Snel zoeken

Beste verkoop

 • Poreuze muren
  Poreuze muren

  Indien uw muren poreus of poederig zijn of uit oud absorberend en brokkelig gips bestaan, of uw afdichtingen tussen de bakstenen brokkelen af wordt het aangeraden om een fixeermiddel aan te brengen om de oppervlakte te verharden en uw grond te versterken. Het fixeermiddel voor poederige muren is een vloeibaar product dat ook wel muurverharder wordt genoemd. Dit product dringt door de poreuze, poederige en afgebroken ondergronden zoals mortels, plamuur, gips, cement, pleister, zachte stenen, bakstenen, terracotta, modder en hout. Dit laat toe de poreuze en stoffige ondergronden te versterken.

  Het fixeermiddel voor poederige muren staat toe oude muurverf te binden die mettertijd poederig waren geworden. Dit verbetert ook de aanhechting aan muren, crêpis en andere bekleding. Het kan ook overdekt worden met alle types behangpapier. 

 • Vochtige muren badkamer en toilet
  Vochtige muren badkamer en toilet

  Verf tegen vocht of schimmel

  Vocht en schimmel in de badkamer is een vrij normaal verschijnsel: wanneer u een bad of douche neemt, komt er een grote hoeveelheid waterdamp vrij. Als uw badkamer niet is uitgerust met een afzuigkap, kan deze waterdamp snel veranderen in vocht in de kamer door contact met koude oppervlakken zoals de muren, het plafond en de vloer; dit is het verschijnsel van condensatie.

  De vochtigheid in de badkamer moet na elk gebruik van de ruimte worden verwijderd. Om de kamer gezond te houden, moet u eerst een goed ventilatiesysteem hebben. Idealiter een venster in de ruimte om te verluchten. Maar als er geen natuurlijke ventilatie is, zorgt de installatie van een luchtafzuiger zowel voor de afvoer van de met waterdamp geladen lucht.

  Hoe kan ik schimmel op mijn badkamermuren voorkomen?

  Typische situatie: De verf op de badkamermuur bladdert af en er groeit schimmel. Er is geen ventilatie, alleen een raam dat constant open staat.

  In deze situatie zijn er twee problemen: een gebrek aan ventilatie en thermische bruggen rond het raam. U kunt een kleine afzuigventilator installeren om de badkamer te ventileren en de muur met bleekwater reinigen. Anti-condensatieverf of anti-schimmelverf voor badkamers behoedt u voor problemen.

  Anti-vochtige verf in het toilet

  Typische situatie: vochtverspreiding op de toiletmuur

  Toiletten zijn vaak koude en vochtige ruimten, en in sommige huizen bevindt de watertoevoer zich in deze ruimte, waardoor condensatie op de leidingen ontstaat. De oplossingen zijn eenvoudig: de ruimte verwarmen en indien mogelijk de koudwaterleidingen isoleren die door de ruimte lopen, en zorgen voor een goede ventilatie. Gebruik ook anti-condensverf of anti-schimmel badkamerverf om problemen te voorkomen.

  Welke verf moet ik gebruiken om schimmel te behandelen?

  1. Begin met het schoonmaken van de schimmelvlekken met bleekwater, verdund met 1 deel bleekmiddel op 3 delen water.


  2. Gebruik dan PX4 primer om te voorkomen dat vlekken terugkomen, eventueel gemengd met Thermilate in twee lagen. 

  px4.jpg

  Thermilate is een keramisch additief in de vorm van microkorrels dat elke acrylverf isolerend maakt. Het verfadditief, dat een complex mengsel is van keramische microsferen, is ontworpen om te worden gemengd met alle soorten acrylverf en grondverven. Wanneer de coating op muren en plafonds wordt aangebracht, werkt hij als een thermische isolatie barrière.


  3. Als alternatief voor punt 2, als Thermilate niet is gebruikt in combinatie met PX4, breng dan 2 lagen OXI Condensatieverf.

