegels in verschillende kleuren wenst te verven

Indien u voorziet om de tegels in verschillende kleuren te verven, moet u de te schilderen vlakken afboorden met een zelfklevende afdektape.

Breng de eerste verf aan op alle vlakken die in die kleur dienen geschilderd te worden.

Breng daarna de tweede kleur aan.

Om uw geschilderde vloer te onderhouden, gebruikt u een zachte detergent. Gebruik geen schuursponsjes.

Gepubliceerd op 03-03-2017 Tips en advies 0 200480

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0