Snel zoeken

Beste verkoop

Bekijk 1 - 1 of 1 items
Bekijk 1 - 1 of 1 items

Vochtige muren badkamer en WC 

Verf tegen vochtigheid in de badkamer

De aanwezigheid van vocht en schimmel in een badkamer is een relatief normaal fenomeen : wanneer men een bad of douche neemt komt er veel watervocht vrij in de ruimte. Indien uw badkamer geen afzuigkap heeft zal dit vocht zich al snel omzetten in een blijvende vochtigheid door de muren, het plafond en de grond te raken. Dit noemt men condensatie.

De vocht in een badkamer moet worden verjaagd na iedere doortocht.

Om een gezonde ruimte te hebben moet u een goed ventilatiesysteem hebben.

Idealiter zou deze een raam moeten bezitten. Dit natuurlijk ventilatiesysteem kan soms al voldoende zijn om de ruimte te verluchten na een wasbeurt. In geval dat er geen natuurlijk ventilatiesysteem aanwezig is zal de installatie van een afzuigkap noodzakelijk zijn om de luchtdoorloop te stimuleren.

Hoe voorkom ik schimmel op de muren van mijn badkamer ?

Typische situatie: De muurverf in de badkamer schilfert en schimmel verschijnt. Er is geen verluchting mogelijk, enkel een raam dat constant openstaat.

In deze situatie zijn er twee problemen: Een gebrek aan ventilatie en koudebruggen rond het venster. U kan voor een goedkope prijs een afzuigkap installeren die de ruimte zal verluchten. U zal dan de muren kunnen kuisen met Javel. Anti-condensatie verf of anti-schimmel verf voor badkamers zal het probleem verminderen.

Verf tegen vochtigheid in het toilet

Typische situatie: Vochtige vlekken vormen zich op de muren van het toilet

Toiletten zijn vaak koude en vochtige plekken. Daarnaast hebben huizen hebben hun waterinlaat in deze ruimte, wat kan leiden tot condensatie op de leidingen. De oplossing is simpel : warm deze plek op en isoleer de leidingen voor koud water die langs deze ruimte komen, om zo te garanderen dat er een goede ventilatie is. Gebruik eveneens een anti-condensatie verf of een anti-schimmel verf voor badkamers. Dit zal het probleem verminderen. 

Recently Viewed

No products

Menu

Vergelijken 0