       


  4. Na het aanbrengen van de twee lagen Thermilate grondverf, of twee lagen Oxi isolatieverf, afwerken met een laag schimmelwerende verf. Crown badkamerverf met een semi-satijn afwerking wordt aanbevolen voor vochtige ruimtes. Als u echter de voorkeur geeft aan een matte afwerking, bevat Steracryl matte schimmelwerende verf meer antischimmelmiddel dan de Crown semi-satijn antischimmel badkamerverf.

       

  Deze combinatie van producten garandeert een optimale bescherming tegen condensatie en schimmel.

        

  Voor meer informatie over vocht- en schimmelproblemen kunt u onze veelgestelde vragen over vocht- en schimmelwerende verf lezen.

 • Vochtige keldermuren
  Vochtige keldermuren

  Anti-vocht verf voor kelders

  Buiten uitzonderlijke waterschade kan vocht in een kelder ook het resultaat zijn van een slecht afvoersysteem in de grond met water en vocht die uiteindelijk terecht komen in de muren. De capillaire kracht die in de muren weekt van de funderingen kunnen ook de oorzaak zijn voor een vochtige kelder.

  Verschillende gecombineerde behandelingen zijn soms noodzakelijk : de verbetering van het ventilatiesysteem in uw kelder, de injectie van hars om de watertoevoer naar de funderingsmuren voorkomen, de drainage van de grond rond het huis en in de kelder om de evacuatie van het regenwater te verbeteren, of de installatie van een waterdicht membraan rond de funderingen om de infiltratie van water die het gevolg is van hydrostatische druk te voorkomen. Soms is een waterdicht omhulsel rond uw kelder de beste oplossing.

  Alvorens de verf aan te brengen, moeten de muren eerst waterdicht gemaakt worden. Het product van Rubson natte keldermuren wordt gebruikt om de natte keldermuren en andere muren in gelijkaardige ruimtes af te dichten. Het gaat hier om een mengsel bestaande uit cement en ondoordringbaar hars. Deze zijn geschikt om de binnenkant van vijvers, zwembaden en watertanken te herstellen. Dit is eveneens geschikt voor douchecabines en muren en gronden van badkamers. Kan worden aangebracht op horizontale en verticale ondergronden, zolang deze poreus zijn zoals : bakstenen, stenen, bouwblokken en betonblokken. Deze mag NIET op kalkpleister of op niet-poreuze of amper poreuze ondergronden aangebracht worden zoals concreet beton.

  De anti-vocht verf voor kelders is een witte bekleding van hoge kwaliteit om vochtplekken te voorkomen en te behandelen op alle types keldermuren, al dan niet ondergronds.

  Deze anti-vocht verf voor kelders is gebruiksklaar, ze kan gemakkelijk en snel aangebracht worden en blokkeert het vocht in de muur. Deze verf kan men aanbrengen op alle soorten minerale ondergrond, zelfs vochtig. Dit kan vervolgens overdekt worden met plamuur, verf, bekledingen,… en kan zowel binnen als buiten aangebracht worden.

  De anti-vocht verf voor kelders van Rubson is geschikt voor keldermuren en andere ondegrondse muren zoals garages,… Dit kan aangebracht worden op constructiemateriaal zoals beton, gips, mortel, cement, bakstenen, traliewerk, etc… ook al zijn ze vochtig. Indien de ondergrond niet vochtig is maar nat, gebruik dan het Rubson product voor natte keldermuren.

  Is niet geschikt voor geverfde muren (in dit geval moet men eerst de verf afnemen). Is geschikt voor zowel binnen als buiten.

  De anti-vocht verf voor kelders van Rubson is een bekleding op basis van synthetisch hars en bindende hydraulische componenten. Deze verf dringt in het oppervlak, creëert een chemische binding bij contact met vocht en creëert vervolgens vormt het product zich tot een geheel met de ondergrond ter bescherming van vochtigheidsinfiltraties. Dit voorkomt de zoutproliferatie (salpeter, Il empêche la prolifération des sels (salpêtre, minerale efflorescentie) en verbergt vlekken.

