Snel zoeken

Beste verkoop

Bekijk 1 - 4 van 4 items
Bekijk 1 - 4 van 4 items

Vochtige muren badkamer en toilet 

Verf tegen vocht of schimmel

Vocht en schimmel in de badkamer is een vrij normaal verschijnsel: wanneer u een bad of douche neemt, komt er een grote hoeveelheid waterdamp vrij. Als uw badkamer niet is uitgerust met een afzuigkap, kan deze waterdamp snel veranderen in vocht in de kamer door contact met koude oppervlakken zoals de muren, het plafond en de vloer; dit is het verschijnsel van condensatie.

De vochtigheid in de badkamer moet na elk gebruik van de ruimte worden verwijderd. Om de kamer gezond te houden, moet u eerst een goed ventilatiesysteem hebben. Idealiter een venster in de ruimte om te verluchten. Maar als er geen natuurlijke ventilatie is, zorgt de installatie van een luchtafzuiger zowel voor de afvoer van de met waterdamp geladen lucht.

Hoe kan ik schimmel op mijn badkamermuren voorkomen?

Typische situatie: De verf op de badkamermuur bladdert af en er groeit schimmel. Er is geen ventilatie, alleen een raam dat constant open staat.

In deze situatie zijn er twee problemen: een gebrek aan ventilatie en thermische bruggen rond het raam. U kunt een kleine afzuigventilator installeren om de badkamer te ventileren en de muur met bleekwater reinigen. Anti-condensatieverf of anti-schimmelverf voor badkamers behoedt u voor problemen.

Anti-vochtige verf in het toilet

Typische situatie: vochtverspreiding op de toiletmuur

Toiletten zijn vaak koude en vochtige ruimten, en in sommige huizen bevindt de watertoevoer zich in deze ruimte, waardoor condensatie op de leidingen ontstaat. De oplossingen zijn eenvoudig: de ruimte verwarmen en indien mogelijk de koudwaterleidingen isoleren die door de ruimte lopen, en zorgen voor een goede ventilatie. Gebruik ook anti-condensverf of anti-schimmel badkamerverf om problemen te voorkomen.

Welke verf moet ik gebruiken om schimmel te behandelen?

1. Begin met het schoonmaken van de schimmelvlekken met bleekwater, verdund met 1 deel bleekmiddel op 3 delen water.


2. Gebruik dan PX4 primer om te voorkomen dat vlekken terugkomen, eventueel gemengd met Thermilate in twee lagen. 

px4.jpg

Thermilate is een keramisch additief in de vorm van microkorrels dat elke acrylverf isolerend maakt. Het verfadditief, dat een complex mengsel is van keramische microsferen, is ontworpen om te worden gemengd met alle soorten acrylverf en grondverven. Wanneer de coating op muren en plafonds wordt aangebracht, werkt hij als een thermische isolatie barrière.


3. Als alternatief voor punt 2, als Thermilate niet is gebruikt in combinatie met PX4, breng dan 2 lagen OXI Condensatieverf.

     


4. Na het aanbrengen van de twee lagen Thermilate grondverf, of twee lagen Oxi isolatieverf, afwerken met een laag schimmelwerende verf. Crown badkamerverf met een semi-satijn afwerking wordt aanbevolen voor vochtige ruimtes. Als u echter de voorkeur geeft aan een matte afwerking, bevat Steracryl matte schimmelwerende verf meer antischimmelmiddel dan de Crown semi-satijn antischimmel badkamerverf.

     

Deze combinatie van producten garandeert een optimale bescherming tegen condensatie en schimmel.

      

Voor meer informatie over vocht- en schimmelproblemen kunt u onze veelgestelde vragen over vocht- en schimmelwerende verf lezen.

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0