Interieur verftinten: de 7 kleurtrends van het jaar 2018

Interieur verftinten: de 7 kleurtrends van het jaar 2018

Met het einde van de vakantie, zijn de verfproducenten begonnen met het aankondigen van « hun » kleur van 2019.
Wij zullen een artikel publiceren in deze blog in het laatste kwartaal van 2018 om u op de hoogte te houden.

Maar het jaar 2018 is nog niet voorbij!
Voordat we gaan kijken naar de toekomstige trends, leek het ons gepast om de actuele trends eerst te overlopen. Daarom tonen wij jullie dus de kleuren van het jaar 2018 per merk.

Benjamin Moore, Caliente AF290.

 

« Krachtig, stralend et energiek, Caliente AF-290 loopt over van de zelfzekerheid. Aangenaam en hartstochtelijk, deze kleur laat het toe om te schitteren, alsof men de rode loper uitrolt, zei Ellen O’Neill, directrice van de Strategische Intelligentie inzake design bij Benjamin Moore. Of u het zou gebruiken op een enkele muur als accent of op een volledige ruimte, de persoonlijkheid van deze kleur laat niemand ongeroerd. Aankondiger van verassingen en avonturen, zij trekt de aandacht op een onweerstaanbare manier naar deze prachtige verflijnen. »

   

Glidden Paints Deep Onyx

 

Deze website kwalificeert deze tint zwart als “de meest vergeten neutrale tint ” en vergelijkt zijn klassiek kant met degene van de « little black dress. » Glidden Paint beschrijft “Deep Onyx” als een nuance van zwart die een minimalistische aanpak aanmoedigt, « minder is meer ». Deze kleur lijkt op die van een krijtbord op school en het is deze bijzonderheid die haar geschikt maakt voor gebruik op de muur of op de grond. Combineer haar met lichtgekleurde meubels voor het mooiste effect.

 

PPG, Black Flame.

 

Volgens experts in kleuren van PPG is deze kleur (S7010-R70B) een evenwichtige mengeling van zwart en indigo, die net zoals een zwart gordijn de decoratieve elementen van uw interieur accentueert. Zwart creëert de stilte die we nodig hebben in deze wereld waarin we gehyperconnecteerd zijn. Indigo is daarom een synoniem voor mogelijkheden en hoop. Gebruik deze kleuren met een matte afwerking op een muur of een plafond of met een glanzende afwerking op een voordeur.

    

Sherwin-Williams, Oceanside SW6496.

  

Zoals Sue Wadden, de marketing directrice van het kleurendepartement, reeds zei: « Deze kleur is een botsing tussen een rijke kleur blauw en groen die je doet denken aan edelstenen, een kleur die tegelijkertijd toegankelijk en niet te stoppen is. Zij biedt een gevoel van bekendheid met een vleugje van het onbekende, een harmonieus evenwicht tussen blauw en groen die je net zo goed vindt in het oude als in het nieuwe. Veel persoonlijkheid, tegelijkertijd interessant, intelligent en oprecht. Zij zal een mooi ontvangst creëren voor een voordeur of creatieve gedachten stimuleren dankzij de tint blauw in dit alles terwijl het meditatie uitnodigt in een thuiswerk bureau of een leeshoek.

  

Behr Paints, In The Moment

 

Volgens Behr Paints, de kleur « In the Moment » is een pittig frisse en rustgevende tint blauw die geïnspireerd is op de natuur en een combinatie is tussen blauw, grijs en groen. Deze comfortabele kleur lokt een atmosfeer uit van vrede en relaxatie in het midden van onze drukke levens. Leef in het moment is een polyvalente kleur die samengaat met alle decorstijlen, zijnde traditioneel, modern, zeekust of exotisch.

  

Levis, Dulux-valentine Heart Wood/Brun Cachemire

 

Heart Wood (in het Nederlands « Kasjmier bruin ») is een kleur tussen grijs, taupe, roze en mauve, dat is een tint vol van zachtheid en charme die een zeer discrete vrouwelijke kant heeft. Het is een verzachtende, onthalende en geruststellende kleur.
Polyvalent, zij wordt geassocieerd met verschillende kleuren en past ook goed op een slaapkamermuur, een muur in een salon of zelfs in de keuken. Deze tint roze gaat tevens ook goed samen met de huidige decoratie trends met natuurlijk hout en leder.

  

 

Pantone, Ultra Violet.

 

Volgens de uitvoerend directrice van het Pantone Color instituut, Leatrice Eiseman: Deze kleur “communiceert originaliteit, vindingrijkheid en het visionair denken”. Het is bijna de meest complexe kleur omdat men twee kleurnuances moet combineren die normaal diametrale tegengestelden zijn zoals blauw en rood om op deze wijze iets nieuws te creëren. Zeker provocerend en uitdagend, de tint PANTONE 18-3838 Ultra Violet straalt originaliteit, vindingrijkheid en het visionair denken uit die ons doet voortbewegen naar de toekomst. Schepper van karakter en schittering, Ultra Violet zet een sofa in de spots of een kunstwerk op de muur in de verf. Een polyvalente kleur, een vleugje Ultra Violet zal in eender welke ruimte sensatie brengen, deze laatste past in een geest van traditie, elegantie en durf. »

Met veel scherpzinnigheid, kondigden vorig jaar de stylisten van Ikea de sterke terugkomst van de volgende kleurentrends: het roze-oranje, het marineblauw gecombineerd met mosterdgeel, het grijzig antraciet, het bosgroen, om alleen nog maar deze op te noemen. Maar zij hadden zich niet verwacht aan het Ultra Violet. Kijkt u zelf maar!

 

 

Afbeeldingen van Ikea.com

Gepubliceerd op 29-09-2018 Home, Decoratie trends, Kleur inspiratie 0 6786

Voeg een reactie toeLaisser une réponde

U moet  zich identificeren  om een reactie toe te voegen.

Blog categories

Laatste commentaren

Geen commentaren

Zoekopdracht in de blog

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0