Bekijk 1 - 29 van 29 items
Bekijk 1 - 29 van 29 items

Poreuze / vochtige binnenmuren 

De goedkoopste verfwinkel van Brussel werkt samen met de beste professionele verfmerken : Levis, Trimetal en Crown en anderen. Onze selectie producten van hoge kwaliteit garandeert een uitstekend resultaat en de tevredenheid vn onze klanten. De bahnadeling van poreuze binnenmuren is belangrijk om vochtigheidsproblemen te voorkomen. Om vochtigheid uit de muren te bannen moet u deze verzegelen door een goed product te kiezen uit ons assortiment die de waterdichtheid te verhoogt. Indien u advies wenst aarzel niet om contact met ons te nemen per email, telefoon of in één van onze winkels in Brussel.  

Het absorbtie vermogen van een poreuze muur neemt af indien u eerst een grondlaag aanbrengt die voor saturatie zal zorgen en het rendement verhoogt van de afwerkingslagen.

Frequente vragen: antischimmel en anti-vocht verf

Vochtigheid in de woning: in welk geval gebruik je een anti-vochtigheidsverf?

Vocht op een muur maakt propere en duurzame decoratie onmogelijk : verf zal blazen maken, schimmel ontstaat en de verf versnippert, vlekken ontstaan op het behangpapier en het papier kleeft minder. Dit is waarom men eerst de vochtigheid moet verwijderen alvorens over te gaan tot decoratie. Soms is de oorzaak zeer eenvoudig: gebrek aan waterdicht dakwerk, leidingen en voegen, aanwezigheid van scheuren in de gevel,… soms is dit verborgen: condensatie, lek in het dakwerk, de leidingen, etc… Eens men een oplossing heeft gevonden voor het probleem moet de vochtigheid behandeld worden door de ruimte op te drogen en te verluchten met een waterafstotend product, zoals de anti-condensatie verf. Indien u deze behandelingen niet onderneemt zal het probleem opnieuw opduiken.

Vochtigheid kan vier oorzaken hebben :

1. Poreusheid

2. Condensatie

3. Infiltratie

4. Osmose

1. De poreusheid van een materie is afhankelijk van haar absorbtiecapaciteit. Wanneer u bv. een stuk suiker dopt in uw koffie ziet u dat de absorptie gelimiteerd is door de hoeveelheid koffie en het gewicht van de koffie. In geval van poreusheid zal de hoogte van de opgang niet hoger zijn dan 50 cm. De injectie van hars is een oplossing en kan gemakkelijk uitgevoerd worden.

2. De condensatie is het gevolg van een te grote vochtigheidsgraad in de lucht die niet kan geregeld worden door ventilatie. De waterdamp in de lucht condenseert wanneer ze in contact komt met koude materies. Dit manifesteert zich aan de hand van groene of zwarte schimmelplekken. De schimmelsporen zijn nefast voor dit organisme. In dit geval is een Anti-Condensatie verf noodzakelijk om het probleem te verminderen.

3. Infiltratie ontstaat wanneer er een probleem is met de isolatie op een structuur van het gebouw of wanneer er een breuk is tussen de materialen. Deze infiltraties zijn voornamelijk zichtbaar op recente woningen waar isoleerfouten zijn gebeurd. Men spreekt van « zijdelingse breuken » wanneer de vochtigheid een materiaal doorbreekt door de porositeit of de zwaartekracht. Indien de gevel niet geverfd is kan een onzichtbare kleurloze en waterafstotende bekleding aangebracht worden. Indien de gevel geverfd is en er redelijk grote gaatjes aanwezig zijn, raden wij aan de Membrane Primer van Sandtex te gebruiken en eventueel ook een membraan polyester van Sandtex om deze gaatjes te overdekken op gladde ondergronden. Vervolgens kan u twee lagen aanbrengen van het product X-Treme X-Posure® Smooth Masonry in de kleur die u wenst. Deze verf creëert een gladde laag, is micro-poreus en laat de muren ademen en blokkeert tevens de absorptie van water.

4. Osmose is een natuurlijk mechanisme, een fenomeen dat ontstaat onder een aantal voorwaarden. Dit groeiend mechanisme vindt plaats in functie van drie elementen: de voorgeschiedenis van de kelder, de ondergrond, de leeftijd van het huis en het type materie.

Verdamping en capillaire stijging van meer dan 60cm zijn de twee hoofdkenmerken van osmose. De injectie van hars kan eveneens een oplossing bieden.

De oorzaken

De oorzaken van vochtigheid in een huis zijn groot in aantal en vaak moeilijk te bepalen. We maken een onderscheid tussen onvoorziene omstandigheden zoals overstromingen: Een lek, een breuk in de leidingen,…

Andere mogelijke oorzaken zijn:

- Onvoldoende ventilering die tegenhoudt dat vocht correct kan worden ontruimd;

- Infiltratie, waarbij regenwater door de barsten van de buitenmuren binnendringt tot bij de binnenmuren.

- De hydrostatische druk, wanneer water zijdelings infiltreert tot bij de funderingen onder druk van de grond;

- Capillaire stijging, wanneer water binnendringt tot in de funderingen en terug naar boven dringt langs de vaatjes in de muren. In dat geval zal men harsinjectie moeten gebruiken, dit is een gemakkelijke techniek die men zelf kan toepassen.

De behandeling van oppervlaktes om vocht te bestrijden

In tegenstelling tot massabehandelingen zijn behandelingen voor ondergronden beter geschikt om vocht te bestrijden. Het gaat hier om verschillende oplossingen die poreuze of fragiele ondergronden waterdicht maken. Iedere behandeling is specifiek gericht op het bestrijden van één probleem: waterdichtheid, salpeter, condensatie… Al deze oplossingen handelen op een andere manier.

De anti-vochtverf is een preventief en curatief product dat aanbrengbaar is op nieuwe of oude, droge of vochtige ondergronden, zowel binnen als buiten. Dit product is zowel een verf als een verzorgende behandeling. Deze « twee in één » formule creëert een soort waterafstotende film op de behandelde oppervlakte.

Afhankelijk van het soort product zal u antivocht-producten vinden die de oppervlakte al dan niet laten ademen. Er bestaan verder ook anti-vocht producten die een « vormend» effect hebben op behandelde ondergronden: Deze worden dan waterdicht en houden de « ademhaling » tegen (de lucht kan niet meer door de muur, grond, etc… heen bewegen). Dit laatste product is echter afgeraden aangezien de muren moeten kunnen ademhalen om vocht door te laten. Zulke behandeling zou het probleem enkel tegenhouden in de muren zelf!

De anti-vocht verf van Rubson is geschikt voor zowel binnen als buiten en kan men aanbrengen op alle ondergronden: beton, mortel, cement, bakstenen… Dit moet worden aangebracht met een borstel of verfrol en droogt binnen de twee uur. Ondergronden die bedekt worden met dit product kunnen worden gewassen of overschilderd (één week na behandeling), zij kunnen ook behangen of betegeld worden. Dit product komt meestal in het wit, een tint is anderzijds ook mogelijk indien de ondergrond een kleurtje moet krijgen.

Deze anti-vocht verf is handig indien de problemen slechts miniem zijn en bv. het gevolg zijn van condensatie. Indien uw problemen echter groter zijn (capillaire kracht, infiltraties,…), zal deze verf niet voldoende zijn. Het is daarom dat u steeds moet proberen de oorzaak van de vochtproblemen te achterhalen.

1. De condensatie is de doorloop van waterdamp in een liquide vorm, waardoor water en vocht sporen nalaten op vensters en muren. In dit geval, na een ventilator te hebben geïnstalleerd in de ruimte, zal een anti-condensatieverf gebruikt moeten worden. Deze verf op basis van waterhoudend hars beschikt over thermoplastische microkogels. Dit laat toe de condensatie te verminderen : De eerste condensatiedruppel zal 4 keer minder snel verschijnen dan met klassieke verf. Dankzij het isolerend effect van dit product zal het warmteverlies eveneens verminderen.

2. Schimmels hebben vlekken die een witte, zwarte, groene of zelfs blauwe kleur kunnen hebben. Deze verspreiden meestal een beschimmelde geur.

3. Salpeter of « steenzout » is een witachtige materie, die zich meestal aan de basis van de binnenmuren bevindt. Een anti-salpeter behandeling zoals de « behandeling voor vochtige muren » van Rubson is een « 3 in 1 » product. Dit biedt ook een dichte bescherming tussen de muren en het behangpapier of tussen de muren en de verf. Verder zal dit product het gips verharden en de vochtigheid blokkeren, terzelfdertijd laat het de ondergrond ademen.

4. De huiszwam is een paddenstoel die het hout aanvalt en vervolgens laat rotten.

De gevolgen kunnen miniem lijken, maar soms verstopt dit diepere problemen die uw huis serieus kunnen beschadigen. Verder zijn deze zaken ook verbonden aan risico’s voor uw gezondheid. Een overdreven vochtigheid kan allergieën met zich meebrengen, ademhalingsproblemen en gewrichtsproblemen…

De meest vochtige plekken

Een aantal ruimtes zoals de kelder en de badkamer zijn onderworpen aan vochtigheid. Dit kan men gemakkelijk verklaren: de kelder is vaak ingegraven en de badkamer is een waterruimte die vochtig is van aard.

Klik hier om meer te weten over verf en behandelingen voor vochtige kelders.

Klik hier om meer te weten over verf tegen vochtigheid in een badkamer.

Waterinfiltraties verwijderen langs de buitenmuren

Waterafstotende producten voor oppervlakten laten toe te strijden tegen vochtigheidsproblemen die het gevolg zijn van waterinfiltraties. Ze dichten poreuze materialen zonder daarom het uiterlijk ervan, noch de mechanismes erachter, aan te passen. De eigenheid hier ligt in het feit dat ze de ondergrond niet belemmert om te ademen.

Let wel op, een waterafstotende behandeling voor ondergronden kan het probleem slechts oppervlakkig behandelen (letterlijk!).

Waterafstotende behandelingen worden aangebracht met de verfrol, verfborstel of aan de hand van een verfpistool op gezonde, propere ondergronden. Grote scheurtjes (>0,3 mm) moeten verzegeld worden. Meerdere lagen zijn noodzakelijk om de oppervlakte te verzadigen.

Poreuze ondergronden zullen inderdaad een deel van de behandeling absorberen. Een geslaagde behandeling is slechts mogelijk indien de ondergrond in verschillende lagen behandeld wordt. Afhankelijk van de porositeit van de ondergrond zal u tussen 0,2 l et 1,5 l nodig hebben per vierkante meter.

Goed om te weten: Hoe meer de ondergrond verzadigd is, hoe duurzamer de waterafstotende behandeling zal zijn !

Indien de gevel nog niet geverfd is:

U kan een waterafstotende, kleurloze behandeling aanbrengen die de muren laat ademen en de weerstand van het materiaal tegen het doordringen van water verhoogt. Het gaat om een kleurloos product voor gevels tegen waterinfiltratie, vocht, vuil, mos en schade opgelopen door vrieskou. Deze voorkomt vuiligheid, mosvorming en het parel effect verbetert de isolerende kracht van het materiaal (een overdaad van 5% vocht in een materie vermindert met 30% de isolerende thermische capaciteit).

Indien de gevel geverfd is:

En het vertoont een aantal aanzienlijke scheuren raden wij aan een Membrane Primer van Sandtex te gebruiken en eventueel een membraan polyester van Sandtex om deze scheurtjes op gladde ondergronden te overdekken. Vervolgens kan u twee lagen van de X-Treme X-Posure® Smooth Masonry verf aanbrengen in de tint die u wenst. Deze verf creëert een soepele, micro poreuze film die de muren laat ademen en terzelfdertijd de waterabsorbtie blokkeert.

  

Welke verf gebruikt men na waterschade of een lek?

Typische situatie: Een aantal dagen geleden ben ik tot het besef gekomen dat een muur in mijn kamer beschimmeld is. Deze muur wordt gedeeld met de slaapkamer, waar een waterlek is ontstaan ter hoogte van de kraan. Dit was normaal gezien geregeld. Op dit moment is de muur aan het drogen, en ik zou willen weten welk type product ik moet aanbrengen op de muur van mijn kamer.

Oplossing: een primer aanbrengen die de vlekken « blokkeert » en de ondergrond gaat afvlakken. De Primer Crown PSB « stain blocker » is perfect geschikt voor dit soort situatie.

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0